Cookies og persondata

Vi gør alt, hvad vi kan, for at besøgende på vores hjemmeside kan føle sig trygge.

Her kan du læse mere om, hvordan vi indhenter, opbevarer og behandler cookies og persondata.

COOKIEPOLITIK

COOKIES - FORMÅL OG RELEVANS
Nrgi.dk anvender cookies for at føre statistik over hvor mange og hvordan vores brugere anvender vores hjemmeside. Dette bl.a. for at skabe et overblik og for at kunne forbedre vores hjemmeside og således øge brugervenlighed og tilfredshed i forbindelse med et besøg. Når vi placerer cookies, bliver du informeret om anvendelsen og formålet med at indsamle data via cookies.

Hvad er en cookie?
Cookies anvendes i dag af stort set alle websites. I mange tilfælde kan cookies være nødvendige for at levere en service på websitet. En cookie er en lille datafil, som hjemmesider gemmer på brugerens computer for at kunne genkende computeren. Cookies kan blandt andet bruges til at udarbejde statistik over brugernes anvendelse af websitet. En cookie er en passiv fil og kan ikke indsamle oplysninger på brugerens computer, sprede computervirus eller andre skadelige programmer. En cookie er en lille fil, der gemmes i din webbrowser. En webbrowser er et computerprogram, der bruges til at hente og vise hjemmesider, dette er eksempelvis Internet Explore, Mozilla Firefox mv.

Cookies bruges til at kunne genkende din computer i tilfælde af tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger (som dit navn, adresse eller lignede) gemt i vores cookies.

VI PLACERER COOKIES PÅ DIN ENHED FRA FØLGENDE SAMARBEJDSPARTNERE MED FØLGENDE FORMÅL:

Google Analytics
Når du besøger nrgi.dk bliver dit besøg delt med Google for at vi kan lave statistik, forbedre vores hjemmeside og måle effektiviteten af vores markedsføring.

Statistik data opbevares i 24 måneder.

HVIS DU GODKENDER VORES COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK …

Google Doubleclick
Samtykker du til vores brug af cookies deler vi også oplysninger om din brug af vores website med Google. Google kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Dette sker med henblik på at kunne lave relevant markedsføring og for at kunne målrette annoncer til dig.

Facebook
Når du besøger nrgi.dk bliver dit besøg delt med Facebook for at vi kan lave statistik og forbedre vores hjemmeside, måle effektiviteten af vores markedsføring og for at målrette annoncer til dig.

Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med Facebook. Facebook kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester.
Hvis du ikke ønsker annoncer på Facebook skal du ændre dine indstillinger på deres side.

Vi indhenter dit samtykke
Før vi placerer cookies på din enhed til brug for markedsføring, beder vi om dit samtykke. Nødvendige cookies til sikring af statistik, funktionalitet og indstillinger kan dog anvendes uden dit samtykke

Så lang tid opbevares cookies
Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Se vejledning til, hvordan du sletter eller blokerer cookies

SÅDAN UNDGÅR DU COOKIES

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere dem. Se hvordan du blokerer cookies

Sådan får du fintmasket kontrol over cookies
Hvis du ønsker kontrol over, hvilke cookies der bliver placeret på din enhed, anbefaler vi værktøjet ”Ghostery”. Vi er på ingen måde affilieret med Ghostery eller yder support på brugen heraf. Du kan også opsætte din iOS-enhed til at blokere visse cookies – læs mere hos Apple

Persondatapolitik

Formålet med vores persondatapolitik er at forklare, hvilke personoplysninger vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, samt dine rettigheder i den forbindelse.

Dataansvarlig

NRGi Elsalg A/S er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som vi indsamler om dig via vores hjemmeside. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til denne persondatapolitik og vores behandling af dine personoplysninger. Vores kontaktoplysninger er:

 

NRGi Elsalg A/S

CVR-nr. 32285759

Dusager 22, 8200 Aarhus N

Tlf.: 70114500

E-mail: service@nrgi.dk

 

Indsamling af personoplysninger

De personoplysninger (f.eks. navn og adresse), vi indsamler på hjemmesiden, er de personoplysninger, som du giver os, når du klikker dig ind på vores hjemmeside eller på anden vis udleverer ved besøget på vores hjemmeside.

Vi benytter cookies til indsamling af oplysninger af teknisk karakter samt til markedsførings- og statistiske formål. Læs vores cookie politik her.

Formål og retsgrundlag for behandling af dine personoplysninger

Vi indsamler kun de personoplysninger, som er nødvendige for at vi kan levere den pågældende ydelse til dig, og vi anvender kun dine personoplysninger til de formål, der er beskrevet i denne Persondatapolitik.

Vi opbevarer kun de registrerede personoplysninger så længe, det er nødvendigt for at kunne opfylde de formål, til hvilke dine personoplysninger er indsamlet, eller så længe vi er lovgivningsmæssigt forpligtet hertil, jf. nærmere nedenfor. 

Når du klikker dig ind på vores hjemmeside logges din IP-adresse til statistiske og tekniske formål. Dette sker med grundlag i Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1.

Herudover afgiver du selv visse personoplysninger til os via elektroniske formularer eller lignende på hjemmesiden:

  • Hvis du vælger at blive kunde på ét eller flere af vores produkter eller ydelser, flytter eller tilføjer adresse, vil vi have behov for dit navn, adresse, tlf.nr., e-mail adresse og betalingsoplysninger, så vi kan levere de købte produkter/ydelser til dig, sende dig regninger, holde dig orienteret og modtage betaling fra dig. Disse oplysninger er nødvendige for at vi kan opfylde aftalen med dig, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1. Vi beder dig også om dit cpr-nr. til sikker identifikation i forbindelse med indgåelse, løbende behandling og ajourføring af dit kundeforhold hos NRGi Elsalg A/S. Vi er forpligtet hertil iht. Energinets markedsforskrifter, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, c), jf. Databeskyttelseslovens § 11 stk. 2 nr. 1, og du giver dit samtykke hertil ved afgivelsen, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, a), jf. Databeskyttelseslovens § 11 stk. 2 nr. 2. Dit cpr-nr. krypteres ved indsendelse fra hjemmeside.

Har du en samlever, der skal være en del af elaftalen, har vi også brug for dennes personoplysninger iht. ovenstående.

Oplyser du andre personoplysninger i kommentarfeltet, vil vi behandle disse oplysninger hvor nødvendigt til brug for behandling af dit kundeforhold, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), og du giver ved afgivelsen af oplysningerne dit samtykke til vores behandling og opbevaring af evt. særlige personoplysninger, du måtte oplyse os her, jf. Persondataforordningens art. 9 stk. 1, jf. Databeskyttelseslovens § 7 stk. 1.

Når du er kunde hos os, modtager vi oplysninger om dit elforbrug fra Datahubben, som er et centralt og uafhængigt it-system, der ejes og drives af den selvstændige offentlige virksomhed, Energinet (CVR nr. 28980671), og hvis formål det er at drive en samlet database indeholdende oplysninger om alle kunder på det danske elmarked, herunder forbrug og priser, og herved håndtere al datakommunikation mellem aktørerne i elmarkedet. Oplysningerne bruges til afregning af dit elforbrug, og til at du kan følge dit elforbrug på Mit NRGi, og er således nødvendige for at vi kan opfylde aftalen med dig, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1. Vi vil desuden anvende dine kundeoplysninger, herunder oplysninger om forbrug og produkter, til udarbejdelse af analyser og statistikker, for at blive klogere på, hvordan vi kan optimere vores forretning og yde en bedre service, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1 f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1.

Dine personoplysninger vil blive opbevaret hos os i 3 år fra kundeforholdets ophør, med mindre der er tale om bogføringsmateriale, der slettes 5 år efter kundeforholdets ophør.

  • Hvis du vælger at give samtykke til at modtage nyhedsbreve og markedsføring fra os, vil vi have behov for dit navn, din adresse, dit tlf.nr. og din e-mail adresse, som er nødvendige for at vi kan sende nyhedsbreve til dig og i øvrigt kontakte dig i markedsføringsøjemed via e-mail, sms/mms, brev samt via telefonopkald.

Vi kan for at målrette markedsføringen til dig anvende dit elforbrug og valg af produkter, hvis du er kunde hos os.

 

Vores indsamling og behandling af dine oplysninger er baseret på dit samtykke, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, a), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk.1. Du vil til enhver tid kunne tilbagekalde dit samtykke og frabede dig at modtage sådan information for fremtiden ved at klikke her, eller følge den fremgangsmåde, som er beskrevet i alle vores nyhedsbreve eller breve/mails med markedsføring. Du vil herefter ikke længere modtage den frabedte information fra os, og dine oplysninger vil blive slettet efter 2 år (da vi skal kunne dokumentere dit oprindelige samtykke), med mindre dine oplysninger er nødvendige for at vi kan opfylde en kundeaftale med dig, jf. ovenfor.

  • Hvis du bruger kontaktformularer på hjemmesiden, vil vi have brug for dit navn, din adresse, din e-mail adresse, dit tlf.nr. og hvad din henvendelse drejer sig om. Oplysningerne er nødvendige for at kunne besvare din henvendelse, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1. Oplyser du andre personoplysninger i kommentarfeltet, vil vi behandle disse oplysninger hvor nødvendigt til brug for besvarelse af din henvendelse, og du giver ved afgivelsen af oplysningerne dit samtykke til vores behandling og opbevaring af evt. særlige personoplysninger, du måtte oplyse os her, jf. Persondataforordningens art. 9 stk. 1, jf. Databeskyttelseslovens § 7 stk. 1.

Din henvendelse gemmes på din kundefil i vores system og slettes 3 år efter kundeforholdets ophør, med mindre den konkret vurderes at kunne slettes, når den er besvaret og færdigbehandlet. Er du ikke kunde hos os, slettes din henvendelse, når den er besvaret og færdigbehandlet.

  • Hvis du anmelder et dødsbo via vores hjemmeside, beder vi om dit navn, din e-mail adresse og dit tlf.nr. samt navn og adresse på dødsboet. Disse oplysninger er nødvendige for vores behandling af din anmeldelse, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1. Vi beder også om dødsboets cpr-nr. mhp. sikker identifikation. Behandling og opbevaring af cpr-nr. sker med hjemmel i samtykke, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, a), jf. Databeskyttelseslovens § 11 stk. 2 nr. 2. Cpr-nr. krypteres ved indsendelse fra hjemmeside.

Oplyses andre personoplysninger i kommentarfeltet, vil vi behandle disse oplysninger hvor nødvendigt til brug for behandling af anmeldelsen, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1. Behandling og opbevaring af evt. særlige personoplysninger, der måtte blive givet i kommentarfeltet sker med hjemmel i samtykke, jf. Persondataforordningens art. 9 stk. 1, jf. Databeskyttelseslovens § 7 stk. 1.

Personoplysningerne gemmes på dødsboets kundefil og slettes 3 år efter kundeforholdets ophør.

  • Hvis du søger job hos os via vores hjemmeside, vil du i den forbindelse give os nogle oplysninger om dig selv, herunder navn, adresse og erfaring, som er nødvendige for vores behandling af din jobansøgning. Øvrige oplysninger, som du evt. vælger at give, herunder f.eks. cpr-nr., er ikke nødvendige, og vi vil også behandle din ansøgning uden disse oplysninger. Vores behandling af dine oplysninger i forbindelse med din jobansøgning sker med baggrund i dit samtykke, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, a) og art. 9, stk. 1, a), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1, § 7 stk. 1 samt § 11 stk. 2, nr. 2. Din ansøgning slettes efter 6 måneder, med mindre du giver samtykke til opbevaring i længere tid.  

 

  • Hvis du logger på Mit NRGi, vil du skulle logge ind med dit kundenummer og internetkode. Vores behandling af dit kundenr. og internetkode er her nødvendig for, at vi kan identificere dig som kunde og vise dig dit forbrug mv. på hjemmesiden, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1.

Hvis du via Mit NRGi afmelder din elaftale, beder vi om din e-mail adresse, dit tlf.nr., fraflytnings- og regningsadresse og fraflytningsdato. Disse oplysninger er nødvendige for at vi kan afmelde din elaftale og fremsende slutafregning, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1.

Dine personoplysninger vil blive opbevaret hos os i 3 år fra kundeforholdets ophør, med mindre der er tale om bogføringsmateriale, der slettes 5 år efter kundeforholdets ophør.

Hvis du via Mit NRGi indberetter måleraflæsning i forbindelse med flytning, leverandørskifte eller i øvrigt, beder vi om installationsadresse, aflæsningsdato, og målerstand. Disse oplysninger er nødvendige med henblik på aflæsning af målerstand og slutafregning, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1.

Oplyser du andre personoplysninger i kommentarfeltet, vil vi behandle disse oplysninger hvor nødvendigt til brug for måleraflæsning, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1, og du giver ved afgivelsen af oplysningerne dit samtykke til vores behandling og opbevaring af evt. særlige personoplysninger, du måtte oplyse os her, jf. Persondataforordningens art. 9 stk. 1, jf. Databeskyttelseslovens § 7 stk. 1.

Oplysningerne videresendes til Datahubben. Dine personoplysninger vil blive opbevaret hos os i 3 år fra kundeforholdets ophør, med mindre der er tale om bogføringsmateriale, der slettes 5 år efter kundeforholdets ophør.

Hvis du via Mit NRGi får udbetalt evt. tilgodehavender, oplyser du enten dit kontonr. til kontooverførsel, dit telefonnr. til overførsel via MobilePay, eller dit cpr-nr. til overførsel til din nemkonto. Dit cpr.nr. sendes krypteret via vores system til vores bank, og vi ser ikke dit cpr-nr., men alene din fødselsdato. Oplysningerne er nødvendige for at vi kan overføre dit tilgodehavende til dig, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1, og videregivelsen af cpr-nr. til banken er nødvendig for at sikre en entydig identifikation af dig til udbetaling til din nemkonto, jf. Databeskyttelseslovens § 11 stk. 2 nr. 3.

Dine personoplysninger vil blive opbevaret hos os i 3 år fra kundeforholdets ophør med mindre der er tale om bogføringsmateriale, der slettes 5 år efter kundeforholdets ophør.  

Vi beder dig desuden om at bekræfte din identitet ved at logge ind på NemID. Vi modtager i den forbindelse ikke dine NemID oplysninger, som går direkte til Nets DanID  

  • Hvis du deltager i vores konkurrencer, beder vi dig om dit navn, e-mail adresse, tlf.nr. og adresse, som er nødvendige for at kunne give dig besked, hvis du vinder og sende præmien til dig, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1. Oplysningerne slettes, når konkurrencen er afsluttet, med mindre du samtidig har afgivet samtykke til at modtage nyhedsbreve og markedsføring fra os, hvorefter dine oplysninger slettes, når du ikke længere ønsker at modtage nyhedsbreve mv., jf. ovenfor.

Datasikkerhed

Vi prioriterer datasikkerhed meget højt og har derfor stor fokus på at bidrage til, at vores behandling af dine personoplysninger overholder den til enhver tid gældende persondatalovgivning. Vi har implementeret såvel tekniske som organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger, der har til formål at beskytte dine oplysninger mod hændelig eller ulovlig tilintetgørelse, at de fortabes eller forringes, samt mod at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med persondatalovgivningen.

Behandling hos tredjepart

Vi benytter databehandlere, herunder udbydere af software, til bl.a. backup, sikkerhed og opbevaring. Dine personoplysninger vil i så fald blive overladt til tredjeparter, instrueret af os til at behandle dine personoplysninger på vores vegne. Databehandlerne behandler således ikke dine personoplysninger til andre formål end til opfyldelse af deres aftale med os.

Vi anvender bl.a. Wipro til udvikling og servicering af vores afregningssystem. Dine personoplysninger overføres i den forbindelse til et land uden for EU og EØS, idet Wipro er beliggende i Indien. Overførselsgrundlaget er baseret på EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse, som er garanti for tilstrækkeligt beskyttelsesniveau.
Vi forpligter databehandlerne til at behandle dine personoplysninger fortroligt, og til at træffe de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod at oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes, eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med persondataforordningen.

Videregivelse af personoplysninger

Når du opretter dig som kunde hos os, videregiver vi dine oplysninger (navn, adresse, cpr-nr.) til Datahubben, som er et centralt og uafhængigt it-system, der ejes og drives af den selvstændige offentlige virksomhed, Energinet, og hvis formål det er at drive en samlet database indeholdende oplysninger om alle kunder på det danske elmarked, herunder forbrug og priser, og herved håndtere al datakommunikation mellem aktørerne i elmarkedet. Vi videregiver dine oplysninger til Datahubben iht. Energinets markedsforskrifter, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, c), jf. Databeskyttelseslovens § 11, stk. 2 nr. 1.

Ifbm. anvendelse af cookies videregiver vi dine personoplysninger til tredjemand. Læs mere herom i vores cookie politik her.

Herudover videregiver vi ikke dine oplysninger til tredjemand uden først at få dit udtrykkelige samtykke, med mindre vi er lovgivningsmæssigt forpligtet hertil.

Vi forbeholder os dog retten til at videregive og benytte dine personoplysninger i andre selskaber i NRGi koncernen uden dit udtrykkelige samtykke, dog kun såfremt videregivelsen er nødvendig for at opfylde det oprindelige formål med vores indsamling af dine personoplysninger.

Dine rettigheder

Vi passer godt på dine personoplysninger og behandler dem i overensstemmelse med Persondataforordningen. Vi respekterer dine rettigheder i henhold til Persondataforordningen, og du vil altid have ret til følgende, jf. Persondataforordningens art. 15-22:

  • at trække dit samtykke til behandling af dine personoplysninger tilbage, hvis behandlingen er baseret på dit samtykke. Evt. tilbagetrækning af dit samtykke berører ikke lovligheden af den behandling, der har fundet sted, inden samtykket tilbagetrækkes
  • at bede om indsigt i dine personoplysninger, som vi har indsamlet samt at få nærmere information om bl.a. formål, klagemuligheder mv
  • at få berigtiget evt. urigtige personoplysninger om dig selv
  • i særlige tilfælde at få dine personoplysninger slettet
  • i visse tilfælde at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.
  • i visse tilfælde at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger
  • i visse tilfælde at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger til en anden dataansvarlig
  • at indgive klage til Datatilsynet over vores behandling af dine personoplysninger. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

Alle ovenstående rettigheder håndteres manuelt ved henvendelse til os på persondata@nrgi.dk.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.