Cookies og persondata

Vi gør alt, hvad vi kan, for at besøgende på vores hjemmeside kan føle sig trygge.

Her kan du læse mere om, hvordan vi indhenter, opbevarer og behandler cookies og persondata.

Cookiepolitik

Cookies, formål og relevans
Nrgi.dk anvender cookies for at føre statistik over, hvor mange og hvordan vores brugere anvender vores hjemmeside. Dette bl.a. for at skabe et overblik og for at kunne forbedre vores hjemmeside og således øge brugervenlighed og tilfredshed i forbindelse med et besøg. Vi bruger også cookies til at sikre at vores hjemmeside fungerer som den skal, når du f.eks. kontakter os eller bruger vores selvbetjeningsunivers.
Når vi placerer cookies, bliver du informeret om anvendelsen og formålet med at indsamle data via cookies.

Hvad er en cookie?
Cookies anvendes i dag af stort set alle websites. I mange tilfælde kan cookies være nødvendige for at levere en service på websitet. En cookie er en lille datafil, som hjemmesider gemmer på brugerens computer eller enhed for at kunne genkende enheden. Cookies kan blandt andet bruges til at udarbejde statistik over brugernes anvendelse af websitet. En cookie er en passiv fil og kan ikke indsamle oplysninger på brugerens computer eller enhed, sprede computervirus eller andre skadelige programmer. En cookie er en lille fil, der gemmes i din webbrowser (En webbrowser er et computerprogram, der bruges til at hente og vise hjemmesider, dette er eksempelvis Internet Explorer, Safari, Mozilla, Firefox, Chrome mv.). Cookies bruges til at kunne genkende din computer i tilfælde af tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger (som dit navn, adresse eller lignede) gemt i vores cookies.

Vi placerer cookies på din enhed fra følgende samarbejdspartnere med følgende formål:

Google Analytics
Når du besøger nrgi.dk bliver dit besøg delt med Google for at vi kan lave statistik, forbedre vores hjemmeside og måle effektiviteten af vores markedsføring. Statistik data har intet udløb idet dette ikke er personhenførbart.

Google Optimize
Gør det muligt for os at teste varianter af vores sider og undersøge hvor effektive de er.

Google Tag Manager
Bruges i samarbejde med Google Analytics til at oprette handlingsbaseret måling. Det vil sige, at der bliver sendt en besked til Google analytics via GTM hvis et præindstillet kriterie bliver udført.

Mouseflow
Når du besøger nrgi.dk, bruger vi analyseværktøjet Mouseflow til at optage og analysere adfærden på vores hjemmeside fx scrollflow, musens bevægelsesmønster og turen rundt i hjemmesidens indhold. Værktøjet bruges for at kunne tilpasse indholdet til vores brugere og til at forbedre brugerdesignet.

Dette værktøj indsamler ikke personoplysninger om dig, da opsætningen er lavet til at blokere dette. IP-adresser bliver ligeledes anonymiseret, således at disse ikke registreres. Alle optagelser af mouseflow slettes automatisk efter 6 måneder.
Ønsker du at deaktivere Mouseflow på dit besøg på nrgi.dk, kan du gøre det her


Hvis du giver os dit samtykke, placererr vi cookies fra følgende samarbejdspartnere:

DoubleClick by Google
Samtykker du til vores brug af cookies deler vi også oplysninger om din brug af vores website med Google. Google kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Dette sker med henblik på at kunne lave relevant markedsføring og for at kunne målrette annoncer til dig.

Sociale medier
Når du besøger nrgi.dk bliver dit besøg delt med bl.a. Facebook for, at vi kan lave statistik og forbedre vores hjemmeside, måle effektiviteten af vores markedsføring og for at målrette annoncer til dig.
Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med Facebook. Facebook kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Hvis du ikke ønsker annoncer på Facebook skal du ændre dine indstillinger på deres side.

Før vi placerer cookies på din enhed til brug for markedsføring, beder vi om dit samtykke. Nødvendige cookies til sikring af statistik, funktionalitet og indstillinger kan dog anvendes dog uden dit samtykke.

Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg.

Sådan undgår du cookies
Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere dem. Se vejledning her

Sådan får du fintmasket kontrol over cookies
Hvis du ønsker over hvilke cookies der bliver placeret på din enhed anbefaler vi værktøjet ”Ghostery”.Vi er på ingen måde affilieret med Ghostery eller yder support på brugen heraf. Du kan også opsætte din iOS enhed til at blokere visse cookies – læs mere hos Apple.

 

Persondatapolitik

Formålet med vores persondatapolitik er at forklare, hvilke personoplysninger vi indsamler på nrgi.dk, hvorfor vi indsamler dem samt dine rettigheder i den forbindelse.

Dataansvarlig
NRGi Elsalg A/S er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som vi indsamler om dig via vores hjemmeside. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til denne persondatapolitik og vores behandling af dine personoplysninger. Vores kontaktoplysninger er:

NRGi Elsalg A/S
CVR-nr. 32285759
Dusager 22, 8200 Aarhus N
Tlf.: 70114500
E-mail: service@nrgi.dk

Indsamling af personoplysninger
Vi indsamler dine personoplysninger, når du klikker dig ind på vores hjemmeside nrgi.dk. De personoplysninger, vi behandler, er de personoplysninger, som du selv aktivt giver os via dit besøg på hjemmesiden (fx via kontaktformularer o. lign.) eller ved anden henvendelse til os.

Derudover benytter vi cookies til indsamling af oplysninger af teknisk karakter samt til markedsførings- og statistiske formål. Læs vores cookiepolitik her.

Udover at modtage personoplysninger fra dig selv via hjemmesiden, modtager vi også dine personoplysninger fra følgende kilder:

  • Vores samarbejdspartnere, herunder boligadministrator og ejendomsmægler (ved fuldmagt fra dig)
  • Din samlever (ved fuldmagt fra dig)
  • Fra Datahubben, som er et centralt og uafhængigt IT-system, der ejes og drives af den selvstændige offentlige virksomhed, Energinet (CVR nr. 28980671), hvis formål det er at drive en samlet database indeholdende oplysninger om alle kunder på det danske elmarked, herunder forbrug og priser, og herved håndtere al datakommunikation mellem aktørerne i elmarkedet.

Formål og retsgrundlag for behandling af dine personoplysninger
Vi indsamler kun de personoplysninger, som er nødvendige for, at vi kan levere den pågældende ydelse til dig, og vi anvender kun dine personoplysninger til de formål, der er beskrevet i denne Persondatapolitik.

Vi opbevarer kun de registrerede personoplysninger så længe, det er nødvendigt for at kunne opfylde de formål, til hvilke dine personoplysninger er indsamlet, eller så længe vi er lovgivningsmæssigt forpligtet hertil, jf. nærmere nedenfor. 

Når du klikker dig ind på vores hjemmeside logges din IP-adresse til statistiske og tekniske formål. Dette sker med grundlag i Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.

Herudover afgiver du selv visse personoplysninger til os via elektroniske formularer eller lignende på hjemmesiden, eller når du henvender dig til os telefonisk:

  • Hvis du vælger at blive kunde på ét eller flere af vores produkter eller ydelser, flytter eller tilføjer adresse (Via selvbetjeningen – Mit NRGi), vil vi behandle oplysninger om dit navn, adresse, tlf.nr. og e-mail adresse. Formålet hermed er, at vi kan levere de købte produkter/ydelser til dig, sende dig regninger, holde dig orienteret og modtage betaling fra dig. Behandlingen af dine personoplysninger er nødvendig for, at vi kan opfylde aftalen med dig, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.

Vi indhenter cpr-nr. til sikker identifikation i forbindelse med indgåelse, løbende behandling og ajourføring af dit kundeforhold hos NRGi Elsalg A/S. Vi er forpligtet hertil iht. Energinets markedsforskrifter, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, c), jf. Databeskyttelseslovens § 11, stk. 2, nr. 1, og du giver dit samtykke hertil ved afgivelsen, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, a), jf. Databeskyttelseslovens § 11 stk. 2 nr. 2.

Dit cpr-nr. krypteres ved indsendelse fra hjemmeside.

  • Flytning med fuldmagt (Ejendomsmægler eller administrator): Andre personer/virksomheder kan også tilmelde dig som kunde, eller flytte din elaftale på vegne af dig via nrgi.dk, såfremt de bekræfter over for os, at de har en fuldmagt til at samtykke på dine vegne.
  • Oplyser du personoplysninger i kommentarfeltet/kommentarfelterne på formularerne på nrgi.dk, vil vi behandle disse oplysninger, hvor nødvendigt, med henblik på formularens respektive formål. Relaterer oplysningerne til et eksisterende kundeforhold (eksempelvis måleraflæsning eller spørgsmål til abonnement) vil behandlingen ske jf. Persondataforordningen art. 6, stk. 1, b). Har du ikke et eksisterende kundeforhold, vil vi behandle dine personoplysninger jf. Persondataforordningen art. 6, stk. 1, f). Ved afgivelsen af dine personoplysninger giver du samtykke til, at vi kan behandle eventuelle særlige kategorier af personoplysninger, du måtte oplyse os her, jf. Persondataforordningens art. 9, stk. 1, jf. Databeskyttelseslovens § 7 stk. 1.
  • Når du er kunde hos os, modtager vi oplysninger om dit elforbrug fra Datahubben, som er et centralt og uafhængigt it-system, der ejes og drives af den selvstændige offentlige virksomhed, Energinet (CVR nr. 28980671), og hvis formål det er at drive en samlet database indeholdende oplysninger om alle kunder på det danske elmarked, herunder forbrug og priser, og herved håndtere al datakommunikation mellem aktørerne i elmarkedet. Oplysningerne bruges til afregning af dit elforbrug, og til at du kan følge dit elforbrug på Mit NRGi, og er således nødvendige for at vi kan opfylde aftalen med dig, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.

Vi behandler desuden dine kundeoplysninger, herunder oplysninger om forbrug og produkter, til udarbejdelse af analyser og statistikker, for at blive klogere på, hvordan vi kan optimere vores forretning og yde en bedre service, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1. Behandlingen sker dog, så vidt muligt, med anonymiserede data.

Dine personoplysninger vil blive opbevaret hos os i 3 år fra kundeforholdets ophør, med mindre der er tale om bogføringsmateriale, der slettes 5 år efter kundeforholdets ophør.

  • Hvis du vælger at give samtykke til at modtage nyhedsbreve og markedsføring fra os, vil vi behandle oplysninger om dit navn, din adresse, dit telefonnummer og din e-mailadresse, som er nødvendige for at vi kan sende nyhedsbreve til dig og i øvrigt kontakte dig i markedsføringsøjemed via e-mail, sms/mms, brev samt via telefonopkald.

Vi kan for at målrette markedsføringen til dig anvende dit elforbrug og valg af produkter, hvis du er kunde hos os.

Vores indsamling og behandling af dine oplysninger er baseret på dit samtykke, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, a), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1. Du vil til enhver tid kunne tilbagekalde dit samtykke og frabede dig at modtage sådan information for fremtiden ved at klikke her, eller følge den fremgangsmåde, som er beskrevet i alle vores nyhedsbreve eller breve/mails med markedsføring. Du vil herefter ikke længere modtage den frabedte information fra os, og dine oplysninger vil blive slettet efter 2 år (da vi skal kunne dokumentere dit oprindelige samtykke), med mindre dine oplysninger er nødvendige for at vi kan opfylde en kundeaftale med dig, jf. ovenfor.

  • Hvis du bruger kontaktformularer på hjemmesiden, vil vi behandle oplysninger om dit navn, din adresse, din e-mailadresse, dit telefonnummer og hvad din henvendelse drejer sig om. Oplysningerne er nødvendige for at kunne besvare din henvendelse, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1. Oplyser du andre personoplysninger i kommentarfeltet, vil vi behandle disse oplysninger, såfremt de er nødvendige for besvarelse af din henvendelse, og du giver ved afgivelsen af oplysningerne dit samtykke til vores behandling og opbevaring af evt. særlige kategorier af personoplysninger, du måtte oplyse os her, jf. Persondataforordningens art. 9, stk. 1, jf. Databeskyttelseslovens § 7, stk. 1.

Din henvendelse gemmes på din kundefil i vores system og slettes 3 år efter kundeforholdets ophør, med mindre den konkret vurderes at kunne slettes, når den er besvaret og færdigbehandlet.

  • Hvis du henvender dig til os telefonisk eller på mail uden at du er kunde hos os, registrerer vi dit navn og telefonnummer. Dette sker dels med henblik på at kunne følge op på din henvendelse og dels med henblik på statistiske formål, jf. persondataforordningen art 6, stk. 1, litra f. Oplysningerne slettes 24 måneder efter afslutningen af den sag, din henvendelse drejer sig om.
  • Hvis du deltager i vores konkurrencer, vil vi behandle oplysninger om dit navn, e-mailadresse, telefonnummer og adresse, som er nødvendige for at kunne give dig besked, hvis du vinder og sende præmien til dig, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1. Oplysningerne slettes, når konkurrencen er afsluttet, med mindre du samtidig har afgivet samtykke til at modtage nyhedsbreve og markedsføring fra os, hvorefter dine oplysninger slettes, når du ikke længere ønsker at modtage nyhedsbreve mv., jf. ovenfor.
  • Hvis du søger job hos os via vores hjemmeside, vil vi i den forbindelse behandle en række personoplysninger om dig, herunder navn, adresse, erfaring og øvrige personoplysninger indeholdt i din ansøgning. Indeholder din ansøgning cpr-nummer, vil vi slette dette, og herefter behandle ansøgningen uden denne personoplysning. Vores behandling af dine oplysninger i forbindelse med din jobansøgning sker med baggrund i dit samtykke, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, a) og art. 9, stk. 1, a), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1, § 7 stk. 1 samt § 11, stk. 2, nr. 2.  Din ansøgning slettes efter 6 måneder, med mindre du giver samtykke til opbevaring i længere tid.  
  • Anmeld elaftale (Mægler): Andre kan også afmelde dig som kunde, såfremt de bekræfter over for os, at de har en fuldmagt til at opsige elaftalen på dine vegne.
  • Hvis du vælger at give feedback vedrørende nrgi.dk i kommentarfeltet på hjemmesiden, behandler vi de eventuelle personoplysninger, som du angiver i din kommentar. Vi opfordrer dig til ikke at sende personlige oplysninger om dig selv eller andre i kommentarfeltet, da dine kommentarer udelukkende bruges til forbedring af hjemmesidens funktionalitet. Hvis du afgiver personoplysninger i kommentarfeltet, behandles disse med hjemmel i persondataforordningens art. 6, stk. 1, litra f., og vi gør i den forbindelse opmærksom på, at du har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling. Se nederst dine rettigheder og hvordan du retter henvendelse til os. Din kommentar slettes automatisk efter 6 måneder.

Selvbetjeningen – Mit NRGi og NRGi app

Hvis du logger ind på Mit NRGi eller bruger NRGi app’en behandler vi oplysninger om dit navn, kundenummer og internetkode. Vores behandling af dit kundenummer og internetkode er nødvendig for, at vi kan identificere dig som kunde, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.

  • Hvis du har glemt dit login (NRGi app) eller benytter Quick Login-servicen (Mit NRGi) behandler vi desuden oplysninger om din e-mailadresse for at fremsende loginoplysninger til dig, Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.
  • På Mit NRGi kan du desuden vælge at logge ind med enten Google, Facebook, NemID eller et login efter dit eget valg (når du har været logget ind første gang). Hvis du vælger at logge ind med en af disse løsninger, benytter vi et centralt adgangsstyringssystem opbygget efter Oauth2s generelle standarder (læs mere her). Dette system giver os besked om, hvorvidt du kan/ikke kan logge ind uden, at vi ser dine personoplysninger. Login sker jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.
  • Til statistiske formål logges loginformer herunder; kundenummer og loginmetode (nævnt ovenfor) for at vi kan holde øje med, hvordan løsningen fungerer, Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.
  • Hvis du via Mit NRGi afmelder/opsiger din elaftale, behandler vi oplysninger om din e-mailadresse, dit telefonnummer, fraflytnings- og regningsadresse og fraflytningsdato. Disse oplysninger er nødvendige for at vi kan afmelde din elaftale og fremsende slutafregning, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.
  • Hvis du beder os om at Ændre din valgkortsadresse, behandler vi oplysninger om din nye valgkortsadresse samt dit navn, så vi kan overholde vores forpligtelse til at vedligeholde information om den adresse, du ønsker at modtage valgkortet på, Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1. Med dit samtykke anvender vi desuden dit cpr-nummer for at kunne opdatere dine stamoplysninger i Datahubben jf. Databeskyttelseslovens § 11 stk. 2 nr. 2

Hvis du via Mit NRGi indberetter måleraflæsning i forbindelse med flytning, leverandørskifte eller i øvrigt, behandler vi oplysninger om installationsadresse, aflæsningsdato og målerstand. Behandlingen er nødvendig af hensyn til aflæsning af målerstand og slutafregning, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.

  • Hvis du via Mit NRGi tilmelder en adresse til reduceret elafgift behandler vi oplysninger om din(e) installationsadresser som tilmeldingen vedrører samt dine øvrige kundeoplysninger - herunder navn, adresse og målepunktsnummer. Disse oplysninger er nødvendige for at opnå den reducerede elafgift. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1”. Med dit samtykke, anvender vi desuden dit cpr-nummer, for at kunne opdatere dine stamoplysninger i Datahubben jf. Databeskyttelseslovens § 11 stk. 2 nr. 2
  • Hvis du via Mit NRGi får udbetalt evt. tilgodehavender, behandler vi oplysninger om enten dit registrerings- og kontonummer til kontooverførsel eller dit telefonnummer til validering og overførsel via MobilePay. Hvis du ønsker et tilgodehavende overført direkte til din nemkonto, sendes dit cpr-nummer krypteret via vores system til vores bank. Vi behandler i den forbindelse alene din fødselsdato, og har på intet tidspunkt adgang til dit cpr-nummer. Behandlingen er nødvendig for, at vi kan overføre dit tilgodehavende til dig, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1. Videregivelsen af dit cpr-nummer til banken er nødvendig for at sikre en entydig identifikation af dig til udbetaling til din nemkonto, jf. Databeskyttelseslovens § 11, stk. 2, nr. 3.

I relation til udbetaling beder vi dig desuden om at bekræfte din identitet ved at logge ind på NemID. Oplysningerne går direkte til Nets DanID og bruges til identifikation af dig. Vi modtager i den forbindelse ikke dine NemID-oplysninger, men et PID eller RID, som vi gemmer til fremtidig dokumentation af, hvem der efterspurgte den pågældende udbetaling.

  • Hvis du via Mit NRGi vælger at ændre din betalingsform kan du vælge mellem BS (betalingsservice), EAN-betaling, Indbetalingskort eller MobilePay Invoice.
  • Når du bliver kunde starter vi altid med at opkræve dig via Indbetalingskort. Efterfølgende kan du selv vælge den ønskede betalingskanal. Vælger du at tilmelde dig BS beder vi dig indtaste dit cpr-nummer, Reg.-nummer, dit kontonummer, PBS-kundenummer og PBS-nummer, eller NemID. Disse oplysninger modtages eller opbevares ikke hos NRGi Elsalg, men sendes krypteret direkte til Nets med det formål at tilmelde dine betalinger til betalingsservice.
  • Vælger du at tilmelde dig EAN-betaling, beder vi dig indtaste EAN-nummer, ordrenr. og kontotekst. Disse oplysninger er ikke personoplysninger. Du kan desuden vælge at angive ”kontaktperson”. Oplysning om kontaktperson behandles som led i administrationen af dit kundeforhold, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.
  • Ønsker du at betale via MobilePay Invoice Direct behandler vi oplysninger om dit kundenavn og mobilnummer med henblik på at kunne sende dig en betalingsanmodning. Kun såfremt at dit kundenavn er identisk med dit kundenavn hos MobilePay, vil vi kunne benytte disse informationer. Behandlingen er nødvendig af hensyn til opfyldelse af kontrakten med dig, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.
  • På Mit NRGi og i vores kunde-app NRGi, har du mulighed for at opsætte sms eller e-mail notifikationer om alarmgrænser for dit elforbrug og bestille en månedlig energirapport pr. e-mail. I NRGi app’en kan du desuden tilmelde dig diverse pushbeskeder fra appen. Ønsker du ikke længere at være tilmeldt disse services, kan de afmeldes samme sted som man sætter funktionerne op. Til de ovennævnte formål behandler vi oplysninger om navn, adresse, mobilnummer, e-mailadresse og elforbrug, Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.
  • Hvis du opdaterer dine kontaktinformationer behandler vi oplysninger om dit mobilnummer og/eller din e-mailadresse på din kundeprofil hos NRGi Elsalg A/S. Behandlingen er nødvendig til opfyldelse af kontrakten med dig, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, b), jf. Databeskyttelseslovens § 6, stk. 1.

Dine personoplysninger vil blive opbevaret hos os i 3 år fra kundeforholdets ophør, med mindre der er tale om bogføringsmateriale, der slettes 5 år efter kundeforholdets ophør.

Datasikkerhed
Vi prioriterer datasikkerhed meget højt og har derfor stor fokus på at bidrage til, at vores behandling af dine personoplysninger overholder den til enhver tid gældende persondatalovgivning. Vi har implementeret såvel tekniske som organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger, der har til formål at beskytte dine oplysninger mod hændelig eller ulovlig tilintetgørelse, at de fortabes eller forringes, samt mod at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med persondatalovgivningen.

Behandling hos tredjepart
Vi benytter databehandlere, herunder udbydere af software, til bl.a. backup, sikkerhed og opbevaring. Dine personoplysninger vil i så fald blive overladt til tredjeparter, instrueret af os til at behandle dine personoplysninger på vores vegne. Databehandlerne behandler således ikke dine personoplysninger til andre formål end til opfyldelse af deres aftale med os.

Vi anvender bl.a. Wipro til udvikling og servicering af vores afregningssystem. Dine personoplysninger overføres i den forbindelse til et land uden for EU og EØS, idet Wipro er beliggende i Indien. Overførselsgrundlaget er baseret på EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse, som er garanti for tilstrækkeligt beskyttelsesniveau.

Vi forpligter databehandlerne til at behandle dine personoplysninger fortroligt, og til at træffe de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod at oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes, eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med persondataforordningen.

Videregivelse af personoplysninger
Når du opretter dig som kunde hos os, videregiver vi dine oplysninger (navn, adresse, cpr-nr.) til Datahubben, som er et centralt og uafhængigt it-system, der ejes og drives af den selvstændige offentlige virksomhed, Energinet, og hvis formål det er at drive en samlet database indeholdende oplysninger om alle kunder på det danske elmarked, herunder forbrug og priser, og herved håndtere al datakommunikation mellem aktørerne i elmarkedet. Vi videregiver dine oplysninger til Datahubben iht. Energinets markedsforskrifter, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, c), jf. Databeskyttelseslovens § 11, stk. 2, nr. 1.

Ifbm. anvendelse af cookies videregiver vi dine personoplysninger til tredjemand. Læs mere herom i vores cookiepolitik her.

Herudover videregiver vi ikke dine oplysninger til tredjemand uden først at få dit udtrykkelige samtykke, med mindre vi er lovgivningsmæssigt forpligtet hertil.

Vi forbeholder os dog retten til at videregive og benytte dine personoplysninger i andre selskaber i NRGi-koncernen uden dit udtrykkelige samtykke, dog kun såfremt videregivelsen er nødvendig for at opfylde det oprindelige formål med vores indsamling af dine personoplysninger.

Dine rettigheder
Vi passer godt på dine personoplysninger og behandler dem i overensstemmelse med Persondataforordningen. Vi respekterer dine rettigheder i henhold til Persondataforordningen, og du vil altid have ret til følgende, jf. Persondataforordningens art. 15-22:

  • at trække dit samtykke til behandling af dine personoplysninger tilbage, hvis behandlingen er baseret på dit samtykke. Evt. tilbagetrækning af dit samtykke berører ikke lovligheden af den behandling, der har fundet sted, inden samtykket tilbagetrækkes
  • at bede om indsigt i dine personoplysninger, som vi har indsamlet samt at få nærmere information om bl.a. formål, klagemuligheder mv.
  • at få berigtiget evt. urigtige personoplysninger om dig selv
  • i særlige tilfælde at få dine personoplysninger slettet
  • i visse tilfælde at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.
  • i visse tilfælde at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger
  • i visse tilfælde at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger til en anden dataansvarlig
  • at indgive klage til Datatilsynet over vores behandling af dine personoplysninger. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.
  • Alle ovenstående rettigheder håndteres manuelt ved henvendelse til os på persondata@nrgi.dk.
  • Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.