NRGi og GreenMobility giver aarhusianerne 200 el-bybiler

14.11.2019

København har dem, Berlin har dem, Madrid har dem, Paris har dem – og nu kommer de også til Aarhus. Konceptet bybiler er udbredt rundt omkring i de største metropoler i verden, og nu får aarhusianerne også glæde af dem.

Det er det 100 % danskejede firma GreenMobility, som lancerer bybilerne i samarbejde med energiselskabet NRGi. Fra slutningen af november lanceres de første 100 biler, og antallet af biler øges gradvist op til 200 biler.

Fleksibel, billig og bæredygtig transport via en enkel app
En bybil er fremtidens måde at have bil på i byen, og konceptet et testet godt og grundigt af i København, hvor der siden starten af 2016 har kørt 400 bybiler rundt fra GreenMobility. Blandt kunderne i København siger hele 42 %, at de helt har undladt, eller overvejer at undlade at anskaffe egen bil, for i stedet at køre GreenMobility. Dette er første skridt på vejen til at fortrænge privatbilismen fra byens gader, og samtidig skabe et bedre bymiljø med renere luft og mindre støj, da alle bybilerne fra GreenMobility er elbiler. En Renault Zoe med en rækkevidde på op til 300 km, og de kører naturligvis på grøn strøm fra NRGi.

Hvordan fungerer det?
Bilerne findes i byens gader inden for Bybilszonen, der dækker et område på ca. 50 km2 inden for Ringvejen, hvor brugerne kan efterlade dem gratis på alle offentlige parkeringspladser med min. 2 timers tidsbegrænsning eller på et Hotspot. Et Hotspot er dedikerede parkeringspladser til GreenMobilitys bybiler, og fra start er der minimum 5 placeringer i Aarhus ved Bruuns Galleri, MolsLinjen, Z-huset, Bilka Tilst og NRGi i Skejby. Bilen reserveres og låses op med en brugervenlig app. Det kræver intet abonnement og der betales blot pr. brugt minut, hvor forsikring, strøm og parkering er med i minutprisen.

NRGi’s direktør Jacob Vittrup siger:
”NRGi vil gerne bidrage til en fremtid, hvor persontransporten baserer sig på el i stedet for fossile brændsler. Vi er et andelsejet selskab, som jo er en variant af deleøkonomi, og derfor finder vi GreenMobility’s delebilskoncept kommercielt interessant. Det er samtidig vores forventning, at vi kan udvikle fælles produkter, som vores elkunder finder relevante og attraktive, så vi kan udvide vores forretning.”

GreenMobility Danmarks direktør Thomas Heltborg Juul siger om lanceringen i Aarhus:
”Vi glæder os til at give bybilerne til aarhusianerne sammen med NRGi. NRGi er en optimal partner for os i kraft af deres stærke lokale forankring og som leverandør af grøn strøm. Bybilerne henvender sig til alle med kørekort, men i København er langt størstedelen af de over 54.000 brugere mellem 18-35 år. Derfor forventer vi også, at blive taget godt imod i en studieby som Aarhus, da vi giver alle – også dem der umiddelbart ikke har råd eller adgang til bil – adgang til hele 200 elektriske bybiler.”