Case

Energirådgivning giver Dan Cake markante besparelser


Vi har hjulpet Dan Cake med at få et lavere energiforbrug, reducere deres CO2-aftryk og sænke deres omkostninger. Og nu er de klar til flere projekter i fremtiden.

Overskudsvarme giver besparelser

Syrlige citronmåner, lækre muffins og søde hindbærroulader.

Det er nok de fleste danskere, der kender - og har smagt – nogle af de populære kager, som den jyske virksomhed Dan Cake laver.

Siden 1931 har den familieejede produktions­virksomhed fremstillet et bredt sortiment af kager med fokus på høje kvalitet og gode råvarer.

Men det er ikke kun slutresultatet, der skal være af høj kvalitet hos Dan Cake. Det gælder også deres fremstillingsprocesser.

Derfor har vi hjulpet dem med at udnytte overskudsvarme, så de kan sænke deres samlede energiforbrug og CO2-aftryk.  

Dan Cake Fakta 01
Dan Cake Fakta 02
Dan Cake Fakta 03
“Vi bærer et samfundsansvar, som fabrik og virksomhed, og selvfølgelig er vi også nødt til at kigge på, hvad vores belastning er til samfundet.”
Alan Bertin Produktionschef, Dan Cake
Chokolademuffins på et samlebånd

Et spørgsmål om samfundsansvar

Når en produktionsvirksomhed som Dan Cake arbejder målrettet med energibesparende projekter, vil det ofte have en positiv, økonomisk effekt. Ikke mindst i form af lavere energiforbrug og driftsomkostninger.

Men de økonomiske besparelser er ikke den primære årsag til, at Dan Cake har kastet sig over energi­optimerende tiltag.

“Det er selvfølgelig relevant at spare på energien for at styre omkostningerne, ligesom det også er for andre virksomheder. Det kan dog ikke stå alene, at det kun handler om at spare penge,” fortæller Alan Bertin, Produktionschef hos Dan Cake. 

Ifølge Alan Bertin er det vigtigere, at de kigger på deres rolle og ansvar som virksomhed - og hvad det betyder for samfundet. 

“Det handler også om, at vi bærer et samfundsansvar, som fabrik og virksomhed, og selvfølgelig er vi også nødt til at kigge på, hvad vores belastning eller aftryk er til samfundet,” siger Alan Bertin. 

Får glæde af overskudsvarmen

Det giver næsten sig selv. Man kan naturligvis ikke producere kager, uden at det skaber en masse varme fra ovnene og produktionen. 

Derfor har vi hjulpet Dan Cake med at genvinde varmen, så den kan bruges til at skabe rumvarme i deres produktion. 

“Vi har hjulpet Dan Cake med at kortlægge potentialerne for virksomheden, og hvordan man genvinder overskudsvarmen,” forklarer Robert Stammer, Lead Energirådgiver i NRGi, som fortsætter:

“Vi har lavet et energispareprojekt på ventilationen, hvor vi udnytter overskudsvarmen fra ovnene og produktionen, som vi varmegenvinder i en varmeveksler og sender tilbage som rumvarme i produktionen.”

“Vi har hjulpet Dan Cake med at kortlægge potentialerne for overskudsvarme i virksomheden, og hvordan man genanvender overskudsvarmen.”
Robert Stammer Lead Energirådgiver hos NRGi

Klar til fremtidige projekter

Men selvom de første energi­besparende projekter er ved at blive implementeret, er Dan Cake langtfra færdige med at energioptimere.

De er klar til at kaste sig over flere grønne projekter.

“Vi kan selv registrere, monitorere og arbejde med energi, for det har vi lært. Men vi har også mange projekter i pipelinen. Vi stopper ikke med at forbedre os,” lyder det fra Alan Bertin, som fortsætter:

“Der er en super tryghed i at vide, at man på hvilket som helst tidspunkt kan ringe til NRGi's rådgivere og få et kompetent svar. Det betyder for os, at vi har en plan, som vi kan arbejde ud fra,” siger Alan Bertin.  

NRGi Rådgiver og kunde går i en produktionshal

Flotte resultater og stærkt samarbejde

De energi­besparende projekter hos Dan Cake har givet nogle markante besparelser - både i MWh, CO2 og kroner. 

Men ifølge Alan Bertin er de ikke kun glade for de flotte resultater, men også for det tætte samarbejde med vores energirådgiver. 

“Forløbet med Robert har været helt fantastisk. Helt fra starten har han været rigtig god til at navigere rundt i organisationen. På alle niveauer i fabrikken har han kunnet deltage, inspirere og hjælpe de steder, hvor der har været behov,” fortæller Alan Bertin. 

Opdag besparelses­­potentialet i din virksomhed

Grøn omstilling skal ikke bare være sort snak, vel? 

Vi kan hjælpe dig og din virksomhed med at gå fra idé til handling.

Vores erfarne rådgivere er eksperter i at se udfordringer og muligheder. Og vi kan hjælpe dig med at opdage besparelsespotentialet i din virksomhed. 

Vi er med dig hele vejen: fra strategi og planlægning til selve udførelsen af konkrete, energi­besparende projekter. 

Og vi gør det helt uden sort snak. 

Tag en uforpligtende snak med os, og hør mere om, hvad energirådgivning kan gøre for din virksomhed. 

Læs mere om Energirådgivning

Skal din virksomhed også have glæde af energirådgivning?

Lad os tage en uforpligtende snak.

Kontakt Lead Energirådgiver Robert Stammer, og hør om jeres muligheder for at:

  • Opdage rentable og attraktive energiforbedringer
  • Reducere jeres energiforbrug og styrke bundlinjen
  • Få overblik og hjælp til at søge mulige tilskud

Robert Stammer

Chefrådgiver

E:rsta@nrgi.dk