Case

Coop sælger overskuds­strømmen fra deres solceller


Som et led i Coops klimastrategi, vil de fordoble produktionen af vedvarende energi og sikre en besparelse på 4 GWh. Derfor vil Coop løbende etablere VE anlæg for at være mere bæredygtige.

Coop VE anlæg

Grøn energi er god økonomi

Gennem en aftale med NRGi får Coop nu mulighed for at opnå en økonomisk gevinst på den vedvarende energi, som de ikke selv bruger. Coops aftale med NRGi indebærer, at de sælger deres overskuds­produktion fra solcelleanlæggene, der bliver anlagt over de næste par år.

Coop ejer kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta, Coop 365discount og Irma.

Det er på nogle af disse butikstage samt på distributionscentre og lagre, der bliver anlagt solceller for at drage nytte af solens stråler til strømforbruget.

”Udover at vi nu selv kan producere grøn og klimavenlig strøm fra solcellerne, hvilket bidrager til den grønne og bæredygtige omstilling, så kan vi nyde godt af en reduceret elregning, da egen produktion af den grønne strøm trækkes fra butikkens forbrug. Alternativet er, at vi leder den grønne strøm ud i det danske elnet uden fortjeneste,” siger Nicki Pagh Børgesen, Energichef hos Coop. 

”Udover at vi nu selv kan producere grøn og klimavenlig strøm fra solcellerne, så kan vi nyde godt af en reduceret elregning, da egen produktion trækkes fra butikkens forbrug.”
Nicki Pagh Børgesen Energichef hos Coop
”Der er gode penge at hente ved at videresælge den grønne strøm, som vi ikke selv bruger. Det er godt købmandskab, det gavner miljøet og det er godt for pengepungen.”
Nicki Pagh Børgesen Energichef hos Coop

Godt for miljøet og pengepungen

Den strøm som Coop ikke selv bruger i deres butikker og distributionscentre, bliver nu købt af NRGi, som så sælger den videre til elbørsen Nord Pool på Coop’s vegne.

Uden en aftale med NRGi ville strømmen blive sendt ud i det danske elnet uden nogen fortjeneste til Coop.

Coop glæder sig over, at salget af overskudsproduktionen er med til at nedbringe deres strømudgifter, og regner med at investeringen er betalt hjem allerede indenfor 7 år. 

”Der er gode penge at hente ved at videresælge den grønne strøm, som vi ikke selv bruger. Det er godt købmandskab, det gavner miljøet og det er godt for pengepungen. Vores anlæg er en investering i vedvarende energi og en grøn fremtid. Vi forventer at projektet har tjent sig hjem om ca. 7 år,” fortæller Nicki Pagh Børgesen. 

Vil du også sælge jeres overskudsstrøm?

Tag en uforpligtende snak med en af vores erfarne erhvervskonsulenter.

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig angående jeres muligheder for at sælge overskudsproduktion af strøm - til glæde for miljøet og bundlinjen. 

Ja tak, jeg vil gerne have rådgivning, konkurrencer, tilbud og nyheder fra NRGi-koncernen via e-mail, sms, og notifikationer fra vores apps. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen her. Vil du vide, hvordan vi behandler dine oplysninger? Læs mere i vores persondatapolitik for markedsføring.

Når du kontakter NRGi Elhandel A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.