Case

Envases Europe reducerede deres CO2-aftryk med 32 procent


Takket være energirådgivning, et stærkt samarbejde og en lang række projekter, har Envases Europe mindsket deres samlede energiforbrug markant.

Gennemført 40 grønne projekter

Siden 2016 har Envases Europe, der producerer metalemballager af høj kvalitet gennemført 40 energi­besparende projekter i samarbejde med os.

Og resultaterne taler for sig selv.

Fra udskiftning af gamle lyspærer til LED-belysning, nye ventilations­anlæg, konvertering fra gas til fjernvarme og udnyttelse af overskudsvarme til opvarmning af deres fabrikker. 

Det er blot nogle af de projekter, der har været med til at reducere Envases Europes samlede CO2-aftryk med 32 procent

Envases 01
Envases 02
Envases 03
“Samarbejdet har været yderst tilfredsstillende. Vi har fået det igennem, vi havde som mål. Og NRGi har hjulpet os med både store og små projekter.”
Henrik Winther Knudsen Bygnings- og vedligeholdelseschef, Envases Odense
NRGi Rådgiver og kunde står udenfor ved et rør

De søgte den rigtige samarbejdspartner

Med mere end 900 medarbejdere fordelt på fem fabrikker i Danmark, var det vigtigt for Envases Europe at finde den helt rigtige samarbejdspartner, når det kom til energiforbedringer og den grønne omstilling. 

“Vi søgte en samarbejdspartner, som kunne håndtere en stor virksomhed,” siger Henrik Winther Knudsen, Bygnings- og vedligeholdelseschef hos Envases Europe i Odense, der fremhæver flere årsager til, at valget faldt på os som deres samarbejdspartner. 

“De har kompetencerne, de har know-how, og de har størrelsen til at løfte sådan en opgave,” fortæller Henrik Winther Knudsen. 

Fra idé til implementering

Grundlaget for de mange energi­besparende projekter hos Envases Europe har været et tæt samarbejde mellem vores rådgiver og virksomheden.

“Samarbejdet er uhyre vigtigt i sådan en energirådgivningsproces. Jo tættere vi er på virksomheden, jo nemmere har vi også ved at rette vores fokus derhen, hvor det skaber bedst værdi for virksomheden,” fortæller Asbjørn Tang Holm, Afdelingsleder i NRGi.

Også hos Envases Europe sætter man pris på det stærke samarbejde. Lige fra strategi og planlægning til konkrete forslag og implementering af de forskellige bæredygtige tiltag.   

“Samarbejdet har været yderst tilfredsstillende. Vi har fået det igennem, vi havde som mål. Og NRGi kommer med nye indspark til, hvordan man kan løse opgaverne konkret,” siger Henrik Winther Knudsen. 

“Jo tættere vi er på virksomheden, jo nemmere har vi også ved at rette vores fokus derhen, hvor det skaber bedst værdi for virksomheden.”
Asbjørn Tang Holm Afdelingsleder hos NRGi
NRGi Rådgiver og kunde kigger på en maskine

De bedste løsninger på den lange bane

Energirådgivning tager altid udgangspunkt i den enkelte virksomhed. På den måde sikrer vi, at vi finder de bedste energi­besparende løsninger til lige netop din virksomhed - nu, og i fremtiden. 

Det har også været vores tilgang hos Envases Europe. 

“Energirådgivning foregår på den måde, at vi screener virksomheden for potentielle energi­spareprojekter. Så kommer vi med en liste af forslag, hvor der er anslået investering, tilskud, beregnet CO2-besparelse, energibesparelse og økonomisk besparelse,” forklarer Asbjørn Tang Holm. 

Målet er at give Envases Europe det bedste beslutningsgrundlag, så de kan gennemføre deres grønne projekter. 

“De har hjulpet os med både store og små projekter, og så har de været med til at rådgive os om, hvordan projekterne skulle udføres, og hvordan vi bedst kunne opnå energi­besparelser,” siger Henrik Winther Knudsen. 

Skubber til den grønne omstilling

Med 40 store og små energibesparende projekter, kan det være svært at vælge, hvilke tiltag man skal fremhæve. Heldigvis er der projekter, der skiller sig ud ved at være en lysende, god idé - bogstaveligt talt.

Envases Europe har nemlig reduceret deres energiforbrug til belysning med op til 80 procent ved at skifte over til energi­besparende LED-løsninger.

Det giver en årlig besparelse på 2.200 MWh og et mere behageligt og fleksibelt lys i deres fabrikker - til glæde for deres medarbejdere. 

Men selvom at Envases Europe har gennemført adskillige energi­besparende projekter, er de langt fra færdige med at skubbe til den grønne omstilling. 

De har således endnu flere bæredygtige projekter planlagt i fremtiden, og vi glæder os til at rådgive dem hele vejen. 

NRGi Rådgiver sidder ved et bord sammen med en kunde

Opdag besparelses­­potentialet i din virksomhed

Grøn omstilling skal ikke bare være sort snak, vel? 

Vi kan hjælpe dig og din virksomhed med at gå fra idé til handling.

Vores erfarne rådgivere er eksperter i at se udfordringer og muligheder. Og vi kan hjælpe dig med at opdage besparelsespotentialet i din virksomhed. 

Vi er med dig hele vejen: fra strategi og planlægning til selve udførelsen af konkrete, energi­besparende projekter. 

Og vi gør det helt uden sort snak. 

Tag en uforpligtende snak med os, og hør mere om, hvad energirådgivning kan gøre for din virksomhed. 

Læs mere om Energirådgivning

Skal din virksomhed også have glæde af energirådgivning?

Lad os tage en uforpligtende snak.

Kontakt Afdelingsleder Asbjørn Tang Holm, og hør om jeres muligheder for at:

  • Opdage rentable og attraktive energiforbedringer
  • Reducere jeres energiforbrug og styrke bundlinjen
  • Få overblik og hjælp til at søge mulige tilskud

Asbjørn Tang Holm

Afdelingsleder

E:asho@nrgi.dk