Case

COOP vil spare 20% af deres energi


Coop vil reducere deres energiforbrug med 20%. Og vi hjælper dem. Med energiledelse har de nemlig fået konkrete værktøjer til at spare på energien.

Kunder i et Coop supermarked

Energiledelse gør Coop grønnere

Coop vil investere op imod 300 mio. kr. i at reducere energiforbruget i sine butikker, administration og lagre.

Målet er at nedbringe det samlede energiforbrug med 20 procent, så koncernen belaster miljøet mindre og samtidig sparer penge.

Indsatsen er struktureret i et stort energiprogram, som hedder Energi2020.

Vores rådgivere har været med til at implementere et energiledelsessystem, der skal sikre en optimal styring af el- og varmeforbruget, og som kan samle de forskellige energiforbedringer.

Opgaven omhandler implementering af nye energistandarder, der muliggør ISO 50001 energiledelsescertificering af Coops butikskæder.

Læs mere om energiledelse
”Vi var ikke certificerings­specialister i Coop, da projektet startede, og derfor har vi i processen haft brug for de kompetencer, som NRGi har kunnet bidrage med.”
Kira Toft Schmidt Ansvarlig for energiledelse i Coop
NRGi Rådgiver indtaster data i et system

Involvering af medarbejdere skaber værdi 

Medarbejderne i Coop skal involveres og inspireres til at komme med forslag til forbedringer.

Fra idéer til deres energiprofil, input til adfærdsændringer og til optimering af de tekniske installationer – alle vigtige elementer for at kunne indfri energimålet.

For at involvere medarbejderne er der udviklet en app, som indeholder videoer med korrekt energiadfærd ude i butikkerne og KPI’er for de forskellige butikker. Der er også konkurrencer på app’en, hvor medarbejderne kan oprette forbedringsforslag.

Samtidig håber Coop, at involveringen kan skabe værdi for medarbejderne, som nu får mulighed for at gøre en forskel for både deres arbejdsplads og for miljøet.

Læs mere om energiledelse

Vil du vide mere om miljøledelse?

Kontakt vores energirådgiver, Frank Plith, og hør mere om dine muligheder for at få glæde af energiledelse i din virksomhed. 

Frank Plith

Afdelingsleder

E:frpl@nrgi.dk