Flytning med ladestander: Dét skal du vide


Hvis du har en ladestander til din firmabil installeret hjemme i garagen og planlægger at flytte adresse, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Læs med her, og bliv godt klædt på til flytningen med din ladestander.

Installatør Opsætter Ladeboks

1. En autoriseret elektriker skal fjerne ladestanderen

Når du skal flytte og har en ladestander installeret i garagen, er det vigtigt, at du får en autoriseret elektriker til at tage ladestanderen ned. Det er nemlig ikke noget, du selv skal eller bør gøre. Elektrikeren sørger for, at alt elektrisk arbejde udføres korrekt og sikkert. Det er ikke kun for din egen sikkerheds skyld men også for at sikre, at ladestanderen ikke bliver beskadiget under processen.

DSC 5247 1

2. Du skal aftale installation på din nye adresse

Når du har fået din ladestander taget ned fra din gamle adresse, er næste skridt at få den installeret på den nye. Ligesom nedtagningen er det heller ikke en opgave, du selv skal kaste dig ud i. Du skal derfor aftale en ny installationsdato med en autoriseret elektriker. Det kan ofte klares på samme dag som nedtagningen.

Husk at tage højde for, hvor du ønsker ladestanderen placeret på din nye bopæl. Det er vigtigt at overveje placeringen i forhold til bilens placering og ladekablets rækkevidde. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at der kan være forskellige regler og krav i forhold til installation af ladestandere, afhængig af din nye boligs beliggenhed og type. 

3. Hvad koster det at flytte ladestanderen til en ny adresse?

Når du skal flytte din firmaladestander til en ny adresse, er det som udgangspunkt dig som medarbejder, der står for at betale omkostningerne forbundet med det. Husk dog at undersøge, om din arbejdsgiver dækker nogle af omkostningerne i forbindelse med flytningen af ladestanderen.

Prisen kan variere alt efter kompleksiteten af installationen. Generelt skal du både betale for nedtagningen af ladestanderen på din gamle adresse og installationen på den nye adresse. Derudover kan der være udgifter til eventuelle nye kabler eller ekstra gravearbejde.

NRGi Kvinde læser om aftenen

Bestil flytning af ladeboks online

Er din ladeboks fra NRGi, kan du nemt bestille flytning af boksen online.