To ladestandere

Installér ladestandere på arbejdspladsen

Overvejer I at installere ladestandere på arbejdspladsen? Det er en investering, der gavner både virksomheden, medarbejderne og miljøet. Vi gør jer klogere på, hvad I som virksomhed skal være opmærksom på, inden I vælger en ladestanderløsning til arbejdspladsen.

Mand sætter ladekabel i ladeboks

5 gode grunde til at tilbyde ladestandere på arbejdspladsen

At tilbyde opladning på arbejdspladsen er en investering, der kan gavne virksomheder på flere forskellige måder. Vi gennemgår et par af fordelene her:

  • Personalegode: Det er et attraktivt personalegode. Med en stigende andel af elbiler på vejene er det en fordel for elbilejere at kunne oplade bilen i arbejdstiden. Initiativet kan også gøre virksomheden ekstra attraktiv i forbindelse med rekrutteringen af nye medarbejdere. 
  • Praktisk løsning til firmabiler: Det er en smart og praktisk løsning, hvis I som virksomhed gør brug af eldrevne firmabiler. Med en ladestander på arbejdspladsen kan firmabilen nemt og bekvemt oplades, mens den holder parkeret. Så slipper medarbejderne for at bruge arbejdstid på at finde ledige ladestandere.
  • Grønt initiativ: Initiativet er også et skridt i den grønne retning. At installere ladestandere på arbejdspladsen er en måde at tage ansvar for miljøet og bidrage til den grønne omstilling.
  • Gå fremtiden i møde: Ved at investere i ladestandere til arbejdspladsen gør I virksomheden klar til fremtiden. Hvem ved, om det i fremtiden bliver et krav for virksomheder at tilbyde ladestandere på arbejdspladsen?
  • Økonomisk fordel: Virksomheder har faktisk mulighed for at tjene penge på investeringen ved at gøre ladestanderne offentligt tilgængelige for andre elbilister uden for arbejdstiden. Det kan give en økonomisk fordel på den lange bane.

At tilbyde ladestandere på arbejdspladsen er altså en investering, der kan gavne virksomheder på flere forskellige måder.

Læs mere om opladning i arbejdstiden

Det skal I overveje, inden I installerer ladestandere på arbejdspladsen

Hvis I planlægger at installere ladestandere på arbejdspladsen, er der flere forskellige faktorer, I skal tage højde for, inden I vælger jeres ladestanderløsning. Vi har samlet et overblik til jer her:

  • Professionelle eller private formål: Skal arbejdspladsens ladestandere udelukkende være tilgængelige for firmabiler, eller skal medarbejderne også kunne oplade deres private biler? Hvis privat anvendelse tillades, skal I være opmærksomme på, at medarbejderne skal betale skat af det sparede privatforbrug.
  • Antallet af biler: Hvor mange biler er der behov for at kunne lade på daglig basis? Husk også at tage højde for fremtiden, for hvordan ser antallet af elbiler ud om 3-5 år? Det er en god idé at indtænke fremtiden for at sikre, at kapaciteten kan følge med.
  • Afregning: Når I skal installere en ladestander på arbejdspladsen, er det vigtigt at overveje brugernes afregning. Skal opladningen ske på virksomhedens regning, eller skal der betales per kWh? Typisk er der mulighed for selv at fastsætte prisen per kWh, og ofte er det også muligt at differentiere prisen alt efter brugeren. 
  • Offentlig adgang: Skal ladestanderen være offentligt tilgængelig efter arbejdstid? Det kan være med til at gøre investeringen økonomisk fordelagtig på den lange bane. Og typisk kan I selv bestemme prisen per kWh, så der er mulighed for at tjene lidt ekstra på den strøm, andre bruger.
  • Placering af ladestandere: I skal også tage stilling til det praktiske, for hvor skal ladestanderne installeres? Det kommer an på elnettet, men det kommer også an på, hvilken brugergruppe ladestanderne skal stå til rådighed for.

At installere en ladestanderløsning på arbejdspladsen kan gavne virksomheder på flere forskellige måder, men det er en investering, der kræver omhyggelig planlægning og overvejelse. Og der er flere forskellige faktorer, I skal være opmærksom på, når du skal gøre arbejdspladsen elbilvenlig.

To ladestandere på parkeringsplads

Bestil ladestandere til arbejdspladsen hos os

At investere i ladestandere til arbejdspladsen kan virke som en kompleks opgave, men vi hjælper jer gennem hele processen, så I kan finde den bedst mulige løsning til jeres virksomhed. Vi tilbyder nemlig ladestandere til alle behov – uanset om jeres virksomhed er stor eller lille, og uanset hvor mange ladestandere I har behov for.

Bestil ladestandere til arbejdspladsen