Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

Vores rådgivere er klar til at hjælpe din virksomhed gennem hele eller dele af processen frem mod en CSRD-rapportering.

Vi hjælper med at sikre den korrekte proces igennem den dobbelte væsentlighedsanalyse (DMA), GAP-analysen, handleplanen samt strukturering og opsætning af rapporten.

Samtidig går vi skridtet videre og hjælper din virksomhed til at bruge CSRD-processen til at styrke forretningen og sætte en strategisk retning for ESG-arbejdet.

Opdatering Af Energimærker

CSRD står for "Corporate Sustainability Reporting Directive" og kan styrke din forretning.

Hvad er CSRD?

CSRD er et EU-direktiv, der blev vedtaget i juni 2022, og som bliver implementeret de kommende år med henblik på at skabe transparens i virksomheders bæredygtighedsrapportering.

Direktivet indfører nye og markant mere komplekse krav til virksomheders rapportering indenfor miljø, sociale forhold og ledelsesmæssige forhold.

Dobbelt væsentlighedsvurdering (DMA)

Vi hjælper jer i gang med arbejdet, der starter med en DMA. Her skal I som virksomhed kortlægge væsentlige påvirkninger på mennesker og miljøet (virkninger) samt risici og muligheder relateret til bæredygtighed.

Vi har udviklet et værktøj, der hjælper jer smidigt gennem processen og sikrer, at I får den nødvendige dokumentation til brug for revision.

Med en DMA i hånden, ved I hvilke bæredygtighedsemner, I skal have med i CSRD-rapporten.

Få styr på CSRD-rapportering
NRGi medarbejdere på et kontor

Handleplanen udlægger en plan for, hvordan I kan lukke de huller, der er identificeret i GAP-analysen.

GAP-analyse og handleplan

Når I har fastlagt de væsentlige emner, som I skal rapportere på, er det næste skridt at lave en GAP-analyse. Formålet med denne analyse er at gennemgå den eksisterende ESG-date og kortlægge, hvilke data der mangler for at komme i mål med rapporteringen.

Handleplanen udlægger en plan for, hvordan I som virksomhed kan lukke de huller, der er identificeret i GAP-analysen. Vores DMA-værktøj indeholder redskaber, der guider jer igennem både GAP-analysen og handleplanen.

Rådgivning og kvalitetssikring

Gennem hele processen rådgiver vi jer ift. prioriteringer af emner, vurdering af væsentlighed, behov for data, mv.. Vi har et indgående kendskab til standarderne, og vi tilbyder sparring og kvalitetssikring hele vejen igennem forløbet.

Lån En ESG Rådgiver

Hvorfor CSRD-rapportering?

CSRD skaber meget mere værdi for din virksomhed end blot "compliance".

Fordelene ved en CSRD-rapport er blandt andet følgende:

  1. Skabe en strategisk retning for ESG-arbejdet
    Processen er helt central ift. at skabe en strategisk retning, hvor I som virksomhed kan prioritere ESG-arbejdet i den retning, I ønsker.
  2. Større konkurrencefordele
    Vi er midt i en stor samfundsændring, hvor bæredygtighed og bæredygtige produkter prioriteres og efterspørges i højere grad. En CSRD-rapport kan vise jeres kunder, at I er foran konkurrenterne på dette område, hvilket vil føre til øget efterspørgsel fra klimabevidste forbrugere.
  3. Adgang til kapital og investeringsmuligheder
    Når din virksomhed overholder CSRD - også på frivillig ordning - forbedrer I gennemsigtigheden og troværdigheden af bæredygtighedsoplysninger, hvilket gør det lettere for investorer at vurdere ESG-præstationen og risikoprofilen.

    Derudover har mange institutionelle investorer og formueforvaltere integreret ESG-kriterier i deres investeringsbeslutninger og foretrækker virksomheder med robuste bæredygtighedspraksisser.

Hvis din virksomhed overholder CSRD og giver omfattende bæredygtighedsoplysninger, kan I få adgang til en bredere kapitalpulje og åbne investeringsmuligheder, der støtter langsigtet vækst og værdiskabelse.

Hjælp til CSRD-rapportering

Når vi rådgiver om implementering af CSRD, fokuserer vi altid på at hjælpe din virksomhed videre, så I kan omsætte indsigterne fra arbejdet med rapporteringen til konkret handling.

Hvornår træder rapporteringen i kraft?

For børsnoterede virksomheder, der allerede er omfattet af direktivet om ikke-finansiel rapportering, træder CSRD i kraft fra regnskabsåret der begynder 1. januar eller senere i 2024. Dvs. rapportering der udgives fra 2025 skal følge direktivet.

For de øvrige store virksomheder (der opfylder to ud af tre kriterier i forhold til omsætning (> 40 mio. EUR), balancesum (> 20 mio. EUR) og antal ansatte (> 250 ansatte)) træder reglerne i kraft i det regnskabsår, der begynder 1. januar eller senere i 2025. Dvs. rapportering der udgives fra 2026 skal følge direktivet.

Børsnoterede SMV'er, små og ikke-komplekse kreditinstitutter og captive forsikringsselskaber bliver omfattet i regnskabsåret der begynder 1. januar 2026 og gælder derfor rapporter, der udgives fra 2027

Få professionel hjælp til CSRD-rapportering

Vi hjælper jer gennem hele processen og sikrer, at processen og resultaterne af den bliver forankret i jeres virksomhed. Fra dataindsamling til kommunikation. 

Ræk ud til os i dag for en uforpligtende samtale.

Lotte Frank Kirkegaard

Head of ESG and Sustainability

T:+45 2649 7891 E:lfki@nrgi.dk

Rasmus Bundsgaard Hyre

Bæredygtighedsspecialist

T:+45 2077 3304 E:rabh@nrgi.dk

Skal vi tage en uforpligtende snak om CSRD?

Vi hjælper dig med at:

  • guide jer sikkert gennem processen
  • udarbejde rapporter i forhold til etablerede standarder
  • Fortolke og visualisere resultaterne

Kontakt os her for en uforpligtende snak, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Når du kontakter NRGI Rådgivning A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.