NRGi

Dobbelt væsentligheds-vurdering

Din virksomheds arbejde med bæredygtighedsrapportering og -strategi starter her.

Når I skal i gang med bæredygtighedsrapportering og -strategi, er en dobbelt væsentlighedsvurdering et godt sted at starte. For større virksomheder er det et lovkrav, men for alle andre er det en nyttig metode til skabe et fundament for det videre arbejde ved at vurdere, hvilke bæredygtighedsområder, der er væsentlige for virksomheden.

Har du brug for hjælp til arbejdet med dobbelt væsentlighed?

Vi hjælper dig med at:

  • guide jer sikkert gennem processen
  • udarbejde rapporter i forhold til etablerede standarder
  • Fortolke og visualisere resultaterne

Kontakt os her for en uforpligtende snak, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Når du kontakter NRGI Rådgivning A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.

Når du kontakter NRGi Elhandel A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.

Projektudvikling Kronborg Strand (1)

Hvad er dobbelt væsentlighedsvurdering?

Alle virksomheder påvirker og bliver påvirket af miljø og samfund. En dobbelt væsentlighedsvurdering er en metode til at finde ud af, hvordan det sker og til at prioritere hvilke påvirkninger, der er væsentlige for virksomheden. Man ser både på de aktuelle og potentielle påvirkninger på miljø og samfund, men også på de aktuelle og potentielle finansielle påvirkninger af forretningen.

 

Hvorfor udføre en dobbelt væsentlighedsvurdering?

En dobbelt væsentlighedsvurdering giver indsigt i de gensidige påvirkninger mellem virksomhed, miljø og samfund. Den indeholder unikke muligheder for at forstå, prioritere og arbejde strategisk med påvirkning, risici og muligheder. Den har sit udspring i EU’s direktiv, der stiller krav om, at bestemte virksomheder skal rapportere på bæredygtighed (CSRD), men uanset virksomhedens størrelse anbefaler vi at bruge metoden til at få identificeret og prioriteret fokusområderne og få udarbejdet politikker, handleplaner og målsætninger for de områder der vurderes væsentlige. 

NRGi Rådgiver fortæller om et energisystem til en kunde

Hvad får I ud af det?

En dobbelt væsentlighedsvurdering munder ud i både forankring og rapportering.

Efter forløbet vil I fx have opbygget kompetencer og viden, kunne træffe bevidste og databaserede valg og fravalg og skabt et stærkt udgangspunkt for det videre arbejde med ESG. Samtidig vil I have de værktøjer, der skal til at for at analysere og rapportere på ESG.

Få hjælp til at komme i mål

I NRGi kan vi hjælpe din virksomhed hele vejen i processen. Vi udarbejder en samlet dobbelt væsentlighedsvurdering, der dokumenterer jeres prioriterede fokusområder, valg og fravalg samt beskriver jeres definerede målsætninger for E, S og G.

Vi deler best practice og vores viden om din virksomhed, branche og generelle tendenser, og vi er ansvarlige for at udvikle det rigtige dokumentationsmateriale til den del af din rapportering, der er relateret til dobbelt væsentlighedsvurdering.

Kontakt os i dag

Få professionel hjælp til din LCA eller EPD. Vi hjælper jer gennem hele processen og sikrer, at processen og resultaterne af den bliver forankret i jeres virksomhed. Fra dataindsamling til kommunikation. 

Ræk ud til os i dag for en uforpligtende samtale.

Susanne Vestergaard

Senior Bæredygtigheds­rådgiver

E:suve@nrgi.dk

Sofie Klint

Senior Bæredygtigheds­rådgiver

E:sokk@nrgi.dk

Nichlas Lange Dalsgaard

Bæredygtighedsspecialist

E:nlda@nrgi.dk