Artikel

Lade­­stationer på fremmarch: Service til borgere og kunder


Ladestationer til elbiler har været i kraftig vækst de seneste år i takt med, at der er kommet flere danske elbilsejere.

ELCON elektriker opsætter en ladestander

Elbilerne er for alvor begyndt at trille på de danske veje, og nu accelereres udbredelsen af ladestandere i stigende grad fra virksomheder og kommuner, der tilbyder ’tankning’ af strøm til borgere og kunder.

Det har givet travlhed hos vores landsdækkende elinstallatør og Danmarks førende installatør af landestandere, ELCON, der dagligt installerer over 100 landepunkter fordelt over hele landet.

“Vi ser nu også, hvordan institutioner og virksomheder etablerer ladestationer som en service for brugere, borgere og kunder.”
Palle Jensen Divisionsdirektør hos ELCON

Fra byggemarkeder til borgerservice

I takt med udbredelsen af elbiler oplever vi hos ELCON, at et stigende antal offentlige institutioner og virksomheder bidrager til udbygningen af lade-nettet for at kunne servicere borgere og kunder, der ønsker at oplade bilen.

Det gælder alt lige fra byggemarkeder til borgerservice og andre offentlige lokationer, hvor der i større skala kan tankes strøm imens der f.eks. handles eller løbes ærinder.

”Markedet har oplevet en eksplosiv vækst i de sidste par år som følge af, at flere og flere danskere har sat sig bag rattet i en elbil. Vi ser nu også, hvordan institutioner og virksomheder etablerer ladestationer som en service for brugere, borgere og kunder,” siger Palle Jensen, der er divisionsdirektør for ELCON, der er en del vores samlede energi- og rådgivningskoncern. 

Han tilføjer desuden:

”Det er et klart tegn på, at den grønne omstilling prioriteres højt både i det offentlige og i erhvervslivet, og vi er stolte over at bidrage til elektrificeringen af samfundet ved at levere skræddersyede ladeløsninger.”

ELCON elektriker installerer en ladestander

Der er travlt hos ELCONs elektrikere, der opsætter ladestandere i hele landet.

Antallet af ladepunkter overstiger væksten i elbiler

Ifølge en ny rapport fra Transportministeriet er der alene i første kvartal af 2023 etableret 1910 nye offentlige ladepunkter over hele landet.

Det svarer til en stigning på 21 procent i forhold til sidste kvartal af 2022 og betyder, at der i marts 2023 var godt 11 elbiler pr. ladepunkt mod 14 elbiler pr. ladepunkt i september 2022.

Det er en forbedring på 16 procent, og udviklingen af ladepunkter har nu overhalet antallet af nyregistrerede elbiler.

“Lade­infrastrukturen spiller en afgørende rolle i at motivere flere danskere til at vælge elbiler.”
Palle Jensen Divisionsdirektør hos ELCON
ELCON elektriker installerer en ladestander foran en virksomhed

Det bliver mere og mere almindeligt med ladestandere til virksomhedernes kunder.

Afgørende for den grønne omstilling

Ifølge Palle Jensen er udbygningen af ladeinfrastrukturen i Danmark helt essentiel, hvis den grønne omstilling af transporten skal lykkes.

”Ladeinfrastrukturen spiller en afgørende rolle i at motivere flere danskere til at vælge elbiler og sikre den nødvendige omstilling fra fossile brændsler til elektricitet i biltransporten,” siger Palle Jensen, som tilføjer:

”Ved at etablere ladestandere og tilbyde nem opladning over hele landet, vil det understøtte ambitionen om at få flere til at skifte til en elbil, så vi som samfund kan nå den vigtige 2030-målsætning om en 70 procents reduktion af CO2-udledningen.”

Stigende behov for ladestandere

Behovet for ladepunkter bliver ikke mindre de kommende år, vurderer Palle Jensen.

”Den ambitiøse politiske målsætning om en million grønne biler i 2030 vil betyde, at infrastrukturen skal udbygges markant. Med vores landsdækkende kundecenter er vi klar til at håndtere opgaver i hele landet fra ét sted,” siger Palle Jensen.

ELCON har siden 2010 installeret ladeløsninger i hele Danmark.