Artikel

Ny aftale sikrer Aarhus Havn 100 procent grøn strøm


Aarhus Havn har indgået en 10-årig aftale med os, der sikrer dem bæredygtig og klimavenlig strøm.

Aarhus Havn med kraner og et skib

Aarhus Havn vil fremover få glæde af grøn strøm, når de driver Danmarks største erhvervshavn.

Når Aarhus Havn fremover skal drive sine aktiviteter, kommer det til at ske med 100 procent dansk produceret grøn strøm.

Omstillingen sker som et resultat af en ny leverandøraftale – en såkaldt PPA-aftale (Power Purchase Agreement) - indgået med NRGi-koncernen.

Aarhus Havn er Danmarks største erhvervshavn og et centralt erhvervsområde i Aarhus og Østjylland. Den nye PPA-aftale resulterer i, at Aarhus Havn får leveret grøn strøm til en fast pris fra et vedvarende energianlæg via NRGi. Det glæder Anne Zachariassen, der er COO hos Aarhus Havn:

”Det er et vigtigt skridt mod vores mål om at være CO2-neutrale i 2030. Det er et ambitiøst mål, som kræver konkret handling, og det er den nye aftale et udtryk for. Derfor er vi meget glade for aftalen og samarbejdet med NRGi.”

“Virksomheder kan gøre en afgørende forskel ved aktivt at vælge at købe ny, grøn og tilskudsfri strøm.”
Jakob Bundgaard Direktør hos NRGi Renewables
Jakob Bundgaard

Jakob Bundgaard, direktør hos NRGi Renewables, er glad for det nye samarbejde med Aarhus Havn.

Flere fordele ved samarbejdet

Også her i NRGi er man glade for aftalen og kan se flere fordele ved det nye samarbejde.

”Virksomheder kan gøre en afgørende forskel ved aktivt at vælge at købe ny, grøn og tilskudsfri strøm og dermed reducere CO2-emissionerne betydeligt og samtidig påvirke produktionen af ny, grøn strøm, og det er netop, hvad Aarhus Havn forpligter sig til med denne aftale,” siger Jakob Bundgaard, direktør hos NRGi Renewables.

PPA-aftale sikrer grøn strøm 10 år frem

Den nye aftale flugter med vores strategi om at understøtte og accelerere den grønne omstilling i Danmark via stærke partnerskaber.

”Aftalen med Aarhus Havn er et eksempel på, hvordan vi i fællesskab kan være med til at bidrage til at fremme den grønne omstilling lokalt i området,” fortæller Jakob Bundgaard.

Netop muligheden for at skubbe på for den grønne omstilling lokalt er også noget, Anne Zachariassen fremhæver:

”Vi arbejder for at blive Østersøområdets mest bæredygtige erhvervshavn, og vi ønsker særligt at tage ansvar for det lokalmiljø, som vi er en stor del af. Det giver aftalen med NRGi os mulighed for,” slutter hun.

PPA-aftalen er gældende fra 2025 til 2034.