Artikel

Ny energipark sætter grøn strøm til fjernvarmen i 16 byer


Vi har indgået en 10-årig aftale med driftsselskabet TLV-Forsyning ApS, der vil sikre dem lokal, grøn strøm til deres fjernvarmeværker på Djursland og i Randers kommune.

Jakob Bundgaard og Michael Meldgaard

Både Jakob Bundgaard og Michael Meldgaard Christensen er glade for den nye aftale.

Når TLV-Forsyning fra 2024 driver deres fjernvarmeværker på Djursland og i Randers kommune, vil det ske takket være lokalproduceret, grøn energi.

Det er resultatet af en ny aftale med os og Sampension, som er i planlægningsprocessen om at opsætte en ny energipark bestående af tre vindmøller og en solcellepark på 106 hektar vest for Trustrup.

En energipark, der vil sikre en fast lav pris på el de næste 10 år til de 13 fjernvarmeværker i TLV-Forsyning ApS driftssamarbejdet.

Ny aftale vækker glæde

Og netop udsigten til at tilbyde fjernvarme via grøn energi, der er lokalt forankret, vækker begejstring hos Michael Meldgaard Christensen, der er direktør hos TLV-Forsyning ApS:

”Med aftalen om grøn energi fra vindmøller og solceller kan vi nu sikre grunden til fremtidens fjernvarmeforsyning hos de 10 fjernvarmeværker, der samarbejdes med på Djursland, samt de 3 nye fjernvarmeselskaber i Assentoft, Spentrup-Jennum og Øster Bjerregrav-Over Fussing i Randers Kommune. Gennem aftalen med NRGi vil 4.500 husstande dermed få bæredygtig fjernvarme i boligerne de næste mange år,” forklarer Michael Meldgaard og tilføjer:

”Alt vores fjernvarme vil i løbet af 2024 blive produceret på grøn strøm i store varmepumper, som kan gemme varmen i akkumuleringstanke til de dage, hvor der er vindstille, og solen ikke skinner.”

“Med aftalen om grøn energi fra vindmøller og solceller kan vi nu sikre grunden til fremtidens fjernvarmeforsyning.”
Michael Meldgaard Christensen Direktør hos TLV-Forsyning ApS

Lokal grøn varme

Samarbejdet med fjernvarmeforsyningsselskabet følger vores ambitioner om at accelerere den grønne omstilling i Danmark.

Det fortæller Jakob Bundgaard, der er direktør i NRGi Renewables:

”Vores aftale med TLV-Forsyning er et godt eksempel på, hvordan den lokale varmeforsyning kan elektrificeres og drives med vedvarende energi. Og i disse tider har det aldrig været vigtigere, at vi som samfund gør os uafhængige af gas, eksempelvis ved at producere varme og strøm lokalt baseret på vedvarende energi,” fortæller Jakob Bundgaard, som fortsætter:

”Når vi over de næste mange år, omstiller vores energiforsyning fra et energisystem med et stort CO2-aftryk til et mere elektrificeret og grønt energisystem, er en vigtig del af opgaven også at sikre at den producerede energi fra vindmøller og solceller kan forbruges lokalt. Herved minimerer vi nemlig behovet for en omkostningstung udbygning af elnettet samtidig med, at vi skaber en grønnere fjernvarmeforsyning.”

“Vores aftale med TLV-Forsyning er et godt eksempel på, hvordan den lokale varmeforsyning kan elektrificeres og drives med vedvarende energi.”
Jakob Bundgaard Direktør hos NRGi Renewables
Skorsten ved Trustrup-Lyngby Varmeværk på en solrig og skyfri dag

TLV-Forsyning vil over de næste to til 3 år udskifte deres nuværende fliskedler med varmepumpeteknologi.

Faste, lave priser på fjernvarmen i de kommende år

Den nye aftale vil ikke kun gøre varmeforsyningen mere bæredygtig, men også medvirke til at TLV-Forsyning fremover ikke er påvirket af råvarepriserne på flis og træpiller.

Fjernvarmeforsyningsselskabet vil nemlig udskifte deres nuværende fliskedler med varmepumpeteknologi over de næste to til tre år. Og det vil komme miljøet og forbrugerne til gode.

”Det stærke ved aftaler som disse er, at de skaber værdi for alle, der er involveret. Både i forhold til miljøet og reduceringen af CO2, men også økonomisk hos de enkelte husstande, som kan se frem til en varmeregning, som i et stort omfang, vil være prissikret i de kommende år. Alt sammen elementer, som vil medvirke til at gøre bosætningen i området mere attraktivt,” forklarer Jakob Bundgaard.