Artikel

PPA-aftaler bidrager til ud­viklingen af ny sol­celle­park


Erhvervslivet har i stigende grad fået øjnene op for PPA-aftaler. Det glæder NRGi Renewables og Energi Danmark, der opfordrer flere virksomheder til at overveje de langsigtede elaftaler.

Solcellepark I Nees (2)

Første spadestik er taget til en ny solcellepark på 122 hektarer sydøst for byen Kolind på Syddjurs.

Bag det omfattende energiprojekt står NRGi Renewables, som har udviklet det i tæt samarbejde og dialog med Syddjurs Kommune, lokalsamfundet, lodsejerne og de nærmeste naboer.

Men også erhvervslivet har støttet den kommende solcellepark. Flere virksomheder, herunder Molslinjen, Rolltech og Stark, har således valgt at bidrage til projektet ved at indgå Power Purchase Agreements (PPA-aftaler) via Energi Danmark.

“Det er fantas­tisk at se, hvordan virksom­heder aktivt vælger at støtte den grønne omstilling gennem PPA-aftaler.”
Martin Eghøj Laursen Commercial Director i NRGi Renewables

Martin Eghøj Laursen, Commercial Director i NRGi Renewables, ud­trykker tilfredshed med den brede støtte, solcelleprojektet har modtaget:

”Vi har været glade for den store opbakning og dialog, vi har oplevet omkring vores solcellepark ved Kolind. Det er fantastisk at se, hvordan virksomheder aktivt vælger at støtte den grønne omstilling gennem PPA-aftaler. Denne form for samarbejde viser, at erhvervslivet er klar til at tage ansvar og ønsker at bidrage til en bæredygtig fremtid,” siger Martin Eghøj Laursen.

“Vi er utroligt stolte over at kunne til­byde vores kunder reel additio­nalitet i markedet.”
Kim Nielsen Head of Sales, Energi Danmark

Større fokus på PPA-aftaler

PPA-aftalerne betyder, at virksomhederne forpligter sig til at aftage strøm fra solcelleparken.

Dette sikrer ikke blot et økonomisk bidrag til projektet, men giver også virksomhederne en konkurrencedygtig pris på vedvarende energi i en længere årrække. Energi Danmark bistår med håndtering af risiko og balancering, hvilket reducerer virksomhedernes eksponering mod fremtidige prisstigninger på energi.

Hos Energi Danmark er man også glade for, at flere og flere virksomheder har fået øjnene op for PPA-aftaler og de muligheder, de giver.

"Vi er utroligt stolte over at kunne tilbyde vores kunder reel additionalitet i markedet. Ved at aftage strøm fra denne nye solcellepark er vores kunder direkte med til at accelerere den grønne omstilling. Det er en win-win situation, hvor vi ikke kun understøtter vores kunders bæredygtige mål, men også skubber på for en mere bæredygtig fremtid for os alle," siger Kim Nielsen, Head of Sales, Energi Danmark.

Det forventes, at den kommende solcellepark er klar til drift i foråret 2025.

Om NRGi Renewables

NRGi Renewables udvikler, etablerer og driver solcelleparker og vindmøller i Danmark, og er ejet i fællesskab af den andelsejede energi- og rådgivningskoncern NRGi og det kundeejede pensionsselskab Sampension.

Om Energi Danmark

Energi Danmark arbejder som en af Nordens førende energihandelskoncerner for at accelerere den grønne omstilling og øge effektiviteten i markedet. Aktiviteterne omfatter fysisk og finansiel elhandel, handel med gas og vindenergi samt porteføljeforvaltning. Koncernen er ejet af Andel og NRGi.

Læs vores seneste nyheder

Nyheder
Solcelleanlæg Ved Nees

NRGi og Sampension bag nyt stort solcelle­anlæg på Djursland

Sammen med Sampension investerer vi via vores selskab NRGi Renewables et større trecifret millionbeløb i en kommende østjysk solcellepark, der skal producere 132.000 MWh om året.

24.06.2024

Nrgi Dusager 22

Vi op­køber Energy­Solution

Den markante efterspørgsel efter ESG-rådgivning og energioptimering har fået os til at opkøbe virksomheden EnergySolution.

04.06.2024

Solcellepark I Nees

Vi præsen­terer et tilfreds­­stillende resultat

Vi kom ud af 2023 med et tilfreds­stillende resultat på 433 millioner kroner efter skat.

01.05.2024

ELCON Holstebro

ELCON indvier intelligent kompetence- og teknikhus

Den 8. december indvier ELCON deres nye kompetence- og teknikhus i Holstebro. Her kan kunder, medarbejdere og samarbejds­partnere få en guidet rundtur i de nye rammer.

06.12.2023