Artikel

ELCON indvier intelligent kompetence- og teknikhus


Den 8. december indvier ELCON deres nye kompetence- og teknikhus i Holstebro. Her kan kunder, medarbejdere og samarbejds­partnere få en guidet rundtur i de nye rammer.

Det nye ELCON

Sådan kommer det nye kompetence- og teknikhus til at se ud (illustration: Gråkjær).

Efter en ambitiøs byggeproces hvor der er tænkt i nye muligheder inden for grøn omstilling, indvier ELCON - der er en del af vores samlede NRGi-koncern - nu deres nye kompetence- og teknikhus i Holstebro.

Den 8. december fra 13:00-15:00 kan kunder, medarbejdere, samarbejdspartnere og interesserede således få en guidet rundtur i de nye omgivelser.

Derudover vil vi, ELCON, H.C. Østerby, borgmester i Holstebro Kommune og Torben Gudiksen, formand for Erhvervs- og Turisme udvalget, sige et par ord på indvielsesdagen og byde de første gæster velkommen. 

“Vores plan for byggeriet var at se, hvor langt vi kunne komme i forhold til at sikre en intelligent bygning med et godt indeklima.”
Jesper Godsk Servicechef i ELCON i Holstebro
Kontor i ELCONs nye domicil i Holstebro

Omkring 70 medarbejdere fra ELCON kommer til at arbejde fra den nye bygning i Holstebro.

Nøje udvalgte materialer 

Igennem hele byggeprocessen har ELCON og totalentreprenøren Gråkjær tænkt nøje over materialevalg og opførelse.

Teknikhuset er hovedsageligt bygget i lette materialer som træ og fiber, og med kemi ud fra højeste kvalitetstrin i DGNB.

Udendørsarealet bliver ”vild med vilje”, og udgravningsjorden bliver så vidt muligt ikke kørt væk, men brugt til volde i stedet for at bygge hegn.

“Vores plan for byggeriet var at se, hvor langt vi kunne komme i forhold til at sikre en intelligent bygning med et godt indeklima, der kun bruger den nødvendige energi. Vi rådgiver hver dag virksomheder i de nyeste eltekniske løsninger, som gør en positiv forskel – dét skal vores nye rammer selvfølgelig også afspejle,” fortæller Jesper Godsk, som er servicechef i ELCON i Holstebro.

“Vi rådgiver hver dag virksom­heder i de nyeste eltekniske løsninger, som gør en positiv forskel – dét skal vores nye rammer selvfølgelig også afspejle.”
Jesper Godsk Servicechef i ELCON i Holstebro
Teknikrum i ELCONs domicil i Holstebro

Teknikrummet i den nye bygning fungerer også som showroom, der viser nogle af ELCONs kompetencer.

En vilje til at udfordre “plejer” i bygge­processen

ELCON har bygget det nye hovedkontor med henblik på at opnå certificeringen DGNB Guld med Hjerte for første gang.

Hjertecertificeringen stiller krav til blandt andet indeklima, akustik, lys og temperaturer og skal sikre et sundt og æstetisk miljø for de mennesker, der skal opholde sig i bygningen.

Den nye bygning skal desuden leve op til flere af kravene i den frivillige bæredygtighedsklasse, FBK.

Søren Christensen, projekterings­leder i Gråkjær udtaler, ”En DGNB-Guld certificering med Hjerte og elementer fra bæredygtigheds­klassen FBK har betydet en forøget dokumentations- og kvalitetssikring gennem alle projektfaser," forklarer Søren Christensen, som tilføjer: 

”Vi har også skulle indtænke livscyklusvurderinger (LCA), som allerede er et krav, og kommende krav som totaløkonomi (LCC) tidligt i processen, hvor valg af bygningsdele og sammensætninger herfor har spillet en stor rolle.”

Det er ELCON, der står for de eltekniske løsninger, vvs samt ventilation på byggeriet.

Det kommer også til udtryk i indretningen, hvor teknikken kommer frem i lyset – teknikrummet agerer showroom og er det første man møder, når man træder ind, mens flere installationer er synlige.

Fakta om det nye kompetence- og teknikhus

  • ELCONs nordvestjyske hovedkvarter vil åbne i Holstebro på Lundholmvej 9 ud til Ringvejen.
  • Bygningen kommer til at huse 70 medarbejdere fra ELCON, der tidligere sad i Holstebro, Struer og Skive. Det inkluderer elektrikere, køle- og ventilations­teknikere, programmører og administrativt personale.
  • Bygningen består af 640 kvadratmeter nyt kontor, som DGNB certificeres samt 590 kvadratmeter der ombygges og renoveres. Den forventes at kunne åbne sidst på året.
  • Gråkjær er totalentreprenør på opgaven, mens ELCON er bygherre og står selv for eltekniske opgaver, vvs samt ventilation.
  • ELCON i Holstebro er lige nu på udkig efter flere gode kollegaer, så du er også velkommen til at kigge forbi, hvis du er nysgerrig.

Læs vores seneste nyheder

Nyheder
Nrgi Ladestandere

Ny opladningsapp på vej til elbils­ejere

Elbilernes stigende popularitet får os til at styrke vores position på markedet for ladeløsninger og lancere en ny opladnings­app i samarbejde med Monta.

10.11.2023

Dusager

Vi overtager Scanenergi

Handlen skal styrke vores strategiske position inden for rådgivning, energioptimering og elaftaler til erhvervslivet.

25.10.2023

Drift Og Vedligeholdelsesplan

Nyt samarbejde skal hjælpe bolig­foreninger med at spare

Det skal være nemmere for andelsboligforeninger at vedligeholde deres bygninger og reducere energiforbruget. Det er målet med et nyt samarbejde mellem os og Nykredit.

22.09.2023

Nrgi Rådgiver Står Sammen Med En Kunde (2)

Energibesparelser bliver mere og mere populære

Svingende elpriser og nye krav til miljørapportering øger efterspørgslen på energibesparende tiltag hos flere af landets virksomheder.

17.08.2023