Artikel

Nyt samarbejde skal hjælpe bolig­foreninger med at spare


Det skal være nemmere for andelsboligforeninger at vedligeholde deres bygninger og reducere energiforbruget. Det er målet med et nyt samarbejde mellem os og Nykredit.

Drift Og Vedligeholdelsesplan

I mere end 100 år har andelsboligforeninger været en vigtig del af det danske boligmarked.

Og på lige fod med andre ejendomme skal den traditionsrige boligform løbende tage stilling til vedligeholdelse, budgetter og energioptimerende projekter.

Men nu vil et nyt samarbejde mellem os og Nykredit give landets godt og vel 9.000 andelsboligforeninger et bedre grundlag, når de skal træffe vigtige beslutninger om deres bygninger ved at tilbyde dem rabat på en såkaldt drift- og vedligeholdelsesplan.

En drift- og vedligeholdelsesplan er en rapport, der giver andelsboligforeninger overblik over fremtidige renoveringsprojekter, løbende vedligeholdelse, økonomiske estimater og forslag til energioptimering.

“Der er ingen tvivl om, at de fleste andelsbolig­foreninger ønsker at passe godt på deres byg­ninger og spare på energi­forbruget.”
Hans Jørgen Lorenzen Direktør i NRGi
Hans Jørgen Lorenzen, direktør i NRGi

For Hans Jørgen Lorenzen handler det nye samarbejde om at skabe tryghed.

Et spørgsmål om tryghed

Ifølge Hans Jørgen Lorenzen, der er direktør her i NRGi, handler det nye samarbejde ikke kun om at give andelsbolig­foreningerne overblik over deres bygninger.

Det handler om at skabe tryghed.

”Der er naturligvis ingen tvivl om, at langt de fleste andelsbolig­foreninger ønsker at passe godt på deres bygninger og spare på energiforbruget, hvor de kan. Men det kan være svært at vide, hvor og hvad man skal prioritere,” forklarer Hans Jørgen Lorenzen, der ser en drift- og vedligeholdelsesplan som en hjælpende hånd til andelsbolig­foreningerne, der i dag står over for reelle udfordringer.

”En drift- og vedligeholdelsesplan er et værktøj, som andelsbolig­foreningerne aktivt kan bruge, når de skal træffe beslutninger om deres bygninger. Her kan de læne sig op ad vores erfarne rådgivere og deres faglige vurdering. Og det giver tryghed, når der skal træffes vigtige valg,” siger Hans Jørgen Lorenzen.

“I Nykredit er vi foreningsejet, og vi ønsker at drive en forretning, som er til gavn for samfundet og vores kunder.”
Tonny Thierry Andersen Koncerndirektør i Nykredit
NRGi rådgiver kigger på en varmekilde

Andelsbolig­foreninger kan blandt få hjælp til at vurdere, hvornår de skal udskifte deres varmekilde.

Et naturligt samarbejde

Udover at give andelsbolig­foreninger et bedre overblik over, hvordan de kan forny og styrke deres ejendomme, skal det nye samarbejde med Nykredit også gøre det nemt og attraktivt for foreningerne at investere i energibesparende tiltag.

”I Nykredit er vi foreningsejet, og vi ønsker at drive en forretning, som er til gavn for samfundet og vores kunder. Det er nødvendigt, at vi har fokus på at opgradere den danske bolig- og bygningsmasse med energibesparende tiltag, hvis vi skal nå i mål med at skabe et lavemissionssamfund. Derfor er jeg glad for, at vi nu sammen med NRGi kan gøre det nemmere for andelsforeninger at investere i grønne tiltag,” siger Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit.

”Sammen med NRGi kan vi være med til at sikre, at den enkelte andelsforening ikke alene har en sund ejendom, der kan holde mange år frem, men at de også bidrager til den grønne omstilling ved at energioptimere deres ejendomme. På den måde er det ikke kun godt for den enkelte forenings økonomi, men også for klimaet, når vi gør det nemt for dem at realisere energitiltag på deres ejendomme,” siger Tonny Thierry Andersen.

Foruden at få rabat på en drift- og vedligeholdelsesplan, kan andelsboligforeninger også få rabat på energimærker.

Læs vores seneste nyheder

Nyheder
Nrgi Rådgiver Står Sammen Med En Kunde (2)

Energibesparelser bliver mere og mere populære

Svingende elpriser og nye krav til miljørapportering øger efterspørgslen på energibesparende tiltag hos flere af landets virksomheder.

17.08.2023

Rådgiver Og Kunde På Produktionsvirksomhed

Øget fokus på ESG: Vi lancerer en ny rådgivende afdeling

En ny afdeling skal hjælpe virksomheder med at imødekomme de stigende krav til arbejdet med bæredygtighed og rapportering af indsatsen.

16.08.2023

Betina Haugaard Heron

Netselskabet KONSTANT får ny direktør

Betina Haugaard Heron (52) er tiltrådt som ny direktør for vores netselskab KONSTANT, der er en del af vores samlede koncern.

11.08.2023

Hørkram 3

Overskudsvarme fra Hørkram Foodservice bliver til fjernvarme

Naturgas er snart fortid i Hørkram Foodservice. Fremover vil overskudsvarme fra Hørkram Foodservice logistikcenter i Sorø blive anvendt til opvarmning af husstande og til logistik­centeret selv.

26.06.2023