Artikel

Energibesparelser bliver mere og mere populære


Svingende elpriser og nye krav til miljørapportering øger efterspørgslen på energibesparende tiltag hos flere af landets virksomheder.

NRGi rådgiver står sammen med en kunde

Uforudsigelige udsving i energipriserne og nye krav til miljø­rapportering får flere virksomheder til at efterspørge tiltag, der kan reducere energi­forbruget.

Det oplever de blandt andet hos ELCON i Esbjerg, der er en del vores samlede energi- og rådgivningskoncern og specialister i energioptimering. 

De hjælper blandt andet kunder inden for erhverv, industri og det offentlige med at udnytte deres ressourcer bedst.

Tre oplagte steder at energioptimere

“Vi oplever, at rigtig mange virksomheder tager kontakt til os lige nu, fordi de gerne vil sikre, at deres energiforbrug er så lavt som muligt,” siger Bo Hebsgaard Skaarup, serviceleder i ELCON Esbjerg.

Han tilføjer desuden: 

“Det gælder alt fra udskiftning af lysstofrør, sikring, ladeløsninger til implementering af solceller. Og her bliver mange faktisk overrasket over mulighederne for at udnytte eksisterende løsninger på nye måder.” 

Ifølge Bo Hebsgaard Skaarup er der særligt besparelser at hente inden for tre områder. 

Skift til LED-lyskilder

Fra august 2023 trådte et nyt EU-forbud mod lysstofrør i kraft, som betyder, at det ikke længere er tilladt for virksomheder at købe nye lysstofrør af typen T5 og T8, som er de mest almindelige i Danmark.

Virksomheder bør overveje allerede nu at implementere LED-lyskilder.

Foruden de miljømæssige fordele, bruger denne lyskilde nemlig op til 75 procent mindre strøm end ældre typer strømkilder og der er derfor gode besparelser at hente.

ELCON elektriker opsætter en ladeløsning

Medarbejdere, kunder og gæster efterspørger i stigende grad ladeløsninger hos virksomheder.

Ladeløsninger og solceller

I takt med at både privat- og firmabiler overgår til el, ønsker flere og flere virksomheder at etablere ladestandere, som imødekommer den stigende efterspørgsel fra medarbejdere, gæster og kunder.

Her giver solceller god mening i en tid, hvor elprisen er usikker.

Samtidig skaber det forsyningssikkerhed, en stabil drift og øger værdien af bygningen, mens overskudsstrømmen kan sælges tilbage til elnettet.

Kommer der eventuelle krav til miljørapportering fremadrettet, er der desuden meget at hente på at være forberedt.

Benyt de sensorer, du allerede har

Intelligent styring og bygningsautomatik kræver ikke nødvendigvis installation af nye sensorer i din bygning.

Ofte har virksomheder allerede en del sensorer knyttet til alarm- og sikringssystemet, og dataen, de indsamler, kan bruges til intelligent styring af bygningens strømforbrug.

Når alarmen aktiveres ved slutningen af en arbejdsdag, kan systemet med fordel også registrere, at lys, varme eller ventilation skal slukkes.

En intelligent opsætning kan samtidigt sikre, at varmen slukkes, når vinduerne åbnes eller lyset slukkes, når der ikke er aktivitet i rummet.

Alt dette kan sikre besparelser på op til 25 procent.

Læs vores seneste nyheder

Nyheder
Rådgiver Og Kunde På Produktionsvirksomhed

Øget fokus på ESG: Vi lancerer en ny rådgivende afdeling

En ny afdeling skal hjælpe virksomheder med at imødekomme de stigende krav til arbejdet med bæredygtighed og rapportering af indsatsen.

16.08.2023

Betina Haugaard Heron

Netselskabet KONSTANT får ny direktør

Betina Haugaard Heron (52) er tiltrådt som ny direktør for vores netselskab KONSTANT, der er en del af vores samlede koncern.

11.08.2023

Hørkram 3

Overskudsvarme fra Hørkram Foodservice bliver til fjernvarme

Naturgas er snart fortid i Hørkram Foodservice. Fremover vil overskudsvarme fra Hørkram Foodservice logistikcenter i Sorø blive anvendt til opvarmning af husstande og til logistik­centeret selv.

26.06.2023

Hans Jørgen Lorenzen (1)

Danske virksomheder skrinlægger vigtige energi­forbedringer

Energioptimerings­projekter gavner både klimaet og danske virksomheders bundlinje. Desværre bliver alt for mange projekter skrinlagt i håbet om at ramme markedet rigtigt.

15.06.2023