Artikel

Øget fokus på ESG: Vi lancerer en ny rådgivende afdeling


En ny afdeling skal hjælpe virksomheder med at imødekomme de stigende krav til arbejdet med bæredygtighed og rapportering af indsatsen.

Rådgivningsdirektør i NRGi, Ricky Bjørkvik

Rådgivningsdirektør i NRGi, Ricky Bjørkvik har en ambition om, at vi bliver virksomhedernes foretrukne ESG-sparringspartner.

Skærpede krav til grøn omstilling rammer virksomheder i Danmark og resten af EU de kommende år.

Det får os nu til at præsentere en ny ESG- og bæredygtighedsafdeling for at kunne hjælpe virksomhederne gennem rådgivning om alt fra handleplaner og strategi til rapportering og implementering af klimaregnskaber.

Nye krav som EU-Kommissionens CSRD-direktiv og planen ”Green Deal”, der skal gøre EU klimaneutralt i 2050, har kun gjort det endnu mere forretningskritisk at forstå og arbejde strategisk med bæredygtighed.

“Vi har i mange år hjulpet danske virksomheder med at forløse deres energi­besparelses­­potentialer.”
Ricky Bjørkvik Rådgivningsdirektør i NRGi

Bredtfavnende ESG-kompetencefællesskab

Ifølge rådgivningsdirektør her i NRGi, Ricky Bjørkvik, står den nye afdeling på skuldrene af vores bredtfavnende ESG-kompetencefællesskab, og kommer dermed til at styrke den i forvejen massive tilstedeværelse på bæredygtigheds­området med oprustning af strategiske kompetencer indenfor ESG- og bæredygtighedsarbejdet.

”Vi har i mange år hjulpet danske virksomheder med at forløse deres energibesparelsespotentialer. Nu bygger vi ovenpå vores stærke fundament med en ny rådgivende afdeling, der giver os mulighed for at kombinere det strategiske og det operationelle, så vi er i stand til at hjælpe vores kunder på alle parametre i forhold til de øgede krav, de oplever i de her år,” siger Ricky Bjørkvik og uddyber:

”Med et særligt fokus på ’E’et’ styrker vi os på de dele af ESG- og bæredygtighedsagendaen, der handler om virksomhedernes påvirkning af mennesker og miljø på tværs af deres værdikæder.”

“Vores ambition er at blive den foretrukne sparrings­partner og rådgiver.”
Ricky Bjørkvik Direktør i NRGi

Forventer øget efterspørgsel

Allerede fra og med 2024-årsrapporterne skal store danske børsnoterede virksomheder rapportere om deres arbejde med bæredygtig omstilling og skal dermed indgive omfattende oplysninger om CO2-udledning, energiforbrug, klimahandleplaner, strategi og meget andet.

Vi har derfor rekrutteret tre nye, erfarne profiler i form af Sofie Klint, Susanne Brøchner Vestergaard og Nichlas Lange Dalsgaard – alle med stor erfaring med ESG-rådgivning og rapportering. 

Virksomhedernes foretrukne sparringspartner

Vi forventer samtidig, at den voksende efterspørgsel vil betyde, at endnu flere medarbejdere skal hentes ind til afdelingen de kommende år.

”Nu intensiverer vi det strategiske fokus på ESG-området, som vi forventer kun vil vokse de kommende år i takt med, at virksomheder bliver mødt af øget lovgivning, krav og forventninger fra markedet,” forklarer Ricky Bjørkvik, som tilføjer:

”Vores ambition er at blive den foretrukne sparringspartner og rådgiver og være med til at indfri de målsætninger, som mange virksomheder har formuleret, men som samtidig kræver dygtig rådgivning og eksekvering at realisere.”

Læs vores seneste nyheder

Nyheder
Hørkram 3

Overskudsvarme fra Hørkram Foodservice bliver til fjernvarme

Naturgas er snart fortid i Hørkram Foodservice. Fremover vil overskudsvarme fra Hørkram Foodservice logistikcenter i Sorø blive anvendt til opvarmning af husstande og til logistik­centeret selv.

26.06.2023

Hans Jørgen Lorenzen (1)

Danske virksomheder skrinlægger vigtige energi­forbedringer

Energioptimerings­projekter gavner både klimaet og danske virksomheders bundlinje. Desværre bliver alt for mange projekter skrinlagt i håbet om at ramme markedet rigtigt.

15.06.2023

Elcon 1

Lysstofrør udfases: Kun få virksom­heder har opdaget det

Til august bliver de mest almindelige lysstofrør - T5 og T8 - udfaset i Danmark, som følge af nye EU-regler.

12.06.2023

Vindmøller I Tagmarken (1)

Investering: Vi opkøber syv vindmøller

Vi øger vores produktions­kapacitet af vindenergi med opkøbet af syv landvindmøller. Det skal imødekomme den stigende efterspørgsel efter vedvarende energi.

02.06.2023