Få det fulde ud af dit energimærke


Er du i tvivl om, hvad du kan gøre for at forbedre dit energimærke? Vi giver dig 3 forslag til energirenoveringer, der kan forbedre din bolig, så du får det fulde ud af dit energimærke.

Guide Bliv Klogere På Forskellen Mellem Nybyg Og Eksisterende Huse

Et godt energimærke kan nemlig være afgørende ved et potentielt køb, ligesom det oftest er lig med en højere salgspris.

En god tommelfingerregel er, at husets salgsværdi typisk stiger, hvis der foretages energimæssige tiltag og forbedringer, forklarer Bo Halm Andersen, energikonsulent hos NRGi.

Han har derfor tre bud på energirenoveringer, der kan føre din bolig én eller flere energiklasser i den positive retning.

Rådgiver kigger på vindue

Udskiftning af vinduer og døre

Energimærkningsskalaen går fra A2020-G, hvor A2020 er det mest energieffektive, mens G er det mindst effektive.

Huse med de højeste energimærkninger er kendetegnet ved at være godt isoleret og have helt tætte vinduer og døre.

Kan dine vinduer eller døre ikke holde ordentligt på varmen, vil en udskiftning derfor være en god investering, ligesom de nye materialer vil øge salgsværdien betydeligt.

En velisoleret bolig har desuden et lavere energiforbrug og er derfor billigere at bo i.

Efterisolering

Er du interesseret i at mindske varmetab i boligen, men synes at udskiftning af døre, vinduer eller gulv er for stor en mundfuld, kan efterisolering være et udmærket alternativ.

Der findes mange former for efterisolering, og det er individuelt, hvad der passer bedst til netop din bolig.

Hulrumsisolering med sten-, papir- eller glasuldsgranulat i ydrevægge, isolering af skunker og lofter med batts, montering af tætningslister ved døre og vinduer eller fugning omkring gulvpaneler, er løsninger, der ikke er så omkostningstunge, men som stadig kan være med til at holde på varmen.

Bedre indeklima

Udover at det giver en mere stabil varme og kan mærkes på udgifterne, forbedres indeklimaet også, når du efterisolerer.

Husets indvendige overflader bliver generelt varmere, og det reducerer temperatursvingningerne. Den stabile varme er god for indeklimaet, da den er med til at begrænse risikoen for vækst af skimmel, tilføjer Bo Halm Andersen.

Mand Indstiller En Varmepumpe

Energieffektivisering af varmesystem

Bruger du elradiator, der er dyr i drift, eller et gammelt oliefyr som primær opvarmningskilde, kan det være en idé at skifte over til et mere energieffektivt alternativ.

Alt afhængig af husets udformning og dit nuværende varmesystem kan varmepumpen f.eks. være en mulighed. 

En udskiftning til et mere energieffektivt varmesystem er først og fremmest mere miljørigtigt og derfor også noget, som vægter positivt, når boligen energimærkes.

Selvom selve udskiftningen af varmekilden kan være en omkostningstung affære, har det et stort besparelsespotentiale på den lange bane, uddyber Bo Halm Andersen.