Skift trygt til en luft-til-vand varmepumpe

Varmepumpe Far Datter

Alt du skal vide om luft-til-vand varmepumper

Det kan godt betale sig at skifte gas-, pille- eller oliefyret ud med en luft-til-vand varmepumpe - det lover vi - for du sparer ikke kun penge på varmeregningen. Du støtter samtidig den grønne omstilling.

Vi vil klæde dig på til at træffe beslutningen om din nye opvarmningsløsning.

Selvom du her på siden kan læse om alle typer varmepumper, sælger NRGi kun luft-til-vand varmepumper - og det er vi eksperter i.

Jeg er allerede klar til at bestille
Illustration af varmepumpe

Hvordan virker en luft-til-vand varmepumpe?

Varmepumpen består af to dele - en indedel og en udedel, der sammen omdanner luftens energi til varme.

Indedelen fungerer som kernen i systemet. Det opvarmede kølemiddel kommer ind i varmepumpens indedel, og derefter sendes varmen videre til boligens varmesystem - som radiatorer, gulvvarme og brugsvand.

Udedelen er placeret udenfor din bolig, og den fungerer ved at indsamle energi i luften. Den suger luften ind ved hjælp af en ventilator og overfører luftens varmeenergi til varmevekslerens kølemiddel. Her sørger en kompressor for, at temperaturen stiger på kølemidlet, og pumpen omdanner energien til varme, der opvarmer dit hjem og leverer varmt vand i hanerne.

Luft-til-vand varmepumpe

Hvilken type varmepumpe skal du vælge?

Luft-til-vand varmepumper

En luft-til-vand er en totalløsning, der både giver dig varmt brugsvand og varme i gulvene og radiatorerne. Luft til vand-varmepumpen passer til de fleste husstandes, der har et vandbårent system indlagt.

Luft-til-luft varmepumper

En luft-til-luft varmepumpe udnytter også energien fra luften, men denne type opvarmer kun din bolig og giver dig ikke varmt vand. Derfor er luft-til-luft varmepumper bedst til små boliger, såsom sommerhuse.

Jordvarmepumper

En jordvarmepumpe udnytter jordens varme til at opvarme din bolig. At installere en jordvarmepumpe kræver en stor grund, hvor der er mulighed for at nedgrave mange meter jordvarmeslanger. Den er også en større investering end de andre typer varmepumper og egner sig derfor bedst til store boliger.

Hvordan finansierer du din luft-til-vand varmepumpe?

Det kan godt betale sig at investere i en luft-til-vand varmepumpe, for den tjener sig hurtigt ind igen gennem din varmeregning. Der er flere forskellige måder at finansiere varmepumpen, og der er også hjælp at hente fra forskellige puljer.

Der findes nemlig flere forskellige tilskudsmuligheder, som du kan søge. Faktisk er der to puljer, som du kan søge om tilskud fra – nemlig varmepumpepuljen og afkoblingsordningen. 

Læs mere om tilskud til varmepumper

Hvorfor skal jeg vælge NRGi?

  • Personlig rådgivning

Du får en fast rådgiver gennem hele forløbet, som hjælper dig med alt det praktiske og kender dine ønsker og behov.

  • Komplet løsning

Vi tager dig i hånden hele vejen fra rådgivning til installation og efterfølgende service.

  • VE-godkendt service                

Vores team af erfarne og professionelle VE-godkendte installatører sikrer dig en gnidningsfri installation og gennemgang.

  • Bedste kvalitet

Vi sikrer dig en effektiv, driftssikker og støjsvag varmepumpe, som du kan have glæde af i mange år.

Kan jeg få reduceret elafgift, når jeg har varmepumpe?

Alle elkunder betaler elafgift til staten, men du kan få nedsat din elafgift, hvis din bolig er elopvarmet - for eksempel med en luft-til-vand varmepumpe.

Læs mere

Hvad er processen fra bestilling til installation?

Anskaffelsen af en ny varmepumpe kan virke som en uoverskuelig proces. Men bare rolig, vi hjælper dig fra den indledende rådgivning til sidste service.

Læs mere

Flere spørgsmål og svar

Vi sidder klar til at hjælpe

Få blandt andet hjælp til at afklare:

  • Om en varmepumpe kan betale sig for dig
  • Behovet for en besigtigelse af din bolig
  • Dine muligheder for finansiering og tilskud
  • Hvilken varmepumpe, der er den rette til din bolig

Udfyld formularen, og så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Når du kontakter NRGi Elhandel A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.

Ja tak, jeg vil gerne have rådgivning, konkurrencer, tilbud og nyheder fra NRGi-koncernen via e-mail, sms, telefonopkald og notifikationer fra vores apps. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen her. Vil du vide, hvordan vi behandler dine oplysninger? Læs mere i vores persondatapolitik for markedsføring.