Guide til elregningen

Hvad betaler du egentlig for?

Vær opmærksom på, at vi som dit elselskab skal opkræve betaling for alt det, der hænger sammen med køb og levering af strøm til din adresse.

Du betaler os for den strøm, du bruger. Derudover kommer betaling for netselskabets transport af strømmen til din adresse samt skatter og afgifter til staten – naturligvis helt uden tillæg. Det hele er samlet på din elregning.

Nrgi Privat 01

Nrgi Privat 01

Hvorfor er elregningen ekstra høj nu?

En del af forklaringen på den store elregning er naturligvis, at elprisen er steget gennem de seneste måneder. Men din fakturering og vintersæsonen er også med til at sende elregningen i vejret.

Forudbetaling for elforbruget

Betaler du forud for dit forventede elforbrug, vil du sandsynligvis opleve, at din elregning er særlig høj denne måned – også selvom, du har sparet på strømmen.

Forklaringen er, at din seneste forudbetaling var baseret på en lavere elpris, end hvad markedsprisen endte med at være i den periode, hvor du har brugt strømmen. Derfor skal du nu betale forskellen mellem den forventede markedspris og den faktiske pris. Derudover er den forventede elpris for den kommende periode højere end tidligere.

Vinteren kommer snigende

Desuden er vinteren typisk der, hvor vi forbruger mest strøm, når vi skruer op for lyset og varme. Det vil betyde, at din forudbetaling for strøm er højere end den vil være i sommermånederne.

Information

Guide til regning med indefrosset beløb

Er du tilmeldt indefrysningsordningen, fremgår denne del på side 3 af din regning. Den kan være svær at gennemskue, så vi har lavet en kort videoguide.

Ikon med elpris fordeling

Sådan sammensættes elprisen

Din elpris består af det, selve strømmen koster, men også af betaling til staten og til dit netselskab.

Se, hvordan elprisen er sammensat
Ikon med regningsguide

Se din elregning på Mit NRGi

På Mit NRGi kan du finde dine elregninger og følge dit forbrug helt ned på timebasis.

Log på Mit NRGi
Medarbejder hos NRGi

Kontakt os

Har du stadig spørgsmål til elregningen, din elaftale eller andet, så kontakt os.

Ring på 7011 4500