Guide til elregningen

Hvad betaler du egentlig for?

Vær opmærksom på, at vi som dit elselskab skal opkræve betaling for alt det, der hænger sammen med køb og levering af strøm til din adresse.

Du betaler os for den strøm, du bruger. Derudover kommer betaling for netselskabets transport af strømmen til din adresse samt skatter og afgifter til staten – naturligvis helt uden tillæg. Det hele er samlet på din elregning.

Hvor finder jeg min elregning?

Dine elregninger er altid tilgængelige på Mit NRGi, hvor du også kan følge dit forbrug helt ned på timebasis. Log på Mit NRGi.

Nrgi Privat 01

Nrgi Privat 01

Hvorfor er elregningen ekstra høj nu?

En del af forklaringen på den store elregning er naturligvis, at elprisen er steget gennem de seneste måneder. Men din fakturering og vintersæsonen er også med til at sende elregningen i vejret.

Forudbetaling for elforbruget

Betaler du forud for dit forventede elforbrug, vil du sandsynligvis opleve, at din elregning er særlig høj denne måned – også selvom, du har sparet på strømmen.

Forklaringen er, at din seneste forudbetaling var baseret på en lavere elpris, end hvad markedsprisen endte med at være i den periode, hvor du har brugt strømmen. Derfor skal du nu betale forskellen mellem den forventede markedspris og den faktiske pris. Derudover er den forventede elpris for den kommende periode højere end tidligere.

Desuden er vinteren typisk der, hvor vi forbruger mest strøm, når vi skruer op for lyset og varme. Det vil betyde, at din forudbetaling for strøm er højere end den vil være i sommermånederne.

Aconto – hvad er det for en størrelse?

Når du betaler aconto for din strøm, betaler du forud. Vi kender ikke dit forbrug eller elpriserne frem i tid, så forudbetalingen er baseret på dit forventede forbrug til en forventet pris pr. kWh. Når perioden, du har betalt aconto for, er gået, opgør vi, hvor meget strøm du faktisk har brugt og til hvilken pris. Prisen for dit reelle forbrug modregnes så det beløb, du har betalt forud.

Hvordan vurderer vi dit fremtidige elforbrug?

Dit forventede elforbrug vurderes ud fra dit tidligere forbrug. Vi genberegner dit forventede forbrug hver tredje måned for at sikre, at vi rammer så præcist som muligt. I beregningen tages der også højde for, at elforbruget typisk er højere i vintermånederne end i sommermånederne.

Er du lige blevet kunde hos os, kender vi ikke dit tidligere elforbrug. Derfor vil du på din første regning blive afregnet ud fra et typisk forbrug for din type bolig.

Hvordan afgør vi, hvad kWh-prisen skal være?

For kunder på en elaftale med en variabel pris, der svinger time for time, er kWh-prisen på acontoopkrævningen vores bedste bud på en gennemsnitspris for den kommende periode. Har du en elaftale med en fast kWh-pris for kvartalet, afregnes du ud fra den gældende pris og den forventede pris for det kommende kvartal, hvis acontoperioden dækker over to kalender-kvartaler.

Information

Guide til regning med indefrosset beløb

Er du tilmeldt indefrysningsordningen, fremgår denne del på side 3 af din regning. Den kan være svær at gennemskue, så vi har lavet en kort videoguide.

Ikon med elpris fordeling

Sådan sammensættes elprisen

Din elpris består af det, selve strømmen koster, men også af betaling til staten og til dit netselskab.

Se, hvordan elprisen er sammensat
Ikon med regningsguide

Se din elregning på Mit NRGi

På Mit NRGi kan du finde dine elregninger og følge dit forbrug helt ned på timebasis.

Log på Mit NRGi
Medarbejder hos NRGi

Kontakt os

Har du stadig spørgsmål til elregningen, din elaftale eller andet, så kontakt os.

Ring på 7011 4500