Artikel

Har du en vedligeholdelsesplan for din bolig?


Har du en økonomisk plan over din boligs vedligeholdelse? Hvis ikke, er du ikke den eneste. Rigtig mange danskere vælger nemlig først at sætte boligen i stand ved salg. Men det kan være en dyr fejl.

NRGi Rådgiver står uden for og peger på et vindue

Men ofte er det de uforudsete udgifter, der gør mest ondt på boligejernes økonomi, for selvom vi hvert år sætter penge til side til at forbedre vores bolig, er det de færreste, der budgetterer med et sprunget vandrør eller en vaskemaskine, der fra den ene dag til den anden giver op.

Noget af det, der rammer de danske boligejere hårdest på økonomien, er de uforudsete udgifter, da det for mange kan være svært at få passet pludselige udbedringer i boligen ind i budgettet.

Derfor oplever vi tit, at mange først vælger at gøre noget ved det længe efter, at skaden er sket, siger Bo Halm Andersen, energivenligs boligekspert.

”Mange skænker ikke boligens stand en tanke, før de står over for et salg, og dér er det ofte for sent.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi
Illustration af en energimærkningsrapport

I en energimærkningsrapport kan du se, hvad du potentielt kan spare ved at energirenovere.

Se 10 år ud i fremtiden med en vedligeholdelsesplan

Hvis du gerne vil sikre en sund bolig, og samtidig sørge for en sundere økonomi, findes der derfor et værktøj, der hjælper dig med at skabe overblik over din boligs fremtidige forbedringer. Nemlig vedligeholdelsesplanen.

For mange er den største udfordring ved vedligeholdelse af boligen en manglende indsigt i, hvor meget man hver måned bør lægge til side, og hvornår man kan forvente, at den store ekstraregning dukker op.

Her kan vedligeholdelsesplanen derfor være en god løsning, der kan overskueliggøre dine fremtidige investeringer.

Vidste du at ...

Hvis der er udarbejdet et energimærke til din bolig, kan du bruge den medfølgende energimærkningsrapport som en guide til rentable energirenoveringer af din bolig

Energi- og bolig

Har din bolig et højt energiforbrug?

Få en fagmand på besøg og få overblik over, hvad du kan gøre for at energi­optimere dit hjem, sænke din varme­regning og gøre din bolig mere klima­venlig.

NRGi rådgiver sidder ved et bord og taler med kunder

Du kan tage fat i energikonsulent, der kan hjælpe dig med at få udarbejdet en vedligeholdelsesplan.

Overvej en vedligeholdelsesplan

Mange skænker ikke boligens stand en tanke, før de står over for et salg, og dér er det ofte for sent.

En vedligeholdelsesplan hjælper dig med at planlægge vedligeholdelsen af din bolig, så den forbliver i god stand og ikke brænder hul i din økonomi.

Skaderne skal udbedres, før de bliver så alvorlige, at det vil koste dig en mindre formue, forklarer Bo Halm Andersen.

Vedligeholdelsesplanen beskriver, ligesom en tilstandsrapport, din boligs tilstand samt fejl og mangler, men ikke kun frem mod et salg.

I stedet for først at komme problemet til livs, når du står over for et hussalg, beskriver den din boligs tilstand, som den har det lige nu, ligesom den hjælper dig med at lave en overskuelig plan for de investeringer, der måtte være i fremtiden.

På den måde kan du tage de grimme overraskelser i opløbet, holde din boligs sunde stand og sørge for at slid udbedres i tide.

Vil du læse mere?

Fra A2020 Til G Her Er Energimærkningens ABC 2

Fra A2020 til G: Her er Energimærkningens ABC

Husets energimærke viser, hvor god energimæssig stand boligen er i. Men hvad er egentlig forskellen mellem en bolig med energimærke A2020 og G? Det får du svaret på her.

08.10.2018

Det Kan Din Nrgi Rådgiver Hjælpe Dig Med

Det kan din NRGi Rådgiver hjælpe dig med

Skal du købe, sælge, bygge eller renovere? Så er det god idé at få hjælp fra fagekspert. Her fortæller vi mere om, hvordan NRGi kan hjælpe dig.

02.08.2019

Kvinde Bruger En Køkkenmaskine I Sit Køkken

Guide: Sådan sparer du strøm og penge i køkkenet

Der er mange penge at spare i et køkken fyldt med elapparater, hvis du bruger energien rigtigt. Her får du vores bedste råd til at spare på strømmen i køkkenet.

22.05.2022

Klimaforandringer

Klimaforandringerne forsvinder ikke af sig selv

Vi har fået meteorolog og klimaforkæmper Jesper Theilgaards syn på klimakrisen, og hvad vi som samfund kan og bør gøre for den grønne omstilling. Læs hans holdning her.

06.05.2021