Kan du få tilskud til din luft-til-vand varmepumpe?


Hvis du overvejer at skifte din nuværende varmeløsning ud med en luft-til-vand varmepumpe, så er det en god idé at tjekke op på, om du kan få tilskud til den. Det kan hjælpe med at gøre investeringen mere overkommelig.

Far og datter foran varmepumpe

Her kan du få tilskud til din luft-til-vand varmepumpe

At installere en luft-til-vand varmepumpe er en større investering, men faktisk har du mulighed for at få tilskud, og det kan hjælpe med at nedbringe dine endelige udgifter.

Der findes flere forskellige ordninger, som du kan søge om tilskud fra. Det er en god idé at starte med at undersøge de forskellige muligheder, før du beslutter dig for at investere i en varmepumpe. På den måde kan du få et klarere billede af, hvad den endelige pris for din varmepumpe egentlig er. 

Du kan søge om tilskud til din luft-til-vand varmepumpe fra tre forskellige puljer:

  • Varmepumpepuljen: Denne pulje kan alle, der investerer i en varmepumpe, søge om tilskud fra, hvis der ikke er fjernvarme eller planer om det på din adresse. Det er også vigtigt, at du søger om tilskuddet, inden du investerer i din varmepumpe. Ellers er du nemlig ikke berettiget. 
  • Afkoblingsordningen: Hvis du skifter dit nuværende gasfyr ud med en varmepumpe, så bør du tage et kig på afkoblingsordningen. Den gør nemlig, at du slipper for at betale for frakoblingen af gasledningen og nedtagningen af både gasmåleren og gasskabet.
  • Skrotningsordningen: Hvis du beslutter dig for at skrotte dit gamle olie-, træpille- eller gasfyr og erstatte det med en varmepumpe på abonnement, så kan du søge om tilskud fra skrotningsordningen. Ordningen muliggør, at du slipper for at betale fuld pris én gang og i stedet fordeler udgiften ud over en længere periode. 

Det er vigtigt, at du tjekker op på, om du overhovedet er berettiget til at få tilskud til din luft-til-vand varmepumpe, inden du går i gang med processen. Kravene dykker vi ned i her på siden.

Finansiering af din luft-til-vand varmepumpe

Kravene for at få tilskud til din luft-til-vand varmepumpe

Ved du, hvad kravene er for at få tilskud til en luft-til-vand varmepumpe? Der er en række forskellige krav, og de varierer alt efter, hvilken pulje du søger i – altså om det er varmepumpepuljen, afkoblingsordningen eller skrotningsordningen. Udover at der er nogle specifikke krav til de forskellige puljer, så er der også nogle generelle krav, du skal være opmærksom på – uanset hvilken pulje der er tale om.

Det er vigtigt, at du har styr på, hvornår det er tid til at søge. Flere af puljerne er nemlig kun åbne i forskellige perioder om året. Det er også vigtigt, at du er opmærksom på, hvor hurtigt du skal søge, når puljerne åbner. Nogle af ordningerne fordeles nemlig efter først-til-mølle princippet. Du skal også være opmærksom på, om du selv kan søge, eller om din leverandør skal klare opgaven for dig. Det er nemlig tilfældet med skrotningsordningen. 

Så inden du går i gang med at søge om tilskud til din luft-til-vand varmepumpe, er det en god idé at sætte dig grundigt ind i kravene.

Tilskud og rabatter til din varmepumpe

Hvor meget kan du få i tilskud til en luft-til-vand varmepumpe?

Spørgsmålet om, hvor meget du helt præcist kan få i tilskud til din luft-til-vand varmepumpe, er svært at svare på. Det kommer nemlig an på, hvilken tilskudspulje der er tale om.

Der er flest penge at hente i varmepumpepuljen. Det præcise tilskudsbeløb kommer an på en række forskellige faktorer, men puljen kan give dig helt op til 27.000 kroner. Hvis du søger om tilskud til din luft-til-vand varmepumpe fra afkoblingsordningen, så kan du slippe for at betale for hele afkoblingen af dit gamle gasfyr. Og det er altså en udgift, der typisk ligger på omkring 8.000 kroner. 

Hvis du søger om tilskud i skrotningsordningen, så er det svært at komme med et præcist beløb, for ordningen muliggør, at du kan dele investeringen op ved hjælp af en abonnementsordning. Din besparelse ligger på den måde i at mindske startomkostningerne. 

Varmepumpe ude og inde

Snak om tilskud til din luft-til-vand varmepumpe med os

Overvejer du at skifte din nuværende varmekilde ud med en varmepumpe, og vil du gerne høre mere om, hvorvidt du er berettiget til at få tilskud til din luft-til-vand varmepumpe? Det hjælper vi gerne med – helt gratis og uforpligtende.

Vi hjælper dig med at navigere i de forskellige puljer og finde den løsning, der passer bedst til dig. Du vil blive tilknyttet en fast rådgiver, der kender til dine specifikke behov, så du får den bedste vejledning.

Gratis rådgivning

Udfyld felterne, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en snak om vores løsninger og dine ønsker til en varmepumpe.

Vi tager dig i hånden hele vejen og hjælper også med:

  • Beregning af dine fremtidige varmeudgifter.
  • Ansøgning om tilskud, så din varmepumpe bliver billigere.
  • Valg af en varmepumpe, som passer til dine behov og ønsker.
  • Placering af varmepumpen på det mest hensigtsmæssige sted.
  • Installation samt gennemgang af varmepumpen.

Udfyld felterne, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en snak om vores løsninger og dine ønsker til en varmepumpe.

Når du kontakter NRGi Elhandel A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.

Ja tak, jeg vil gerne have rådgivning, konkurrencer, tilbud og nyheder fra NRGi-koncernen via e-mail, sms, telefonopkald og notifikationer fra vores apps. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen her. Vil du vide, hvordan vi behandler dine oplysninger? Læs mere i vores persondatapolitik for markedsføring.

Support

Branchens bedste kundeservice

Vi er i år blevet kåret som branchens bedste kundeservice af Wilke. Derfor kan du roligt kontakte os med både stort og småt, hvis du har brug for hjælp.