Finansiering af din luft-til-vand varmepumpe


Overvejer du at skifte din nuværende varmekilde ud med en energivenlig luft-til-vand varmepumpe? Finansieringen af en luft-til-vand varmepumpe kan virke uoverskuelig, men vi dykker ned i økonomien her. Og heldigvis kan investeringen godt betale sig på den lange bane.

Varmepumpe i entré

Sådan kan du finansiere din luft-til-vand varmepumpe

At investere i en energieffektiv varmepumpe er en stor beslutning – især økonomisk. Prisen på en luft-til-vand varmepumpe ligger i den høje ende, og den præcise pris kommer an på flere forskellige faktorer. Den kommer blandt andet an på, hvor stor din bolig er, hvor godt din bolig er isoleret, hvor gammel din bolig er og selvfølgelig også dit forbrug. 

En tommelfingerregel er, at jo større din bolig er, jo højere er prisen på en luft-til-vand varmepumpe også. Den koster typisk mellem 145.000 - 200.000 kroner.

Og hvad så med finansieringen af din nye varmepumpe? Der er flere forskellige muligheder tilgængelige, som kan hjælpe dig med at gøre luft-til-vand varmepumpens finansiering mere overkommelig. Og heldigvis er det en god investering på den lange bane. Vi dykker ned i dine finansieringsmuligheder her.

Finansiér din luft-til-vand varmepumpe med et banklån

Finansieringen af en luft-til-vand varmepumpe sker ofte med et banklån. At investere i en ny varmepumpe er en større økonomisk beslutning, og ofte kræver det et lån for at kunne dække de indledende omkostninger – både til selve varmepumpen og installationen af den. Det kan derfor være en god idé at besøge banken, hvis du overvejer dine lånemuligheder. 

Er du i forvejen kunde hos Totalkredit? Sammen med Totalkredit gør vi finansieringen af din luft-til-vand varmepumpe mere overkommelig. Samarbejdet kan nemlig give dig flere fordele, som kan lette investeringen. Du får blandt andet:

  • Mulighed for op til 10.000 kroner i kontant tilskud ved skift fra olie- eller gasfyr
  • 50% i rabat på bortskaffelse af dit eksisterende fyr
Læs mere om lån til varmepumper

Gør finansieringen af din luft-til-vand varmepumpe lettere med tilskud

Der findes flere forskellige tilskudsmuligheder, der kan gøre finansieringen af din luft-til-vand varmepumpe mere overkommelig. Faktisk er der tre forskellige puljer, du kan søge om tilskud fra – nemlig varmepumpepuljen, afkoblingsordningen og skrotningsordningen. 

Størrelsen på tilskuddet varierer alt efter, hvilken pulje du søger fra, og det samme gør kravene, du skal opfylde. Det er derfor en god idé at tjekke op på, hvilken pulje du er berettiget til, og hvor meget du potentielt kan få, inden du investerer i en varmepumpe. Det kan være med til at give dig et mere præcist overblik over, hvad finansieringen af en luft-til-vand varmepumpe egentlig omfatter.

Kan du få tilskud til din varmepumpe?
Information

Vigtigt

Du må ikke have underskrevet en bindende købsaftale, inden du søger varmepumpepuljen, da du så ikke er berettiget til tilskud.

Varmepumpe i have

Glem ikke muligheden for at få reduceret din elafgift

Er du klar over, at det er muligt at få reduceret din elafgift? På den måde kan det også være med til at lette finansieringen af din luft-til-vand varmepumpe og gøre den samlede investering en smule mere overkommelig. 

Du skal dog være opmærksom på, at du kun kan få reduceret din elafgift, hvis varmepumpen er din hovedkilde til varme. Et krav er også, at dit årlige strømforbrug overstiger 4.000 kWh. Det er heldigvis et forbrug, som en gennemsnitsfamilie typisk overstiger. Det betyder altså, at du i langt de fleste tilfælde kan få reduceret elafgiften på din varmepumpes strømforbrug. Det kan være en væsentlig hjælp i finansieringen af din luft-til-vand varmepumpe, og det er i dén grad værd at tage med.

Bliv klogere på elafgiften

Vi sidder klar til at hjælpe

Har du spørgsmål angående vores varmepumpeløsning, kan du skrive til varmepumpe@nrgi.dk eller ringe på 7027 7798 alle hverdage kl. 9.00 - 15.00.

Spørgsmål og svar