Har din bolig et højt energiforbrug?
Få en fagmand på besøg og få overblik over, hvad du kan gøre for at energioptimere dit hjem, sænke din varmeregning og gøre din bolig mere klimavenlig.
Vil du give dit hjem en kærlig hånd? Håndværkerfradraget vender retur i 2025 og skal hjælpe boligejere med at energirenovere og klimasikre deres bolig.
Går du med tanker om at energirenovere din bolig eller klimasikre dit hus mod fremtidens vilde vejr?
Så kan håndværkerfradraget være en oplagt hjælp til dig.
Håndværkerfradraget vender nemlig retur i 2025, så du igen kan trække arbejdslønnen til håndværkere fra i skat. Fradraget har fokus på den grønne omstilling og skal hjælpe danske boligejere som dig med både energirenovering og klimasikring – det fremgår af finansloven for 2025.
Et grønt håndværkerfradrag betyder, at du ikke kun kan spare penge, men også gøre din bolig mere bæredygtig, mindske dit energiforbrug og øge værdien af dit hjem – alt sammen til gavn for både miljøet og din økonomi.
Læs med her, hvor vi dykker ned i, hvordan det nye grønne håndværkerfradrag fungerer, og hvordan du kan bruge det til at gøre din bolig grønnere og mere fremtidssikret.
Håndværkerfradraget er et skattefradrag, der giver boligejere mulighed for at trække arbejdslønnen til visse typer af håndværksydelser fra i skat.
Siden det blev indført i 2011, er fradraget blevet ændret flere gange og har endda været afskaffet i perioder. Og i april 2022 blev håndværkerfradraget sidst afskaffet.
Med fokus på grønne investeringer skal et nyt grønt håndværkerfradrag bidrage til at danske boliger bliver mere energieffektive og bedre rustet til klimaforandringer.
Der er afsat 300 millioner kroner årligt til håndværkerfradraget, mens yderligere 100 millioner kroner årligt går til servicefradraget.
Det ligger endnu ikke helt fast, hvilke former for håndværksydelser du kan få fradrag for, når regeringen genindfører håndværkerfradraget.
Men ifølge regeringens aftale om finansloven skal et grønt håndværkerfradrag hjælpe danske boligejere, der vil give deres hjem eller fritidsbolig en kærlig hånd – det vil sige energibesparende forbedringer, energiforsyning og klimasikring.
Tidligere har håndværkerfradraget understøttet projekter inden for energirenovering og klimasikring, herunder opgaver såsom:
Et grønt håndværkerfradrag er altså ikke kun til energibesparende projekter, men kan også hjælpe flere boligejere med at få lavet nødvendige forbedringer, der kan være med til at klimasikre deres hjem, f.eks. mod stigende grundvand.
I forhold til kroner og øre får det nye håndværkerfradrag en beløbsgrænse på 8.600 kroner for 2025-niveau.
I årenes løb har beløbet for fradraget ændret størrelse flere gange – fra 15.000 kroner tilbage i 2011, da håndværkerfradraget blev introduceret, til 12.900 kroner pr. person for håndværksydelser i 2022, da ordningen blev afskaffet.
Håndværkerfradraget træder i kraft den 1. januar 2025 og løber frem til 2028.
Har din bolig et højt energiforbrug?
Få en fagmand på besøg og få overblik over, hvad du kan gøre for at energioptimere dit hjem, sænke din varmeregning og gøre din bolig mere klimavenlig.
Selvom vi endnu ikke kender de nøjagtige regler for håndværkerfradraget 2025, kan det meget vel tænkes, at de vil minde om tidligere regler.
I så fald skal du være opmærksom på følgende for at få fradrag:
Så snart reglerne for 2025 bliver offentliggjort, opdaterer vi naturligvis denne artikel, så du kan få mest muligt ud af håndværkerfradraget.
Med et grønt håndværkerfradrag i finansloven for 2025 får du en unik mulighed for at gøre en forskel – både for din økonomi og for miljøet.
Energirenoveringer og klimasikring er ikke bare investeringer, der gør din bolig mere fremtidssikret, de kan også give dig lavere varmeregninger og et grønnere aftryk.
Så hvorfor ikke gribe chancen for at gøre noget godt for både dit hjem og vores fælles fremtid?