Få nedsat din elafgift

Alle elkunder betaler en elafgift til staten. Men du kan få nedsat din elafgift, hvis din bolig er registreret som elopvarmet både i Bygnings- og Boligregistret (BBR) og hos dit elselskab.

Du kan få nedsat elafgift for:

Helårsboliger

Ferielejligheder til eget brug 

Sommerhuse

DET SPARER DU

Hvis du opfylder kravene, kan du pr. 1. januar 2021 spare 111,50 øre pr. kWh (inkl. moms) for det, du bruger mere end 4.000 kWh om året. En elopvarmet husstand (helårsbolig) bruger i gennemsnit 15.000 kWh, hvilket giver en gennemsnitlig besparelse på cirka 12.300 kroner om året med nedsat elafgift.

SÅDAN FÅR DU NEDSAT DIN ELAFGIFT

Er din bolig registreret som elopvarmet i BBR?
Hvis din bolig allerede er registreret i Bygnings- og Boligregisteret (BBR) som elopvarmet, skal du kontakte os på 7011 4500 eller skrive til os her. Så registrerer vi din bolig som elopvarmet, og du vil fremover kunne se den lavere elafgift på dine elregninger.

For at kunne få nedsat elafgift for en feriebolig, skal boligen enten være registreret i BBR som en ferielejlighed til eget brug (anvendelseskode 523) eller som et sommerhus (anvendelseskode 510). Er du i tvivl, kan du tjekke din registrering i BBR på www.ois.dk 

Er din bolig endnu ikke registreret som elopvarmet i BBR?
Er din bolig elopvarmet, men er det endnu ikke registreret hos BBR, skal du kontakte din kommune, fx via Kontakt din kommune på www.bbr.dk


Er du i tvivl, om din bolig er registreret som elopvarmet hos BBR, kan du tjekke din adresse på www.ois.dk 

Når dine oplysninger er ændret i BBR, skal du kontakte os på 7011 4500 eller skrive til os her. Så registrerer vi din bolig som elopvarmet, og du vil kunne se den lavere elafgift på dine elregninger.

NEDSÆTTELSE AF ELAFGIFTEN FOR DIT SOMMERHUS

Med den nye finanslov kan du fra 1. februar 2019 få nedsat elafgiften for elopvarmede sommerhuse og ferieboliger. Vilkårene er de samme som for elopvarmede helårsboliger, hvor du kan få nedsat elafgiften på det årlige forbrug, der overstiger 4.000 kWh. Det betyder helt konkret en lavere elregning for dig med sommerhus eller feriebolig til eget brug.

Nedsættelse af elafgift betyder billigere elregning
Selvom du ikke tilbringer lige så meget tid i sommerhuset som derhjemme, kan du stadig se frem til en billigere elregning. For selv om vi kalder det et sommerhus, bruger danskerne i høj grad også ferieboligen resten af året. Og når man bruger sit sommerhus i de kolde perioder - eller en kølig dansk sommer - så betyder det, at der indimellem skal varme på.

Det kan hurtigt blive dyrt med elvarme som den primære opvarmningskilde. I et veludstyret sommerhus, der bruges hele året, løber forbruget ofte op på cirka 5.000 kWh om året. Her vil den nedsatte elafgift give en årlig besparelse på omkring 780 kroner inkl. moms.

Vi hjælper dig med afgiftsnedsættelse
For at få nedsat elafgiften skal din feriebolig være registreret som elopvarmet i BBR - det landsdækkende Bygnings- og Boligregister. Er boligen ikke registreret med den rigtige opvarmningsform, skal du kontakte din kommune. Når registreringen er i orden, hjælper vi dig med resten. Vi sørger for at registrere, at din bolig er elopvarmet, og herefter vil du automatisk se den lavere elafgift på den elregning.