Ladeboks med refusion: Få refunderet din elafgift

Der er mange fordele ved at have en ladeboks installeret hjemme i indkørslen eller garagen, og én af dem er, at du kan få refunderet din elafgift. Her på siden har vi samlet alt, du skal vide om refusion, så du kan udnytte fordelene ved din nye ladeboks bedst muligt. 

Bestil en ladeboks med refusion
Installatør Sætter Ladeboks Op

Vælg en ladeboks med refusion

Der er mange fordele ved at have din egen ladeboks installeret derhjemme. Og én af dem er, at du har mulighed for at få refunderet din elafgift. Når du har en elbil, kan du nemlig få udbetalt refusion på dén strøm, du bruger til at oplade elbilen derhjemme. Denne regel gælder dog ikke, hvis du benytter dig af offentlige ladestandere – du skal altså have en ladeboks derhjemme for at kunne få refusion. 

Det gør derfor også, at en ladeboks med refusion som udgangspunkt er en mere økonomisk fordelagtig løsning, da du i sidste ende typisk kan opnå en lavere pris ved at lade derhjemme end ved at bruge offentlige ladestandere. 

Der er dog også en række krav til, hvornår du kan få refusion. Og dem dykker vi ned i her på siden. 

Ladestander

Hvilken effekt bør din ladeboks have?

En ladeboks på 11 kW en optimal ladeløsning for de fleste elbilejere.

Refusion af elafgiften: Derfor får du den

Du betaler en række lovpligtige afgifter til staten over din elregning, og det er blandt andet lovpligtigt at betale en afgift på dit strømforbrug derhjemme. Denne afregning sker for hver kWh, du bruger. Hvis du allerede er elbilejer eller overvejer at blive det, så vil denne afgift derfor helt naturligt stige, da en elbil jo netop kræver opladning. 

Som et led i den grønne omstilling har staten derfor besluttet, at hvis du er elbilejer og har egen ladeboks med en serviceaftale, så kan du få refusion for dén strøm, du bruger til at oplade din elbil. På den måde vil afgiften for dit faktiske forbrug altså blive tilbagebetalt til dig. Og denne aftale løber som udgangspunkt helt frem til 2030.

Hånd Med Stik Ved Ladeboks

Sådan fungerer el-refusion 

For at få refusionen er der en række krav, du skal opfylde.

En forudsætning er først og fremmest, at du udover en ladeboks også har en serviceaftale – uanset om du lejer eller selv ejer ladeboksen. Tilbagebetalingsprocessen sker nemlig gennem din serviceaftale hos din ladeoperatør, og når der først er styr på godtgørelsen, er det din ladeoperatør, der står for at tilbagebetale afgiften til dig.

Det er også vigtigt at bemærke, at du ikke får refusion, hvis du eksempelvis har solceller, elvarme eller varmepumpe og derfor i forvejen har nedsat elafgift i din husstand. 

Ladeboks med refusion: Det får du refunderet 

Men hvad får du egentlig refunderet, når du har en ladeboks med refusion? Denne refusionssats svinger. Det er nemlig SKAT, der fastsætter det aktuelle niveau. Pr. 1. januar 2024 får du refunderet 94,63 øre/kWh du bruger på opladning.

Og kan det så betale sig at få en ladeboks med refusion? Dette spørgsmål kommer an på en række faktorer. Det afhænger først og fremmest af, om du er mere tilbøjelig til at lade elbilen derhjemme eller på farten. Det kommer også an på dit kørselsbehov, og hvor meget du lader. Hvis ikke du kører ret meget, så kan det være smart at fravælge en ladeboks derhjemme og dermed også muligheden for refusion. Hvis du derimod kører et moderat antal kilometer om året og primært ønsker at oplade elbilen hjemme, så er en ladeboks med refusion en fornuftig løsning.

Bil

Ladeboks til din plug-in hybridbil

Vi tilbyder en samlet ladeløsning til dig, der har en plug-in hybridbil.

Nrgi Opladningsapp

NRGi Opladning gør refusionen nem

Som en del af din samlede ladeløsning får du adgang til smart opladning via NRGi Opladning app’en. Der er mange fordele ved appen, og én af dem er, at du kan få automatisk refusion for dit elforbrug til opladning – direkte i app’en og efter hver opladning. Vi har altså gjort det let for dig som elbilist at få udbetalt den rette refusion per kWh. Faktisk gør appen selve refusionen nem på flere måder:

  1. Du kan selv bestemme, hvornår du vil have din refusion udbetalt
  2. Du kan selv holde styr på, hvor meget refusion du har tilgode
Læs mere om NRGi Opladning

Har du brug for hjælp?

Vi forstår, hvis ladebokse og refusion virker en anelse kompliceret. Derfor sidder vi altid klar til at hjælpe med dine spørgsmål. Det er helt uforpligtende.

Kontakt os