Biler.TV om variable strømpriser og hjemmeopladning


Hvad er en variabel elaftale, er det billigere at lade om natten, og hvad er fordelene ved at have en ladeboks hængende i garagen? Det og meget mere får du svar på i videoen med Jimi Rosa fra Biler.TV.

Blev du klogere på variable elaftaler og hjemmeladeløsninger, men er mere nysgerrig på noget af det, Jimi Rosa kom ind på?

Læs med herunder, hvor vi har uddybet emnerne, så du bliver klædt endnu bedre på til at træffe beslutninger om dine lademuligheder.

Timeprisvisning

Hvad er en variabel elaftale?

Jimi Rosa og Christian taler i videoen om fordelene ved at have en variabel elaftale i forbindelse med en hjemmeladeløsning. Det giver dig nemlig mulighed for at lade derhjemme, mens strømmen er billigst.

Men hvad betyder det, at en elaftale er variabel? Har du en variabel elaftale, som NRGi Time, følger din elpris markedsprisen på strøm time for time. Det giver dig altså muligheden for at flytte noget af dit strømforbrug til tidspunkter, hvor strømmen er billigst - og så er der altså penge at spare på elregningen.

Det er især en fordel for elbilejere med egen ladeboks, hvor strømforbruget er højt. For så kan du lade bilen, når strømmen er billigst, og dermed opnå en større besparelse. Hvornår det er smartest at lade op, kan din opladningsapp fortælle dig. Men mere om det senere.

Er det egentlig billigst at lade om natten?

Det er et spørgsmål, mange elbilejere stiller. Og selvom det ofte er tilfældet, at strømmen er billigst om natten, er der undtagelser.

Prisen på strøm er nemlig afhængig af flere faktorer – herunder udbud og efterspørgsel. Om natten, hvor folk sover, er efterspørgslen efter strøm som regel lavere, og det betyder, at prisen ofte falder. 

Nogle dage kan det dog være billigere at lade elbilen på andre tidspunkter af døgnet. Det kan eksempelvis være på tidspunkter, hvor der er meget energi tilgængelig – eksempelvis når det blæser, og udbuddet af vindenergi er større.

Du skal også være opmærksom på, at det ikke kun er den rå strømpris, der varierer time for time - det gør tarifferne også. Disse er lavest om natten og højere i perioder på døgnet, hvor forbruget er højest. Modsat strømpriserne er tarifferne de samme hver dag. Altså er det en god tommelfingerregel, at det er billigst om natten.

NRGi Opladning app

NRGi Opladning app

Med en ladeboks fra NRGi får du adgang til app'en NRGi Opladning, som har en lang række smarte funktioner, der gør livet som elbilist nemt og bekvemt. 

NRGi Opladning bygger på teknologi fra Monta-platformen, og men giver dig nogle ekstra funtioner - alt sammen i NRGi's brandunivers.

Med NRGi Opladning kan du blandt andet:

  • Lade smart op. Det vil sige, at du kan lade bilen automatisk op, når der er en stor andel grøn strøm i elnettet eller, når prisen på strøm er lav.
  • Få refusion for dit elforbrug til opladning direkte i app'en efter hver opladning
  • Registrere din ladeboks som offentlig tilgængelig i app’en, så andre elbilister kan lade op på din boks til en pris, du bestemmer.
Læs mere om NRGi Opladning app'en
Kvinde med app ved ladeboks

Smart opladning med SmartCharge

Med funktionen SmartCharge, der findes i NRGi Opladning app'en, har du mulighed for at sætte bilen til at lade automatisk, når strømmen er billigst, eller når den er grønnest. Det betyder, at du slipper for at holde øje med elpriserne, for det gør app'en for dig.

Det er nemt at SmartCharge. Du sætter bare ladekablet i bilen, når du er færdig med at køre, og indstiller SmartCharge i NRGi Opladning til at lade efter din valgte præference. Så lader bilen helt automatisk, så du snart er køreklar igen.

Elrefusion med NRGi Opladning

Har du en ladeboks fra NRGi og en serviceaftale tilknyttet, er du berettiget til at få elrefusion for den strøm, du bruger til at oplade din elbil hjemme i garagen.

Det er en økonomisk gevinst, staten betaler til elbilejere for at fremme den grønne omstilling. Refusionen udbetales af dit energiselskab, og er hos os på 94,63 øre pr. kWh.

Pengene bliver sat direkte ind i din NRGi Opladning Wallet efter hver opladning. Pengene kan du enten vælge at få udbetalt til din konto eller bruge på offentlige opladninger.

Læs mere om elrefusion