To ladebokse

Gør arbejdstid til ladetid

Flere virksomheder tilbyder lademuligheder på arbejdspladsen, så medarbejderne kan bruge arbejdstiden på at oplade elbilen. Det er ikke bare et skridt mod en grønnere fremtid, men det er også et attraktivt medarbejdergode. Læs med, og find ud af, hvilke fordele det har for dig som medarbejder at gøre arbejdstid til ladetid.

Hånd Med Stik Ved Ladeboks

Har du mulighed for at oplade elbilen i arbejdstiden?

Flere og flere virksomheder tager et skridt mod en grønnere fremtid ved at stille ladestandere til rådighed for medarbejderne. Initiativet er med til at fremme virksomhedens grønne profil, men det fungerer også som et attraktivt medarbejdergode.  

Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvordan opladningen fungerer i praksis. Hos nogle virksomheder er det en service, der tilbydes gratis, men typisk er det en ydelse, som medarbejderne selv betaler for. Virksomheder har ofte selv mulighed for at fastsætte prisen per kWh og endda differentiere prisen, alt efter hvem der bruger ladestanderen.

Hvis du har en elbil eller overvejer at investere i en, er det derfor oplagt at undersøge om din arbejdsplads tilbyder muligheden allerede, eller om der er mulighed for at etablere løsningen på sigt. I sidste ende er det nemlig både attraktivt for arbejdspladsen og for dig som medarbejder.

Derfor er det smart at lade, mens du arbejder

De fleste af os tilbringer en stor del af vores dag på arbejdspladsen, så derfor giver det god mening at udnytte arbejdstiden til at lade bilen op. På den måde slipper du for at skulle tænke på opladning i din fritid eller at skulle finde en offentlig ladestander på vej hjem. 

Det er især en smart løsning, hvis du ikke har mulighed for at oplade elbilen derhjemme – eksempelvis hvis du bor i lejlighed. Det er også en fordel, hvis du pendler og har en lang køretur til og fra arbejde. 

Det kan også være økonomisk fordelagtigt for dig at lade elbilen op på arbejdspladsen. Nogle arbejdspladser tilbyder nemlig gratis opladning som en del af deres grønne initiativer, mens andre tilbyder opladning til en reduceret pris sammenlignet med offentlige ladestandere.

Derfor er det smart at lade elbilen om natten

Vær opmærksom på skattereglerne

Hvis din arbejdsplads tilbyder, at du kan oplade din elbil gratis i arbejdstiden, så er det især vigtigt, at du er opmærksom på de gældende skatteregler. Gratis opladning betragtes nemlig som et personalegode, og det betyder, at du som medarbejder skal beskattes af det sparede privatforbrug. Med andre ord betyder det, at du skal betale skat af den strøm, du ellers selv skulle have betalt for derhjemme.