Mand skubber til elbil

Kør elbil helt uden rækkeviddeangst

Er du bekymret for, om en elbil kan løbe tør for strøm, mens du er på farten? Så oplever du måske det, som vi kalder rækkeviddeangst. Heldigvis er der ingen grund til det, og det dykker vi ned i her.

Har du rækkeviddeangst?

Har du hørt om rækkeviddeangst, eller har du måske selv oplevet det? Faktisk er det en bekymring, som mange bilejere står overfor, når de overvejer at skifte benzin- eller dieselbilen ud med en elbil. Det er nemlig frygten for, at din elbil løber tør for strøm – enten før du når frem til slutdestinationen eller en mulig ladestation. 

Rækkeviddeangst er dog en unødvendig bekymring, da en elbil typisk kan dække de flestes kørselsbehov – både i hverdagen og på lange ture. Og det skyldes en række forskellige faktorer, som vi går i dybden med her på siden, så du ikke behøver at lade din rækkeviddeangst stå i vejen for din kørsel.

NRGI Ladestandere 12.09.23 8291(1)

Derfor behøver du ikke at have rækkeviddeangst

Er du bekymret for, om din elbil løber tør for strøm, mens du er på farten? Det behøver du slet ikke at være, og det er der flere gode grunde til.

 1. Bredt ladenetværk: Det offentlige ladenetværk i Danmark er bredt, og det vokser hele tiden. Det betyder altså, at du har rig mulighed for at finde en offentlig ladestander, når du er på farten, uanset hvor du befinder dig i landet. Og du finder dem typisk ved tankstationer, shoppingcentre og motorvejens knudepunkter.

 2. Elbiler kan køre langt: Langt de fleste elbiler kører langt på en fuld opladning. Kilometerne varierer alt efter elbilens batteristørrelse, men en tommelfingerregel er, at den kan køre omkring 200-500 kilometer med blandet kørsel per opladning. Du kan derfor roligt regne med, at en enkelt opladning kan klare de fleste af dine køreture.

 3. Brug en hurtig- eller lynlader: Blandt de offentlige ladestandere finder du også hurtig- og lynladere. Sammenlignet med en ladeboks hjemme i garagen er de noget hurtigere til at lade din elbil op. På den måde har du mulighed for at få en hurtig opladning, når du er på farten, hvis elbilen skulle løbe tør for strøm.

Der er derfor flere gode grunde til, at du ikke behøver at have rækkeviddeangst – både hvis du allerede har en elbil, eller hvis du overvejer at købe en.

Ur

Hvor lang tid tager det at lade en elbil op?

Ladetiden kommer an på en række faktorer, du kan læse mere om her.

Installér en ladeboks derhjemme, hvis du har rækkeviddeangst

At installere en ladeboks derhjemme kan også være en stor hjælp til at undgå rækkeviddeangst. Så kan du nemlig lade din elbil op, når det passer dig. Det giver dig en stor frihed og sikrer, at din elbil altid er klar til at køre, når du har brug for det. 

Hos NRGi har vi en ladeboks, der kan dække alle dine behov. Den er sikker og enkel og sørger for, at du hurtigt kan oplade din elbil – eksempelvis over natten, eller mens bilen holder i garagen.

Find din ladeløsning her

NRGI Ladestandere 12.09.23 8983 Beskåret

4 tips til at undgå rækkeviddeangst, når du kører

Vil du gerne undgå at bekymre dig om, hvor langt du kan køre på en enkelt opladning? Vi har samlet fire tips til, hvordan du får mest muligt ud af kilometerne og på den måde mindsker din rækkeviddeangst.

 1. Hold øje med dæktrykket: Dæktrykket har faktisk en stor betydning for elbilens rækkevidde, selvom du måske ikke tror det. Hvis du ikke har et optimalt dæktryk, kan det nemlig koste på rækkevidden.

 2. Kør med jævn hastighed: Hvis du hurtigt accelererer og kører med høj hastighed, så påvirker det batteriet i den negative retning. Det er derfor smart at køre med en jævn hastighed, hvis du har mulighed for det, så du undgår unødvendig acceleration og nedbremsning.

 3. Koldt vejr: Koldt vejr kan faktisk reducere dit batteris effektivitet, så hvis du har mulighed for det, kan du med fordel tænde for sædevarmen, når det er koldt. Du kan også varme bilen op i et par minutter, inden du kører.

 4. Brug energibesparende indstillinger: Mange elbiler har specifikke indstillinger, der kan hjælpe med at spare på både strømmen og bilens rækkevidde – såsom eco-mode eller regenerativ bremsning. Det kan derfor være en fordel at udnytte funktionerne.

Hvis du følger de forskellige tips, næste gang du skal ud at køre, så har du gode chancer for at forlænge din elbils rækkevidde og på den måde også reducere din rækkeviddeangst.

Vær opmærksom på, hvad der påvirker din elbils rækkevidde

Selvom du som hovedregel ikke behøver at have rækkeviddeangst og bekymre dig om din elbils rækkevidde, når du er på farten, så er det stadig en god idé at være opmærksom på, hvilke forskellige faktorer der kan påvirke rækkevidden i den negative retning.

 • En kørestil med hurtig acceleration 
 • Brug af ekstra strøm til eksempelvis aircondition 
 • Kørselsmodstand grundet vind og vejr
 • Ekstra vægt som trailer eller tagboks
 • Høj hastighed på motorvejen
 • Koldt vejr kan reducere batteriets effektivitet
 • Batteriet kan miste kapacitet over tid

Du skal ikke have rækkeviddeangst, hvis du overvejer at investere i en elbil eller allerede ejer en, men derfor kan det stadig være en god idé at være opmærksom på, hvilke faktorer der påvirker rækkevidden. På den måde får du mest muligt ud af kilometerne.

Kontakt os

Hvis du sidder inde med spørgsmål om vores ladeløsninger, så er vi klar til at hjælpe dig med en uforpligtende snak.

Kontakt os