Sommerhus

Opladning i sommerhuset

Har du et sommerhus, du lejer ud? Så er der flere forskellige muligheder for at tilbyde sommerhusets lejere at bruge ladeboksen. Vi gennemgår nogle af dem her.

1. Sæt boksen som offentlig – uden at gøre den synlig på kortet

Den første mulighed er at sætte boksen som offentlig uden at gøre den synlig på kortet. Det sikrer, at ladeboksen er tilgængelig for dine lejere – uden at andre potentielt kan finde vej til ladeboksen. Med denne metode skal lejerne scanne en QR-kode for at komme i gang med at oplade. Som ejer kan du selv opsætte en prisgruppe for opladningen

Du har to muligheder: 

 1. Opret en offentlig prisgruppe, der afspejler en tillægspris udover det, lejerne betaler for strømforbruget i lejeperioden. Det vil sige, at prisgruppen afspejler den tillægspris, som du vil opkræve lejer for at benytte ladeboksen. Eksempelvis kan prisgruppen være sat til 50 øre pr kW, som lejerne betaler, når de scanner QR-koden. Du kan oprette denne prisgruppe direkte via app’en.
 2. Opret en offentlig prisgruppe, der følger spotpriserne. Vær dog opmærksom på, at hvis lejerne også betaler for strømforbruget i lejeperioden, vil de betale dobbelt for strømforbruget til opladning. Se, hvordan du opretter prisgruppen her.

Hvis det kun er sommerhusets lejere, der skal kunne benytte ladeboksen, kan du vælge at placere QR-stickeren indenfor. På den måde er ladeboksen kun tilgængelig for dem, der har adgang til sommerhuset. 

Sådan bestiller og aktiverer du dine QR-stickers

Du bestiller dine QR-stickers direkte i NRGi Opladning app’en. Sådan gør du:

 • Gå til Ladere
 • Klik på tandhjulet
 • Rul ned til Sticker

Når du har modtaget din QR-sticker med posten, skal den aktiveres samme sted i app’en.

2. Aktivér autostart for at gøre det ekstra nemt

Du kan også vælge at aktivere autostart-funktionen. Funktionen gør det nemt for lejere at komme i gang med at lade. Med autostart aktiveret vil ladeboksen nemlig automatisk begynde at levere strøm, så snart der sættes et kabel i. Det betyder, at lejeren ikke behøver at bekymre sig om at starte opladningen manuelt. Udgifterne til opladning vil blive lagt oveni lejerens samlede kWh-forbrug.

Hvis det kun er sommerhusets lejere, der må bruge ladeboksen, kan du aktivere privat status. På den måde er ladepunktet ikke synligt på kortet i appen. Du skal dog være opmærksom på, at ladeboksen stadig accepterer alle kabler. Det betyder, at hverken du som ejer eller lejeren kan være helt sikre på, om andre også benytter boksen. Det er vigtigt at vide, for den, der betaler for strømmen i sommerhuset, vil også betale for de kilowatt-timer, der bruges til opladning.

NRGi Opladning app

3. Er I flere familier, der deler sommerhuset?

Hvad hvis flere familier deler sommerhuset? Så har I mulighed for at oprette et såkaldt sommerhusteam. Med denne løsning kan alle bruge ladeboksen og betale for deres egen opladning direkte via app’en. Betalingen overføres derefter automatisk til teamejerens app. For at benytte denne løsning skal alle familiemedlemmer hente app'en NRGi Opladning / Monta og oprette en profil. 

Det er op til ladeboksejeren at invitere og fjerne brugere i app’en. Prisen står ejeren også for at fastsætte. Ejeren kan vælge en fast pris direkte i app’en. Hvis du i stedet ønsker en prisgruppe, der følger spotpriserne, skal prisgruppen oprettes i portalen. Se, hvordan du opretter prisgruppen her.

For at sikre at ladeboksen kun er tilgængelig for teamets medlemmer, kan boksen indstilles til privat status. På denne måde kan I nemt og sikkert dele brugen af ladeboksen mellem flere familier.

4. Gør ladeboksen offentlig tilgængelig for alle 

En sidste mulighed er at gøre ladeboksen offentlig tilgængelig for alle. På den måde har alle mulighed for at benytte ladeboksen. For at gøre dette skal du indstille boksen som offentlig med en prissætning, der følger spotpriserne. Se, hvordan du opretter prisgruppen her.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den, der betaler for strømmen i sommerhuset, også betaler for den strøm, der bruges til opladning. Det betyder, at lejere af sommerhuset kan ende med at betale for andres opladninger.

Denne løsning er særligt egnet, hvis lejere af sommerhuset ikke betaler for deres strømforbrug i lejeperioden. På den måde kan alle få glæde af ladeboksen – uden at det påvirker lejernes udgifter til strøm.

Sådan opsætter du en prisgruppe i portalen

Hvis du gerne vil opsætte en prisgruppe, der følger spotpriserne og nettarifferne, skal du gøre det i portalen. 

Sådan gør du:

 • Log ind i portalen app.monta.app
 • Klik på adgang med telefonnummer
 • Afvent godkendelseskode på din mobil
 • Gå til dit personlige team
 • Gå til prisgrupper
 • Opret den ønskede prisgruppe

Når du aktiverer din QR-sticker, vil den følge den offentlige prisgruppe.