Solceller

Brug solceller til at oplade din elbil

NRGi Zaptec Go ladeboks på ladeport

Overvejer du at bruge strømmen fra dine solceller til at oplade din elbil? Det kan vi godt forstå, for du kan nemlig både spare penge og reducere dit klimaaftryk ved at kombinere de to ting.

Her på siden kan du blive klogere på de mange gode grunde til, hvorfor det er en god idé at kombinere solceller og elbil. Og du kan også finde ud af, hvordan du kommer godt i gang med at lade din elbil op med grøn energi.

Batteri

Billig opladning af din elbil

Bliv klogere på, hvilken ladeløsning der kan give dig en billig opladning af din elbil.

Solceller og elbil: Derfor er det en god kombination

En af de store fordele ved at eje en elbil er, at du har mulighed for at køre på grøn energi. Og en af de bedste måder at udnytte muligheden på er faktisk ved at kombinere solceller og elbil. På den måde kan du lade solcellerne producere strømmen, du bruger til at oplade din elbil med.

Solceller fungerer ved at omdanne solens energi til elektricitet. Når solens stråler rammer solcellepanelerne, skabes der en elektrisk strøm. Og det er lige præcis dén strøm, du kan bruge til at oplade batteriet på din elbil. 

Der er flere og flere, der begynder at overveje både solceller og elbiler. Men hvad sker der egentlig, når man kombinerer de to? Vi har samlet de vigtigste årsager til, at det er smart at bruge solceller til at oplade din elbil.

NRGi solceller

1) Spar penge på dit årlige elforbrug:

En af de største fordele ved at kombinere solceller og elbil er, at du kan spare penge på at lade din elbil op. Når du oplader din elbil med vedvarende energikilder som solceller, producerer du nemlig din egen strøm, som du frit kan bruge til at lade din elbil op med. Det betyder, at du slipper for at betale for strømmen fra elnettet, når du lader op derhjemme. Bliv klogere på, hvordan du også kan få en billig opladning af din elbil her.

2) Miljøvenlig løsning:

Solceller og elbiler er begge miljøvenlige løsninger, og ved at kombinere de to får du mulighed for at køre på ren, grøn energi, som du ved præcis, hvor kommer fra. Det reducerer i dén grad dit samlede klimaaftryk. 

3) Kontrol over dine energiudgifter:

Ved at kombinere solceller og elbil får du også en større kontrol over dine energiudgifter. Du kan selv producere den strøm, du har brug for til at lade din elbil op, og det betyder, at du ikke er afhængig af elnettets priser. Og så slipper du også for at skulle tilpasse opladningstidspunktet med, hvornår strømmen er billigst. 

4) Fremtidssikring:

Både solceller og elbiler er kommet for at blive, og ved at investere i begge dele lige netop nu, fremtidssikrer du både din bil og din bolig. 

Der er altså flere gode grunde til, hvorfor det er smart at lade solceller producere strøm til din elbil. Det gavner nemlig både din pengepung og miljøet. 

NRGi kvinder skal til at lade op med Zaptec Go ladeboks

Bestil en ladeboks, og kom godt i gang 

For at komme godt i gang med at lade din elbil op med solens stråler, skal du have fat i en ladeboks. Og det behøver ikke at være svært at vælge ladeløsning. Vi tilbyder nemlig en samlet pakkeløsning til dig, så du kan komme i gang med at oplade din elbil med strøm fra solceller. Og vi hjælper med alt fra bestilling til installation. 

Bestil din samlede ladeløsning
Bil

Har du en plug-in hybridbil?

Vi tilbyder en samlet ladeløsning til dig, der har en plug-in hybridbil.

DSC8503

Lad solceller producere strøm til din elbil: Sådan kommer du i gang 

For at komme i gang med at bruge solceller sammen med din elbil, skal du først og fremmest have installeret solceller i dit hjem. Du bør her rådføre dig med en professionel, og så snart solcelleanlægget er installeret, vil det begynde at producere strøm – når solen altså skinner.

For at kunne oplade bilen med solenergi skal du også bruge en ladeboks, som muliggør opladning ved hjælp af dine egne solceller. Du kan enten vælge udelukkende at bruge solenergi til at lade op med, men du kan også vælge at veksle mellem solenergi og netstrøm. Det er helt op til dig. 

Det er vigtigt at bemærke, at solenergi er en variabel energikilde, og det betyder, at produktionen af strøm varierer afhængigt af vejret og tidspunktet på dagen. Derfor kan det tage længere tid at oplade din elbil med solenergi end med strøm fra elnettet. Læs mere om, hvor lang tid det tager at lade en elbil op her.

Læs mere om ladetid på elbil
Ikon med strøm

Leasing af ladeboks

Hvis du skal have installeret en ladeboks til din elbil derhjemme, skal du blandt andet tage stilling til, om du skal lease eller købe selve ladeboksen.

Lej en ladeboks
Ikon med I

Hurtig ladestander eller ladeboks

En hurtig ladestander eller ladeboks gør det fleksibelt at være elbilejer.

Få personlig rådgivning

Har du spørgsmål til vores ladeløsning, sidder vores dygtige kundeserviceteam altid klar til at hjælpe dig.

Kontakt os