Artikel

Ekstremt vådt vejr: Hver 4. bolig­ejer glemmer denne detalje


Det er vigtigt at rense boligens tagrender regelmæssigt. Særligt når vejret byder på kraftig storm og skybrud. Men det er langtfra alle boligejere, der husker det.

Nrgi Tagrende På En Bolig

Voldsomt stormvejr, skybrud og rekordstore mængder nedbør har i de seneste par år øget kravene til de danske boligejere, der vil undgå fugt- og vandskader i deres hjem, når regnen falder.

En vigtig, men ofte overset opgave for landets boligejere i den forbindelse er at tømme og rense husets tagrender, så regnvandet kan blive ført væk fra boligen og ikke forårsage alvorlige skader.

Men en ny undersøgelse lavet af YouGov for Gjensidige og NRGi viser, at hver 4. boligejer enten ikke har renset tagrenderne eller kun gør det hvert andet år eller sjældnere.

Og det kan skabe problemer, advarer ekspert.

”Det er afgør­ende, at man som boligejer får renset sine tagrender regelmæssigt for at sikre, at regnvandet ledes væk fra huset, så man undgår skader på facaden eller fugt i ydervægge, sokkel og kælder. Med det voldsomme vejr, vi har oplevet de seneste år, er vedligeholdelsen af tagrenderne blevet endnu vigtigere for at forebygge dyre reparationer og ubehagelige overraskelser,” siger Bo Halm Andersen, byggesagkyndig og energikonsulent her i NRGi.

“Det er af­gørende, at man som bolig­ejer får ren­set sine tag­render regel­mæssigt for at sikre, at regn­vandet ledes væk fra huset.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent i NRGi
Bo Halm Andersen Undersøger Et Nedløbsrør

Husk også at tjekke nedløbsrør, nedløbsbrønd og sandfangsbrønd, lyder det fra Bo Halm Andersen.

Husk husets nedløbsrør og sandfangsbrønd

Tallene fra undersøgelsen viser også, at hver tredje boligejer renser husets tagrender én gang om året. Men ifølge Bo Halm Andersen bør man give dem et tjek flere gange om året.

Han anbefaler også, at man giver husets nedløbsrør og sandfangsbrønd et eftersyn fra tid til anden.

”Det er vigtigt at sikre, at tagrenderne er fri for blade og skidt, men det er også nødvendigt at tjekke både nedløbsrørene og nedløbsbrønden. Og hvis du har en sandfangsbrønd, er det vigtigt, at den ikke er tilstoppet. Ekstremt vejr kan nemt forværre små problemer, så det er en god idé at være på forkant med tingene, inden de eventuelt udvikler sig,” forklarer Bo Halm Andersen.

Også hos Forsikringsselskabet Gjensidige opfordrer man danske boligejere til at tage ekstra hånd om tagrenderne.

”Klimaforandringerne har ført til flere ekstreme vejrforhold, og derfor er det vigtigere end nogensinde at tage hånd om de små, men afgørende opgaver, der beskytter boligen. Små forebyggende tiltag kan gøre en stor forskel, når de næste store regnskyl rammer,” siger Lene Rasmussen, skadedirektør i Gjensidige.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 492 repræsentativt udvalgte husejere over 18 år af YouGov for Gjensidige og NRGi i maj 2024.

Hvor ofte renser du boligens tagrender?  
Flere gange om året (f.eks. forår og efterår) 20 %
Én gang årligt 33 %
Hvert andet år eller sjældnere 13 %
Jeg har endnu ikke renset boligens tagrender 12 %
Det er ikke relevant for min bolig 16 %
Ved ikke 6 %

Dyk ned i andre nyheder

Nyheder
Nrgi Næsten Hver Anden Boligejer Tjekker Sjældent Eller Aldrig Elprisen

Hver 2. bolig­ejer tjekker sjæl­dent eller aldrig elprisen

Mens energi­priserne for et par år siden var et dagligt samtale­emne for mange, ser det ud til, at interessen for el­priserne er dalende. Det viser en ny under­søgelse.

12.09.2024

Nrgi Nyhed Grønne Lån

54 procent af danske boligejere kender ikke til grønne lån

Flere af landets banker tilbyder lån, der er målrettet energi­forbedringer af boligen. Men nye tal viser, at meget få danskere benytter sig af denne mulighed i dag.

02.09.2024

Illustration Musikhusparken Og The Dome

Grønnere events i Musikhusparken og nyt lys på The Dome

En donation på 950.000 kroner fra NRGi sikrer grønnere events i Musikhusparken og lys rundt om kunstværket ’The Dome, a Skyspace by James Turrell’.

27.08.2024

Nrgi Til Handling Rådgiver Gennemgår En Bolig

Tid til lidt færre und­skyldninger og lidt flere handlinger?

Det er budskabet i vores nye kampagne. Her vil vi med humor og genkendelige hverdagssituationer inspirere folk til at træffe grønnere valg i hverdagen.

20.08.2024