Artikel
Millionstøtte til 25 projekter i Østjylland
NRGi har netop givet økonomisk støtte til 25 projekter i Østjylland, der styrker fællesskabet og bidrager til den grønne omstilling.
Ren Horsens Fjord er blandt de 25 projekter, der har modtaget støtte fra NRGi's Værdipulje i foråret.
To gange om året uddeler energi- og rådgivningskoncernen NRGi økonomisk støtte til projekter, der bidrager til den grønne omstilling. I denne runde har 25 projekter i Østjylland modtaget støtte. I alt er der uddelt 5 millioner kroner.
De 25 projekter fordeler sig med fem i Horsens, otte i Aarhus og 11 på Djursland – fra energieffektivt LED-scenelys hos Horsens Amatør Teater til et åbent cykelværksted i Aarhus, som skal samle, reparere og genbruge kasserede cykler, og videre til styrkelse af havmiljøet ved Kongsgårde med stenrev, muslingebanker og ålegræs.
Tommy Jakobsen, koncernkommunikationschef i NRGi, glæder sig over de stærke projekter, der er med til at gøre en forskel.
“Vi ser en imponerende vilje blandt lokale aktører til at tage ansvar og tænke langsigtet i den grønne omstilling. De 25 støttede projekter i Østjylland er netop eksempler på initiativer, der ikke blot skaber værdi lokalt, men også bidrager til den grønne omstilling,” siger han.
“De 25 støttede projekter i Østjylland er netop eksempler på initiativer, der ikke blot skaber værdi lokalt, men også bidrager til den grønne omstilling.”Tommy Jakobsen Koncernkommunikationschef i NRGi
Har nu støttet over 500 projekter
Hos NRGi fremhæver man også den lokale drivkraft bag projekterne og det stærke engagement fra både frivillige og foreninger.
Det forklarer Tommy Jakobsen.
“At vi siden 2016 har støttet over 500 projekter, er en milepæl, vi er stolte af. Når vi uddeler støtte gennem Værdipuljen, ser vi igen og igen, hvordan lokale kræfter omsætter idéer til konkret handling, der gør en forskel. Det er både inspirerende og afgørende for at skabe en bæredygtig fremtid,” understreger han.
Siden 2016 har NRGi støttet mere end 500 projekter med over 60 millioner kroner gennem Værdipuljen.
Oversigt over de 25 projekter, der har fået støtte
- Horsens Amatør Teater – 150.000 kr. til at fuldføre overgangen til moderne, energieffektive og næsten lydløse LED-scenelys. Projektet skal reducere strømforbrug og varmeudvikling samt forbedre arbejdsmiljø og publikumsoplevelse.
- Ren Horsens Fjord-fonden – 500.000 kr. til Ren Horsens Fjord-fonden, der indeholder forskellige naturgenopretningsindsatser – heriblandt udlægningen af sten, der er afgørende for at livet igen kan finde tilbage til fjorden.
- Hjarnø Bryghus – rensning af spildevand (Horsens) – 200.000 kr. til installation af rensningsanlæg for at reducere udledning af organisk materiale til Horsens Fjord.
- Horsens Adventistkirke – 290.000 kr. til hjælp af tag- og energirenovering hos Horsens Adventistkirke.
- Stouby Multihus – 121.244 kr. til at erstatte varmekilden i Stoby Multihus fra pillefyr til fire varmepumper.
- Mødestedet i Ådalen (Mørke) – 250.000 kr. til energibesparende vinduer, terrassedør og energieffektive hårde hvidevarer i folkekøkkenet.
- Min Købmand (Nimtofte) – 40.000 kr. til energioptimering og udskiftning til ny LED-belysning i butikken.
- Knebel Købmandsgaard (Ebeltoft) – 120.000 kr. til nyt, energibesparende køle- og fryse-inventar, montering af solceller samt installation af moderne butiksbelysning for at skabe en bæredygtig borgerdrevet butik.
- Rideklubben i Rønde – 150.000 kr. til solcelleanlæg og miljøvenlig udendørsbelysning, der forbedrer både økonomi og sikkerhed i vintermånederne.
- Helgenæs Stenlaug (Knebel) – 500.000 kr. til genopretning af stenrev, etablering af muslingebanker og plantning af ålegræs ved Kongsgårde. Projektet styrker biodiversiteten og havmiljøet.
- Grenaa Forsamlingshus – 52.600 kr. til etablering af solcelleanlæg og el-lader, der både skal mindske strømforbruget og støtte den grønne transport.
- Grenaa Forsamlingshus – 50.000 kr. til udskiftning af lamper i forsamlingshuset til LED lamper.
- Balle Borgerhus (Balle) – 62.950 kr. til etablering af offentlige ladestandere i landsbyen. Projektet understøtter lokal omstilling til elbiler.
- Ladestandere i Ryomgård – 40.000 kr. til opsætning af to ladestandere centralt placeret ved skolens parkeringsplads – et skridt mod bedre infrastruktur.
- Pindstrup Butikshus (Ryomgård) – 200.000 kr. til udskiftning af gammelt køle- og fryseudstyr med moderne, energieffektive og klimavenlige løsninger i den kommende borgerdrevne butik.
- Ørum og Omegns Forsamlingshus (Ørum Djurs) – 160.000 kr. til udskiftning af gammelt oliefyr med ny varmepumpe som investering i både grøn omstilling og bedre driftsøkonomi.
- "Da fiskene forsvandt" – kunstnerisk lydfortælling (Knebel) – 100.000 kr. til podcastserie, der formidler iltsvindets konsekvenser langs Mols’ og Helgenæs’ kyster gennem journalistik og lydkunst – og sætter fokus på menneskets bånd til naturen.
- Grøn Bazar – bæredygtig udvikling i foreningslivet – 230.000 kr. til Grøn Bazar 2025, der indsamler og uddeler brugt sportstøj og udstyr til dem, der har brug for en hjælpende hånd for at blive en aktiv del af det aarhusianske idræts- og foreningsliv.
- Bora Bora – grønne danseforestillinger – 122.000 kr. til at erstatte traditionelle teater-lamper med LED-lamper. Projektet har til formål at præge produktionen af danseforestillinger i en grønnere retning.
- Søften Forsamlingshus (Hinnerup) – 200.000 kr. til udskiftning af ventilationsanlæg til gavn for lokalområdets Forsamlingshus. Energioptimeringen vil betyde en energibesparelse på anslået 40 procent.