Artikel

Værdipulje åbner for støtte til grønne projekter


Nu kan østjyderne igen søge midler til at føre grønne pro­jekter fra tegnebrættet og ud i livet.

Illustration Musikhusparken Og The Dome

Musik­hus­parken og The Dome fik tid­ligere i år støtte fra Værdi­puljen (illu­stration: Schmidt Ham­mer Las­sen Archi­tects).

Fra den 2. oktober kan foreninger og ildsjæle i og omkring Aarhus, Hor­sens og Djursland ansøge om støtte fra vores værdipulje, som i denne runde indeholder fem millioner kroner.

Puljen støtter projekter, der fremmer den grønne omstilling og styrker fællesskabet i selskabets forsyningsområde i Østjylland.

Siden 2016 har Værdipuljen uddelt cirka 55 millioner kroner og støttet 450 projekter.

Ifølge vores administrerende direktør, Jacob Vittrup, er det vigtigere end nogensinde, at både store og små grønne projekter bliver til virkelighed.

“Vi oplever hvert år en enorm interesse fra lokale borgere og foreninger, der ønsker at bidrage til en mere bæredygtig fremtid. I NRGi tror vi på, at det er de konkrete handlinger, der gør en reel forskel, og derfor er vi enormt glade for at kunne støtte nogle af de ildsjæle, der brænder for at skubbe vores samfund i en grønnere retning,” siger han.

“Når vi er mange, der sætter hand­ling bag vores ord, kan vi i fælles­skab være med til at acce­lerere den grønne om­stilling.”
Jacob Vittrup Adm. direktør i NRGi
Jacob Vittrup Portrætbillede

Jacob Vittrup ser frem til, at Værdi­puljen modtager ansøgninger fra lokale ildsjæle og foreninger.

Handling vækker optimisme

Interessen for NRGi’s værdipulje er ikke aftaget over årene.

Således blev der i foråret uddelt fem millioner kroner til 34 projekter. Og Jacob Vittrup ser frem til at modtage nye ansøgninger.

“Det giver naturligvis optimisme for fremtiden at være vidne til de mange projekter, som ansøgerne ønsker at gøre til virkelighed. Når vi er mange, der sætter handling bag vores ord, kan vi i fællesskab være med til at accelerere den grønne omstilling. Så jeg glæder mig endnu engang til at se, hvilke projekter vi kan være med til at realisere via Værdipuljen,” siger han.

Værdipuljen har tidligere støttet et bredt udvalg af både små og store projekter - Fra Kattegatcenteret i Grenaa, Musikhusparken i Aarhus, byggefestival ved Ebeltoft, biodiversitetshave i Juelsminde og meget mere. 

Fristen for ansøgninger til NRGi’s værdipulje er den 1. november.

Om Værdipuljen

NRGi’s værdipulje blev etableret i 2016 med formålet at støtte innovative og bæredygtige projekter i forsyningsområdet.

Puljen er åben to gange om året, og indtil videre har mere end 450 projekter modtaget støtte for i alt 55 millioner kroner.

Dyk ned i andre nyheder

Nyheder
Nrgi Tagrende På En Bolig

Ekstremt vådt vejr: Hver 4. bolig­ejer glemmer denne detalje

Det er vigtigt at rense boligens tagrender regelmæssigt. Særligt når vejret byder på kraftig storm og skybrud. Men det er langtfra alle boligejere, der husker det.

17.09.2024

Nrgi Næsten Hver Anden Boligejer Tjekker Sjældent Eller Aldrig Elprisen

Hver 2. bolig­ejer tjekker sjæl­dent eller aldrig elprisen

Mens energi­priserne for et par år siden var et dagligt samtale­emne for mange, ser det ud til, at interessen for el­priserne er dalende. Det viser en ny under­søgelse.

12.09.2024

Nrgi Nyhed Grønne Lån

54 procent af danske boligejere kender ikke til grønne lån

Flere af landets banker tilbyder lån, der er målrettet energi­forbedringer af boligen. Men nye tal viser, at meget få danskere benytter sig af denne mulighed i dag.

02.09.2024

Illustration Musikhusparken Og The Dome

Grønnere events i Musikhusparken og nyt lys på The Dome

En donation på 950.000 kroner fra NRGi sikrer grønnere events i Musikhusparken og lys rundt om kunstværket ’The Dome, a Skyspace by James Turrell’.

27.08.2024