Flexafregning kan betyde billigere elregning

15.01.2021

Forestil dig, at du kunne spare penge på din elregning, hvis du f.eks. timede din vaskemaskine til at starte, eller sørgede for, at elbilen stod til opladning om natten. Det er rent faktisk en mulighed med det, der kaldes flexafregning, og dermed kan der være en billigere elregning i sigte.

Flexafregning betyder, at du som forbruger bliver afregnet for dit elforbrug på timebasis i stedet for at betale en gennemsnitspris. Det giver dig mulighed for at drage nytte af de prisudsving, der er henover døgnet.

Hvordan kan jeg få flexafregning?
For at kunne få flexafregning kræver det:

At elmåleren er fjernaflæst (alle elmålere er fjernaflæste ved udgangen af 2020)
At netselskabet har klargjort din elmåler til flexafregning (alle elmålere er klargjorte ved udgangen af 2020)
At du har en elleverandør, der kan håndtere forbrugsdata time for time og kan tilbyde et produkt, hvor du får gavn af, at prisen varierer time for time. Det får du f.eks. med produktet Variabel eller Bevar-Mig-El, som du kan finde her.

Hvor meget kan jeg spare med flexafregning?
Som med alt andet på din elregning, så afhænger en eventuel besparelse af, hvor meget strøm, du bruger, og om du har mulighed for at flytte dit forbrug til de timer i døgnet, hvor prisen er lavest. Det er ofte om natten. Hvis du vil flytte dit forbrug til de billigere timer, kan du også tænke solskinstimer eller blæsevejr ind i din beregning.

Vil du vide mere om flexafregning, eller har du spørgsmål til din elregning generelt, så kontakt kundeservice på 7011 4500. Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 8-18.