Den perfekte opskrift på vinterhygge rundt om bålet

Når det er vinter går vi i hygge-mode – og også lidt i vinterhi – bag hjemmets fire vægge. Men du kan sagtens trække hyggen udenfor!

Har du et bålfad eller en plads i haven, hvor du nemt kan bygge et lille bål op, så er det værd at finde tørt brænde og varmt tøj frem til en hyggelig udendørsstund. Her kan du diske op med varm kakao tilberedt over bålet, nypoppede popcorn eller lækre snobrød i flere varianter.

Inden du stryger tændstikkerne er her et par tips

Brug altid helt tørt træ og spæd eventuelt op med et par overskydende kulstykker fra sommerens grillaftener.

Sørg for at gryden kan tåle den høje varme og ikke har fx plastichåndtag. Brug evt. en gammel gryde, du ikke længere er øm over, og gerne lavet af støbejern.

Læg en rist over bålet, der med fordel kan sættes på mursten eller andre sten, der kan tåle varmen fra bålet.

Opskrift på varm kakao over bål

Hvad angår varm kakao, så gælder alle kneb. Om du varmer færdiglavet kakao op eller laver den fra bunden, så er det bare brandhyggeligt at sidde med en dampende kop kakao udendørs – og tilføjer du flødeskum og små skumfiduser, er oplevelsen bare rendyrket hygge!

Her er en supernem opskrift på hjemmelavet kakao til 4 personer:

1 liter mælk (du bestemmer selv, om det skal være sød-, let- eller skummetmælk)

4 spsk. sukker

3 spsk. kakaopulver

Put alle ingredienser i gryden, mælken skal nærme sig kogepunktet, men ikke koge. Pisk undervejs. Færdig, skål!

Bål-popcorn

Køb en god pose majskerner. For hver deciliter majskerner tilsætter du 2-3 spsk smagsneutral olie, fx solsikkeolie. Når majskornene begynder at poppe rystes gryden jævnligt. Når der er langt mellem poppelydene, er popcornene klar, og de drysses med salt – haps!

Vinterhygge med opskrift på snobrød

Her er en nem opskrift på snobrød, der tager cirka en time og giver nok dej til 10 snobrød. Sørg også for at have nogle afbarkede pinde klar, som du kan rulle den færdige dej rundt om.

Start med 3 dl lunkent vand, hvor du rører ½ pakke smuldret gær ud i.

Tilsæt 1 tsk salt og 500 g hvedemel. Ælt dejen godt og grundigt, til den bliver smidig.

Lad snobrødsdejen hæve i cirka 1 time et lunt sted.

Tril dejen ud i 10 tynde pølser og hav syltetøj eller små stykker chokolade klar, som du kan drysse ned i snobrødshullet, når brødet er færdigbagt.

Vil du opgradere din snobrødsoplevelse?
Så kan du – inden du triller en snobrødspølse – rulle dejen let ud og drysse små stykker skumfidus på, folde dejen hen over midten og dernæst rulle den sammen til en pølse, som du snor rundt om pinden.

Du kan også udskifte skumfiduserne med små stykker banan, gennemgå samme proces og så smøre det færdigbagte snobrød med nutella.

God fornøjelse rundt om bålet!

Husk – sikkerhed først! Hav altid en spand vand stående klar, om ikke andet så til brug, når bålet skal slukkes.