Hvem er NRGi?

Vi er et elselskab, der elsker strøm, så du kan elske noget andet.

Vi går op i at give dig fair og gennemskuelige elpriser.

Vi engagerer os i miljøet og arbejder for et grønnere lokalområde.

Vi støtter og driver projekter om bæredygtig udvikling.

VI ELSKER STRØM, SÅ DU KAN ELSKE NOGET ANDET

Vi gør det nemt for dig at være kunde hos os, så du kan bruge tid på det, du elsker – om det så er din familie, modeltog, fugle, langdistanceløb eller noget helt andet.

Med mange års erfaring fra elbranchen kan vi rådgive dig og sørge for, at du får den optimale elaftale. Hos os får du også gode råd til at spare på elregningen.

Flere end 220.000 private husstande og virksomheder i hele landet køber strøm hos os.

VI TAGER ANSVAR OG INVESTERER I MILJØET

Vi mener det, når vi siger, at vi vil tage ansvar for miljøet og bidrage til omstillingen til et mere bæredygtigt energisystem og samfund.

NRGi ejer og driver en række vedvarende energiprojekter. Heriblandt 16 vindmøller og 2 solcelleanlæg, der samlet set kan forsyne det, der svarer til 50.000 private husstande, med strøm.

Værdipuljen - støtte til grønne og innovative idéer
Vi hylder og støtter grønne og innovative idéer med det, vi kalder Værdipuljen. Med den er vi med til at gøre innovative tanker til reel bæredygtig udvikling. Værdipuljen støtter både store og små projekter, så længe de er nytænkende og udvikler de lokalområder, NRGi og vores andelshavere er en del af. Siden Værdipuljen begyndte, er der blevet uddelt over 18 millioner kroner til 117 projekter i det østjyske.

Herunder kan du se nogle af de projekter, vi har støttet.

VÆRDIPULJEN HAR BL.A. GIVET STØTTE TIL:

FDF - Naturværkstedet Dønkok

Naturværkstedet er et samlingssted for børn og unge, hvor de via leg og læring bliver klogere på miljø, bæredygtighed og naturens rigdom.

”Det er mega vigtigt, at børn får oplevelser i naturen. Det synes vi i FDF, og det synes mange andre også.”

Sådan lyder det fra Simon Kangas Larsen, Formand for bestyrelsen for FDF Ellevang-Risskov, om realiseringen af Naturværkstedet Dønkok.

Fonden Redstone Horsens – Genbrugsgravsten

Restone genbruger sten fra opsagte gravpladser, som bliver omhugget på et stenhuggeri og solgt som genbrugsgravsten.

Restaureringen af gamle gravsten til genbrug udleder 800% mindre CO2 sammenlignet med import af nye gravsten fra udlandet.

Fonden Restone ligger i Horsens, hvor de i samarbejde med HM Entreprenør A/S har fundet en god plads til at videreudvikle projektet.

Balle Borgerhus - Solcelleanlæg

Foreningen har fået støtte til at etablere solceller på taget af Balle Borgerhus. 

Solcellerne skal blandt andet sørge for energi i og omkring borgerhuset til lys og varme samt varmt badevand til cykelturister. På den måde sikrer solcellerne en energivenlig drift og lave omkostninger til elforbrug i mange år frem.

Museum Østjylland - Bæredygtighed i børnehøjde

Bæredygtighed i Børnehøjde er titlen på et projekt, der handler om at gøre børn til ambassadører for en bæredygtig måde at bruge naturens ressourcer på.

NRGi har støttet kultur- og naturformidlingsprojektet, der omfatter aktiviteter og læringsforløb for børn i dagtilbud og grundskoler.

Tivoli Friheden – Energipladsen

Energipladsen i Tivoli Friheden er et udstillingsvindue for bæredygtige energiløsninger.

Centralt på Energipladsen finder man den klassiske 2-etagers hestekarrusel, som sammen med en kombineret springvandslegeplads og vandskulptur drives med moderne grøn energi fra vind- og soltræer.

Dette leverer også strøm til parkens indgangsparti.

Health City - Lokale miljømålinger

Health City er et netværk af omkring 100 selvforsynende probes, der vil indsamle oplysninger omkring forskellige miljørelaterede faktorer i realtid, herunder partikelforurening, CO2-udledning, støjniveau m.m. 

Det kan bidrage til at give et overblik over miljømæssige udfordringer i byens lokalområder og skabe et incitament til at mindske udledningen gennem bæredygtige initiativer.

Vejle Boldklub - LED-belysning på kunstgræsbaner

"Der er ingen tvivl om, at hvis der ikke havde været sådan en pulje og interesse, så havde vi aldrig kunnet forsyne den nye kunstgræsbane med LED-lys”.

Knud Engedal, formand for Vejle Boldklub har fået støtte fra Værdipuljen til at få installeret LED-lys på klubbens kunstgræsbaner.

Det nye LED-lys betyder, at de nu kan tilbyde alle deres hold at spille turneringskampe på kunstgræsbaner, der opfylder DBU’s krav.


Se den samlede liste over projekter, der indtil videre har modtaget støtte, her 

VEJLE BOLDKLUB

STØTTE TIL LED-BELYSNING

BALLE BORGERHUS

STØTTE TIL SOLCELLEANLÆG

VORES HISTORIE

NRGi blev dannet i 2000 af en fusion mellem de kommunale elselskaber i Aarhus, Ebeltoft og Grenaa og energiselskabet ARKE, der blev stiftet i 1915.

I 2001 gik NRGi sammen med fire jyske elselskaber om at danne elsammenslutningen Energi Danmark A/S. Energi Danmark A/S har i dag mere end en million kunder og er landets største elsammenslutning.

I 2008 fusionerede NRGi med Energi Horsens og beholdt navnet NRGi.

NRGi-KONCERNEN

NRGi Elsalg er en del af NRGi-koncernen, som i dag er et af Danmarks største energiselskaber med 1.100 medarbejdere og ca. 210.000 andelshavere.

NRGi-koncernen består ud over NRGi Elsalg af forretningsenhederne:

KONSTANT (tidligere NRGi Net): Drift og udbygning af el- og varmeinfrastruktur samt tilskud til energibesparelser.

NRGi Renewables: Investering i vedvarende energi.

KUBEN Management: Bygherrerådgivning, analyse og rådgivning inden for fast ejendom og byudvikling via rådgivningsvirksomheden Excometric.

EL:CON: Installation af eltekniske løsninger.

EBAS: Tilstands- og elrapporter, energimærkning og byggeteknisk rådgivning.

CLEVER: Baner vejen for fremtidens elbillisme med ladestandere over hele landet (NRGi ejer 5,1%).

Fibia: Et af Danmarks største fibernetselskaber, der har lagt fibernet ud i store dele af landet (NRGi ejer 34,5%).

 

Du kan læse mere om NRGi-koncernen og de projekter, vi arbejder med, på koncernens hjemmeside www.nrgiinfo.dk