Artikel

Derfor er din BBR-meddelelse vigtig


Som boligejer har du en såkaldt BBR-meddelelse på din bolig med grundlæggende data på din bolig, såsom størrelse, boligtype, antal værelser, materialer og placering af bygninger.

Derfor Er Din BBR Meddelelse Vigtig (1)

Som boligejer har du en såkaldt BBR-meddelelse på din bolig med grundlæggende data på din bolig, såsom størrelse, boligtype, antal værelser, materialer og placering af bygninger.

Vores faste ekspert, Bo Halm Andersen, giver dig her fire gode grunde til at have styr på din BBR.

BBR – Bygnings- og Boligregisteret er måske ikke det første, du skænker en tanke, når du eksempelvis ønsker at sælge din bolig. Alligevel er det vigtigt, at du har styr på oplysningerne og kender til formålet med din BBR-meddelelse.

Med din BBR-meddelelse får du en række grundlæggende informationer om en given bolig, der blandt andet bruges som udgangspunkt for en ejendomsvurdering, og når du skal sælge din bolig.

Her kommer de fire vigtigste årsager til at have tjek på BBR-meddelelsen.

Du kan hæfte for forkerte oplysninger

Når du skal sælge din bolig, er det vigtigt, at oplysningerne i BBR stemmer overens med virkeligheden. Står der eksempelvis skrevet, at boligen er 200 kvadratmeter, men reelt kun er 180 kvadratmeter, vil en køber i teorien kunne gøre krav på de resterende tyve kvadratmeter, og det kan hurtigt ende i en tvist mellem køber og sælger.

Vær også opmærksom på, at dit boligareal er opmålt udvendigt med væggenes tykkelse in mente. På nybyggeri er væggene typisk 40-50 cm tykke, og de skal trækkes fra, når du tænker i gulvplads. Er dit hus 140 kvm, vil du så reelt set have 120 kvm gulvareal.

Den nye bygning skal rives ned

Du har netop købt hus, og du købte det blandt andet, fordi du glæder dig til at indtage den nybyggede tagterrasse. Der er bare det problem, at terrassen er ulovlig opført og desuden ikke registreret i BBR-meddelelsen. Derfor er du som ny ejer nødsaget til at rive bygningen ned.

Eksemplet er ikke urealistisk, hvis der ikke er styr på oplysningerne om boligen. Derfor gør du klogt i at sikre, at disse stemmer.

Forkert ejendomsvurdering

Står der for mange eller for få kvadratmeter eller mangler informationen om, at bygningen også anvendes som erhvervsvirksomhed, kan det få betydning for den offentlige ejendomsvurdering og tilmed betyde, at du har betalt for meget eller for lidt i ejendomsskat.

Ved at sikre de korrekte oplysninger, sikrer du det korrekte grundlag for vurderingen, og dermed undgår du et smæk eller at have betalt for meget i ejendomsskat.

Korrekt varmekilde = korrekte udgifter til opvarmning

Opvarmes din bolig ved hjælp af elvarme, er det en rigtig god idé at have det registreret i din BBR-meddelelse.

Det giver nemlig mulighed for at få reduceret din elafgift på den del af dit elforbrug, der overstiger 4000 kWh om året, eller nogenlunde hvad der svarer til en familie med et gennemsnitligt elforbrug.

Har du for eksempel en relativt stor bolig og et højt varmeforbrug, er det potentielt set en hel del, du kan spare ved at have det anført korrekt. Har du det ikke registreret i BBR, er det meget muligt, at du ikke får reduceret din elafgift.

Vil du læse mere?

Disse Skader Vil Opstå I Din Bolig Saadan Forhindrer Du Dem

Disse skader vil opstå i din bolig: Sådan forhindrer du dem

Vi opholder os i den i størstedelen af tiden - vores kære hjem. Men med en bolig følger også vedligeholdelse og risikoen for skader – uanset om du køber nyt eller gammelt.

19.03.2021

Klimaforandringer

Klimaforandringerne forsvinder ikke af sig selv

Vi har fået meteorolog og klimaforkæmper Jesper Theilgaards syn på klimakrisen, og hvad vi som samfund kan og bør gøre for den grønne omstilling. Læs hans holdning her.

06.05.2021

Derfor Skal Du Efterisolere Din Bolig 6

Derfor skal du efterisolere din bolig

Fryser du? Så kan det være, du skal have tjekket isoleringen i dit hus efter i sømmene. Isolering er nemlig noget af det, der virkelig er med til at holde din bolig varm og sund.

26.03.2021

Fra A2020 Til G Her Er Energimærkningens ABC 2

Fra A2020 til G: Her er Energimærkningens ABC

Husets energimærke viser, hvor god energimæssig stand boligen er i. Men hvad er egentlig forskellen mellem en bolig med energimærke A2020 og G? Det får du svaret på her.

08.10.2018