Artikel

Er drømmeboligen også et drømmekøb i virkeligheden?


Du har fundet boligen, der giver dig den helt rigtige mavefornemmelse, men alligevel er du tøvende med at tage sidste skridt og underskrive købskontrakten. For er alt, som det skal være?

Er Drømmeboligen Også Et Drømmekøb I Virkeligheden 2

Vi guider dig her til, hvordan køberrådgivning kan hjælpe dig til at få fuld vished om boligens tilstand, inden du køber den.

Når du køber bolig, kan det være godt at have en klog onkel eller ven, der ved lidt om renovering og kan fortælle dig, om boligen ville være et godt køb.

Men vil du have fuldt fagligt belæg og ekspertrådgivning, bør du overveje køberrådgivning fra en byggesagkyndig.

Hvad er køberrådgivning?

I modsætning til egen intuition og den kloge onkel vil du med rådgivningen modtage grundig professionel gennemgang af boligen fra en person, der lever af at formidle og kortlægge ejendommes tilstand fra kælder til kvist.

Er du f.eks. i tvivl om skader eller forhold beskrevet i tilstandsrapporten, vil den byggesagkyndige på pædagogisk vis gennemgå rapporten og forklare bemærkningerne, samt hvilken betydning, de har for dig og dine boligdrømme.

Det kan f.eks. være en rød-bemærkning, som i realiteten viser sig ikke at være en bekostelig og kompliceret skade at få udbedret, ligesom en grå måske ikke er kritisk for standen, men kan være en æstetisk skade, der syner af meget.

Forstå bogstaverne i dine rapporter

Aner du ikke, hvad energimærke E står for, og hvad to-lags termoruder fra 90’erne eller hulmure uden isolering siger om den energimæssige stand og boligens energiforbrug?

Så får du klart svar og en idé om, hvor store eller små dine energiudgifter bliver.

Har du store renoveringsplaner eller arkitektoniske ambitioner om at ændre på boligen, kan du også få gode råd og vejledning til, hvordan du mest hensigtsmæssigt går i gang, så du ikke ender med at gøre mere skade end gavn.

Få overblik over udgifter til huset

Søger du indblik i, hvor meget vedligehold boligen gemmer på eller hvor ofte, vil den sagkyndige også kunne hjælpe dig og give et skøn på udgifterne til renovering og istandsættelse og et tidsperspektiv på vedligeholdelsen, så du ved, hvor meget og hvornår du skal i gang med vedligeholdelsen.

Der er selvfølgelig andet end den byggetekniske stand, der betyder noget for dit boligkøb.

Omvendt kan klarhed om vedligeholdelsesstanden være den nødvendige ballast, der giver dig den helt rigtige mavefornemmelse og sikrer, at drømmeboligen, du har udset dig, rent faktisk også er et drømmekøb.

NRGi Rådgiver sidder sammen med et ægtepar

Har du fundet drømmeboligen?

Få klar besked om boligens byggetekniske tilstand med køberrådgivning. Vi gennemgår tilstandsrapporten sammen med dig, så du ved, hvad du skriver under på.

Læs mere om Køberrådgivning

Vil du læse mere?

Fra A2020 Til G Her Er Energimærkningens ABC 2

Fra A2020 til G: Her er Energimærkningens ABC

Husets energimærke viser, hvor god energimæssig stand boligen er i. Men hvad er egentlig forskellen mellem en bolig med energimærke A2020 og G? Det får du svaret på her.

08.10.2018

Her Er Fem Fejl På Elinstallationerne De Fleste Overser

Guide: Her er 5 fejl på elinstallationer, de fleste overser

Skal du købe bolig? Så skal du huske at tjekke, om elinstallationerne i dit nye hjem er, som de skal være. Vi viser dig, hvad en el-rapport dækker over, og hvilke fejl du typisk skal holde øje med.

11.06.2020

Det Kan Din Nrgi Rådgiver Hjælpe Dig Med

Det kan din NRGi Rådgiver hjælpe dig med

Skal du købe, sælge, bygge eller renovere? Så er det god idé at få hjælp fra fagekspert. Her fortæller vi mere om, hvordan NRGi kan hjælpe dig.

02.08.2019

Nrgi Rådgiver Undersøger Tætningslisten På Et Vindue

Alt om tætningslister: Derfor er de vigtige for din bolig

Er dine tætningslister gamle og slidte? Så er det en god idé at skifte dem. Det kan nemlig øge komforten i dit hjem og være med til at sænke din varmeregning.

03.02.2023