Artikel

24 grønne projekter får støtte fra Værdipuljen


NRGi har endnu engang støttet bæredygtige projekter via Værdipuljen. I alt har 48 idéer fået midler i 2022, så de kan forvandle deres grønne idéer til virkelighed.

Maltfabrikken i Ebeltoft

Maltfabrikken i Ebeltoft er ét af de steder, der har modtaget støtte i 2022 fra Værdipuljen.

48 grønne projekter i 2022

Et grønt laboratorium til unge iværksættertalenter. Solcelleanlæg til en friskole. Energieffektivisering af lys og varmeanlæg til et museum om kunst og psykiatri.

Det er blot nogle af de 24 projekter, vi netop har støttet med 2,5 millioner kroner fra Værdipuljen.  

Det er den anden uddeling fra Værdipuljen i 2022, og det får den samlede pulje for 2022 til at løbe op i 5,2 mio. kroner fordelt på i alt 48 projekter.

Glæde over bæredygtige idéer

Her i NRGi er vi glade for at kunne støtte projekter, der både understøtter den bæredygtige udvikling og styrker fællesskabet i samfundet.

“Vi er stolte over, at vi med midlerne fra Værdipuljen kan være med til at sætte ekstra strøm til nogle af de mange spændende, grønne projekter, der udvikles på tværs af by og land. Energikrisen kræver nytænkning og nye løsninger, og det er vi glade for, at vi med Værdipuljen kan være med til at bidrage til,“ siger Jacob Vittrup, adm. direktør i NRGi.

”Det er en enorm meningsfuld opgave for os at kunne bidrage til en bæredygtig omstilling af Danmark.”
Jacob Vittrup Administrerende direktør i NRGi

Bredt udvalg af projekter

Blandt modtagerne af Værdipuljemidlerne er Maltfabrikken i Ebeltoft og Børnenes Friskole i Aarhus, der henholdsvis modtager 315.000 kroner og 300.000 kroner.

Hos Maltfabrikken vil man skabe et inspirerende læringsrum, der skal hjælpe unge iværksættere med at føre deres grønne idéer ud i livet. Og hos Børnenes Friskole ønsker man blandt andet at opsætte 100 m2 solcelleanlæg på taget af skolens nye tilbygning.

Øget interesse for de grønne projekter

Igen i år har der været en øget interesse for Værdipuljen. 

“Det er altid en fornøjelse at kunne være med til at uddele penge til grønne projekter. Lige fra energibesparende tiltag til idéer, der er med til sikre, at vi som samfund bliver ved med at tænke i bæredygtighed og grøn omstilling. Vi kan også mærke, at interessen for Værdipuljen er stødt stigende år for år, og det er en enorm meningsfuld opgave for os at kunne bidrage til en bæredygtig omstilling af Danmark,” siger Jacob Vittrup.

Siden 2016 har Værdipuljen med indeværende runde uddelt i alt 45 mio. kroner til mere end 350 projekter, der styrker fællesskabet og den grønne omstilling.