Artikel

3 millioner kroner til 24 grønne projekter


Vi har endnu engang støttet en række bæredygtige og innovative projekter gennem Værdipuljen, som er med til at styrke fællesskabet og den grønne omstilling.

Hvert år støtter vi en række projekter gennem Værdipuljen med det formål at fremme en bæredygtig og innovativ udvikling. I årets første runde uddeles knap 2,7 millioner kr. på tværs af 24 projekter.

Det er første uddeling fra Værdipuljen i år, men allerede til efteråret uddeles der millioner kroner igen til udvalgte projekter, der understøtter den bæredygtige og innovative udvikling.

Fra tennisbanen til teaterscenen

I denne omgang har vi uddelt knap en halv million kroner til Aarhus Teater samt tennisklubben Aarhus 1900, der skal bruge puljemidlerne til henholdsvis energibesparende scenelys og arbejdet mod at skabe en klimavenlig tennisklub.

Det sker blandt andet ved omlægning til energivenlig belysning samt omlægning af de otte udendørsbaner til en ny, moderne grustype, der kan spilles på hele året.

”Det er en fornøjelse endnu engang at kunne bidrage til udviklingen af bæredygtige og innovative projekter, der er med til at skubbe vores samfund i positiv retning,” siger Jacob Vittrup, administrerende direktør i NRGi.

”Det er en fornøjelse endnu engang at kunne bidrage til udviklingen af bæredygtige og innovative projekter, der er med til at skubbe vores samfund i positiv retning”
Jacob Vittrup Administrerende direktør i NRGi

Når Værdipuljen uddeles er der fokus på både store såvel som små projekter, og igen i år har der været et imponerende udvalg af projekter med fokus på bæredygtig og nytænkende udvikling i lokalområdet.

Særligt hjælp til bæredygtig belysning 

Der er blandt andet uddelt 200.000 kroner til investeringer i energibesparende LED-lys til Palsgaard Festspil i Horsens, mens 50.000 kroner går til Foreningen Elværket Åbyhøj, der ligeledes vil skifte til bæredygtig LED-belysning:

“I udvælgelsen af de indstillede projekter har det været umuligt ikke at forblive optimistisk for fremtiden og for den grønne omstilling. Der er et hav af lovende projekter, og i NRGi er vi glade for at kunne hjælpe disse projekter med at blive realiseret,” siger Jacob Vittrup.