Artikel

Aarhus har stemt: Rekord­stor interesse for valg


Stemmerne er talt op, og repræsentantskabet kan byde velkommen til nye medlemmer og rutinerede kendinge.

86 lokale kandidater fra Aarhus og Favrskov har netop kæmpet om 53 pladser i NRGi’s repræsentantskab, der er vores øverste myndighed.

Her blev 33 kandidater genvalgt, mens 20 medlemmer for første gang bliver en del af repræsentantskabet.

At valget har været populært i det østjyske, kan blandet andet ses på antallet af opstillede kandidater og stemmeprocenten til valget.

Her steg stemmeprocenten med næsten 20 procent i forhold til sidste gang, der var valg i samme område.

Antallet af opstillede kandidater har slået rekord med en stigning på næsten 40 procent sammenlignet med sidste valg.

Se de valgte repræsentanter
“Energi har aldrig fyldt mere i vores hverdag, end det gør lige nu, og det er noget, der påvirker os alle sammen.”
Jens Myrup Pedersen Bestyrelsesformand i NRGi

Et engageret valg

Ifølge bestyrelsesformand i NRGi Jens Myrup Pedersen er det et tydeligt tegn på, at aarhusianerne engagerer sig i lokalsamfundet og den grønne omstilling.

”Energi har aldrig fyldt mere i vores hverdag, end det gør lige nu, og det er noget, der påvirker os alle sammen. Derfor er det også vigtigt, at vi i fællesskab finder svarene på de udfordringer, vi står over for. Og det kræver engagerede kandidater og borgere, der stemmer. Så det er fantastisk at se den store opbakning til valget,” siger Jens Myrup Pedersen.

“Det er fantastisk at se den store opbakning til valget.”
Jens Myrup Pedersen Bestyrelsesformand i NRGi
Bestyrelsesformand Jens Myrup Pedersen sidder ved et bord i et kontor

Bestyrelsesformand Jens Myrup Pedersen er glad for den store interesse for valget.

Indflydelse på borgernes hverdag

Årsagen til den store interesse for valget er ifølge Jens Myrup Pedersen en naturlig udvikling af de senere års stigende fokus på energiområdet.

Det har både fået folk til at stille op til valget og til at stemme, mener han.

”Energi, energipriser og den grønne omstilling er ikke længere abstrakte begreber, men noget, der berører hverdagen for alle. Hvis man vil engagere sig og få indflydelse på, hvordan vi skaber en bæredygtig fremtid og en stabil energiforsyning, er repræsentantskabet et oplagt sted at starte,” siger Jens Myrup Pedersen, der kun har rosende ord til dem, der har været en del af valget:

”Valget viser tydeligt, at der er mange i Aarhus og Favrskov, der går op i, at strømmen i vores stikkontakter kommer fra vedvarende energikilder. Som brænder for, at vores elnet er klar til en fremtid, der bliver mere elektrificeret, og at vi støtter bæredygtige projekter i lokalområdet. Så jeg kan kun sige tak til alle dem, der stillede op og dem, der valgte at stemme,” lyder det fra Jens Myrup Pedersen.