Artikel

Få styr på dit elforbrug - alt hvad du skal vide


Få gode råd, sparetips samt både kort- og langsigtede råd til, hvordan du får styr på dit energiforbrug.

NRGi kvinde hænger vasketøj på tørrestativ

Et mindre forbrug er lig med en mindre regning

Hvad enten du betaler en fast eller en variabel pris, for den strøm du bruger, kan du spare penge på elregningen ved at skære ned på dit strømforbrug.

Men hvordan kan du spare der, hvor effekten er størst? 

  • En af de største strømslugere i de danske hjem er vaskemaskine og tørretumbler, og derfor kan du med fordel følge vores spareråd til tøjvask.
  • I en helt almindelig husholdning går cirka 12% af elforbruget til belysning. Så her er der penge at spare, hvis du implementerer vores simple råd til at spare strøm på belysning.
  • I hjem hvor underholdningsapparater som PlayStation og tv er tændte meget af dagen, er dette et oplagt sted at spare strøm. Se vores spareråd til underholdning.
  • Bruger du køleskab, fryser og de øvrige elektriske apparater i køkkenet med omtanke, kan du spare mange penge. Se vores forslag til at spare strøm i køkkenet.
NRGi kvinde ser elforbrug på Mit NRGi

Få overblik over dit elforbrug

I NRGi app'en og på Mit NRGi kan du følge dit elforbrug samt se dine regninger og kundefordele, lige når det passer dig.

Hent app'en til din telefon eller tablet, eller log på Mit NRGi, så kan du nemt og hurtigt få adgang til dine informationer.

Det er gratis at hente og bruge NRGi app'en.

VIDSTE DU AT...

En gennemsnitlig dansker har et elforbrug på cirka 1.500 kWh/år, mens en familie på to voksne og to børn i gennemsnit bruger 4.000 kWh /år.

Log på Mit NRGi
Dokument Med Lup

Find information om din elaftale og pris

Er du kunde hos os, kan du på din elregning se, hvilken elaftale du er på, om prisen er fast eller følger markedsprisen, og hvad du betaler for din strøm.

Med indefrysningsordningen kan du tage toppen af elregningen

Med indefrysningsordningen er der fastlagt et loft over, hvor høj prisen på el, gas- og fjernvarme bliver i en periode.

Det betyder, at du som elkunde får mulighed for midlertidigt at indefryse en del af energiregningen og afdrage lånet til os over en periode på fire år.

Læs mere om indefrysningsordningen

Aconto – hvad er det for en størrelse?

Hvis du betaler aconto for din strøm, betaler du forud. Forudbetalingen er baseret på dit forventede forbrug til en forventet pris pr. kWh. Når perioden, du har betalt aconto for, er gået, opgør vi, hvor meget strøm du faktisk har brugt og til hvilken pris. Prisen for dit reelle forbrug modregnes så det beløb, du har betalt forud.

Hvordan vurderer vi dit fremtidige elforbrug?

Dit forventede elforbrug vurderes ud fra dit tidligere forbrug. Vi genberegner dit forventede forbrug hver tredje måned for at sikre, at vi rammer så præcist som muligt. I beregningen tages der også højde for, at elforbruget typisk er højere i vintermånederne end i sommermånederne.

Hvordan afgør vi, hvad kWh-prisen skal være?

For kunder, der betaler aconto samt har en variabel elaftale, hvor prisen svinger time for time, er kWh-prisen på acontoopkrævningen vores bedste bud på en gennemsnitspris for den kommende periode. Har du en elaftale med en fast kWh-pris for kvartalet, afregnes du ud fra den gældende pris og den forventede pris for det kommende kvartal, hvis acontoperioden dækker over to kalender-kvartaler.

Er du lige blevet kunde hos os, vil du automatisk få en elaftale uden forudbetaling.

NRGi Mand og kone laver kaffe

Brug strømmen, når den er billigst

Hvis du har en elaftale med variabel pris, kan du spare mange penge ved at lægge dit strømforbrug, når elprisen er lavest.

Elprisen varierer fra time til time, og du kan derfor vælge at flytte noget af dit elforbrug, som for eksempel tøjvask og opladning af elbilen, til tidspunkter på døgnet, hvor strømmen er billigst.

Følg timeprisen på strøm

Fast, kombineret eller variabel pris?

Der findes overordnet tre typer af priser, når det gælder elaftaler: den variable, den faste og den kombinerede pris. Men hvad er forskellen, og hvorfor skal man vælge den ene frem for den anden?

Opsig Elaftale

Er du kunde og ønsker at skifte elaftale?

Ønsker du at skifte fra en fast til en variabel pris eller omvendt, kan du nemt skifte til en anden elaftale, hvis du allerede er kunde hos os.

NRGi Rådgiver møder et ægtepar

Bruger din bolig mere energi end nødvendigt?

En mere langsigtet vej til energibesparelser kan være at investere i energioptimering af din bolig.

Uanset, om du bor i en lejlighed, en villa eller en landejendom, kan det være en god ide at få foretaget et grundigt eftersyn af din bolig.

Med et boligeftersyn får du en fagmands gennemgang af din bolig og rådgivning omkring, hvilke tiltag der kunne gavne din bolig i forhold til energiforbruget.

Skal vi hjælpe dig med at energioptimere din bolig?

”Som boligejer er der ofte økonomiske incitamenter i at foretage energiforbedringer, fordi man i mange tilfælde ender med et reduceret forbrug og dermed en lavere energiregning.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi

Læs mere om, hvordan du kan nedsætte dit elforbrug

870NRGI

8 lette spareråd til underholdning og enheder

Vidste du, at 39% af en husstands elforbrug i gennemsnit går til underholdning som tv, computere og Playstation? Det betyder, at der er store besparelser at hente, hvis du følger disse enkle spareråd.

13.04.2021

Kvinde Drejer På Knappen På Vaskemaskinen

Følg disse 5 råd, hvis du vil vaske tøj og spare penge

Nogle af hjemmets største strømslugere er vaskemaskinen og tørretumbleren. Se her, hvordan du får dem til at fylde mindre på din elregning med vores bedste spareråd til din tøjvask.

24.09.2020

Kvinde Bruger En Køkkenmaskine I Sit Køkken

Guide: Sådan sparer du strøm og penge i køkkenet

Der er mange penge at spare i et køkken fyldt med elapparater, hvis du bruger energien rigtigt. Her får du vores bedste råd til at spare på strømmen i køkkenet.

22.05.2022

Kvinde Sidder Med En Computer Foran En Gulvlampe

Spareråd til belysning: Vores 3 bedste råd

Vidste du, at i en almindelig husholdning går cirka 12% af elforbruget til belysning. Her kan du se, hvor lidt der skal til for at spare på den del af elregningen, der går til belysning.

01.06.2021