Artikel

Grøn strøm og farverig lyskæde til Aarhus Festuge


100 procent grøn strøm fra danske vindmøller og farverige lyskæder i byen. NRGi er med hele vejen, når Aarhus Festuge igen sætter gang i festlighederne i Smilets By.

Kulørte lamper på en ledning

Det er blevet tid til Aarhus Festuge, der i år starter den 26. august og løber indtil den 4. september under temaet 'In it Together'.

I løbet af de 10 dage vil hele byen summe af festlige aktiviteter og kulturelle begivenheder, der vil sætte fokus på kunst, fællesskab, musik, debatter og andre spændende emner.  

Grøn strøm og farverig lyskæde

Traditionen tro støtter vi endnu engang op om Aarhus Festuge.

Vi kaster nemlig lys over byen og dets mange arrangementer med lyskæder på udvalgte steder i byen, der med kulørte pærer vil give besøgende en flot oplevelse, når de går på opdagelse i festugen.

ELCON står for den praktiske del med at hænge lyskæden op og sørger for at tilslutte dén og flere af byens scener til elnettet.

”Vi har naturligvis glædet os til at være en del af Aarhus Festuge i år og være med til skabe en folkefest til glæde for fællesskabet og vores andelshavere”
Jacob Vittrup Administrerende direktør i NRGi
Til Hjemmesiden (1)

Vedvarende energi fra Thy

Det er dog ikke kun i den kulørte lyskæde, at man kan finde den grønne farve.

”Vi har naturligvis glædet os til at være en del af Aarhus Festuge i år og være med til skabe en folkefest til glæde for fællesskabet og vores andelshavere. Og glæden bliver kun større, når vi ved, at strømmen også i år bliver dækket af 100 procent vedvarende energi,” siger Jacob Vittrup, adm. direktør hos NRGi.

Den strøm, som vil blive brugt til at drive aktiviteter i og omkring festugen, vil blive dækket af grøn strøm fra vindmølleprojektet Tagmark i Thy, som vi etablerede i 2021.

”I NRGi-koncernen er vi stolte over at kunne bidrage til festen og sikre, at bæredygtighed og grøn omstilling er i fokus”
Jacob Vittrup Administrerende direktør i NRGi
Ophængt lyskæde med kunstmuseet Aros i baggrunden

En af Nordeuropas største kultur­begivenheder

Aarhus Festuge startede tilbage i 1965, som en lokal begivenhed, men er i dag en af Nordeuropas største kulturfestivaler.

Besøgende vil derfor kunne opleve indslag fra både internationale kunstnere, etablerede artister fra hele landet og lokale talenter. Og med mere end 1.000 arrangementer på programmet er der underholdning til hele familien.

”Aarhus Festuge har gennem årene formået at kombinere det folkelige og lokale med et internationalt udsyn, hvor inspiration og nytænkning er med til at profilere Aarhus til omverden. I NRGi-koncernen er vi stolte over at kunne bidrage til festen og sikre, at bæredygtighed og grøn omstilling er i fokus,” siger Jacob Vittrup.

Læs mere om grøn strøm