Artikel

Lavere nettariffer til næsten en kvart million elkunder


Fra den 1. juli 2023 bliver det billigere for dig at få transporteret strøm hjem til din bolig eller virksomhed, hvis du bor i netselskabets KONSTANTs forsyningsområde.

De senere års høje energipriser har for alvor fået danskerne til at give deres elregning ekstra opmærksomhed, og der er nærmest gået sport i at følge prisen på el time for time.

Men nu bliver en del af elregningen mindre, hvis du bor netselskabets KONSTANTs forsyningsområde.

De sænker nemlig deres nettariffer fra den 1. juli i år.

Hos energi- og rådgivningskoncernen NRGi er man glade for udmeldingen fra KONSTANT. Det fortæller Jacob Vittrup, adm. direktør i NRGi.

”Der er ingen tvivl om, at de sidste par års energipriser har haft stor indflydelse på økonomien hos mange af vores kunder. Både i erhvervslivet og i de private husstande. Så jeg er glad for, at vores andelshavere får værdi tilbage i form af lavere tariffer,” siger Jacob Vittrup.

”Der er ingen tvivl om, at de sidste par års energipriser har haft stor indflydelse på økonomien hos mange af vores kunder.”
Jacob Vittrup Administrerende direktør i NRGi
Kvinde slukker for en kontakt

Elkunder i netselskabets KONSTANTs forsyningsområde, skal betale mindre for transport af strøm.

Hvad er tariffer?

Tariffer - også kaldet nettariffer - er det, man som elkunde betaler for at få transporteret strømmen ud til sine stikkontakter.

Beløbet er med til at dække udgifter til drift og vedligeholdelse af elnettet, samt nettab – den strøm, som går tabt i elnettet, når den transporteres fra produktion og ud til landets husstande og virksomheder. Det er netop lavere udgifter til nettab, der er årsagen til, at tarifferne nu bliver sænket.

Ifølge beregninger fra KONSTANT Net vil en gennemsnitlig familie kunne se frem til at spare 10 procent på deres tariffer, hvis de har et årligt strømforbrug på 4.000 kWh.

Bor man alene, og har et årligt forbrug på 2.000 kWh, vil man spare ca. 9,5 procent på at få transporteret strøm hjem til sig.

”Og så vi må ikke glemme, at den billigste og grønneste strøm, fortsat er den, du ikke bruger.”
Jacob Vittrup Administrerende direktør i NRGi
Jacob Vittrup, adm. direktør i NRGi.

Jacob Vittrup, adm. direktør her i NRGi, opfordrer til, at man holder fast i de gode sparevaner.

Glem ikke de gode sparevaner

Udsigten til lavere tariffer kan måske få folk til at glemme deres gode sparevaner, men ifølge NRGi-direktøren, er det netop nu, man skal huske at slukke for strømmen, når man ikke bruger den.

”Vi kigger ind i en fremtid, hvor samfundet bliver mere og mere elektrificeret. Der kommer flere elbiler på vejene, og boligejere skifter i stigende grad deres olie- eller gasfyr ud med en elektrisk varmepumpe. Det vil øge belastningen af elnettet i hele landet. Så det giver forsat mening at holde fast i de gode sparevaner og flytte sit forbrug, hvis det er muligt. På den måde kan vi alle være med til aflaste elnettet. Og så vi må ikke glemme, at den billigste og grønneste strøm, fortsat er den, du ikke bruger,” lyder det fra Jacob Vittrup.

Tarifmodel 3.0

Der kan være penge at spare, hvis du kan fordele dit strømforbrug ud på hele døgnet (illustration: KONSTANT)

Flyt dit forbrug og spar penge

Flere netselskaber i Danmark, heriblandt KONSTANT Net, har indført det, der hedder tarifmodel 3.0.

Det er en tidsopdelt model, som skal motivere folk til at flytte deres strømforbrug væk fra de tidspunkter på døgnet, hvor der bliver brugt mest strøm til andre tidspunkter på døgnet, hvor strømforbruget er lavere.

Tarifferne vil således være højere, når det generelle strømforbrug i samfundet er på sit højest, hvilket er mellem 17.00 og 21.00, mens de omvendt vil være lavere i løbet af natten i tidsrummet mellem 00.00 og 06.00, hvor strømforbruget og dermed belastningen på elnettet er på sit laveste.