Jens Myrup Pedersen er ny formand i NRGi

02.06.2021

Bestyrelsen i NRGi har netop konstitueret sig med Jens Myrup Pedersen som formand. Han skifter nu rollen som næstformand ud med rollen som formand. Ny næstformand er Marianne Kjerkegaard Kristensen.

Jens Myrup Pedersen afløser Eva Ryberg, som ikke opnåede genvalg til repræsentantskabet.

”Jeg er meget glad for den tillid, bestyrelsen har vist mig og glæder mig til at fortsætte samarbejdet med den øvrige bestyrelse, repræsentantskabet og direktionen. Med stærke kompetencer inden for energi, infrastruktur og det byggede miljø spiller NRGi en vigtig rolle i den grønne omstilling af Danmark og den nationale klimamålsætning om at reducere vores hjemlige CO2-udledning med 70 % i 2030. NRGi har en stærk strategi, som skal sikre, at vi udfylder denne rolle, og som vi fortsætter med at eksekvere på i de kommende år”, siger Jens Myrup.

Den nye næstformand, Marianne Kjerkegaard Kristensen, er administrerende direktør for RUM a/s og bor i Stouby. Jens Myrup Pedersen siger: “Jeg er glad for, at Marianne har sagt ja til at være næstformand for NRGi. Marianne bringer en stærk ledererfaring fra det private erhvervsliv ind i formandskabet, samtidig med at vi får et formandskab, der er både geografisk og kønsmæssigt i balance. Jeg glæder mig meget til samarbejdet”.

Koncernens fokus på den grønne omstilling vil gå hånd i hånd med et fortsat fokus på at træffe sikre økonomiske valg. ”Vi har en ambition om altid at skabe værdi for vores andelshavere og det øvrige Danmark ved at generere et overskud, der gør os i stand til at give tilbage”, siger Jens Myrup.

Fakta om NRGi's formand

  • Navn: Jens Myrup Pedersen
  • Født: 1977
  • Bopæl: Aarhus C
  • Profession: Professor, Aalborg Universitet
  • Uddannelse: Ph.D., Elektroniske Systemer
  • Øvrigt: Valgt ind i NRGi’s repræsentantskab i 2006