FAQ om varmepumper
Spørgsmål og svar
Viser Alle
Gå på opdagelse i vores Energivenlig-univers
(3)
Vink farvel til aconto-regninger
Betal kun for den strøm, du bruger. Følg dit forbrug i vores app. Prisvindende kundeservice. Nul binding.
Komplet ladeløsning med prisvindende ladeboks
Med vores ladepakke får du både ladeboks, installation, elaftale og app til smart opladning.
Skift trygt og sikkert til en varmepumpe
Vores team af rådgivere er klar til at finde den rette løsning til netop din bolig.
Faglærte eksperter
Vores rådgivere er uddannet byggesagkyndige med relevant baggrund inden for byggebranchen.
Tag en fagmand med på råd
Få lagt en plan for energioptimering. Det betaler sig.
For at få en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få installeret en varmepumpe, kræver det en besigtigelse af din bolig. Men her kan du få et fingerpeg om, hvad en ny varmepumpe inkl. installation vil være for dig.
Under 150 m2: 135.000 - 145.000 kr.
150 m2: 145.000 - 160.000 kr.
200 m2: 160.000 - 175.000 kr.
250 m2: 175.000 - 190.000 kr.
300 m2: 190.000 - 205.000 kr.
Estimaterne for prisen på en luft-til-vand varmepumpe er inklusive varmepumpe og installation.
En standardvarmepumpe indeholder:
En standardinstallation indeholder:
Varmepumpen er langt mere energieffektiv end et gasfyr og afgiver tre til fire gange så meget varme i forhold til dens elforbrug. Derfor vil du ofte kunne halvere udgiften til varme ved at skifte til en varmepumpe.
På trods af at elprisen indimellem kan være høj, vil det altså være en god forretning at anskaffe sig en varmepumpe.
Der er stor forskel på, hvor meget de forskellige varmepumper på markedet støjer. Vores varmepumper er produceret, så de støjer mindst mulig. Faktisk er de blandt de mest støjsvage på markedet.
Du skal dog være opmærksom på, at selv små lyde kan være generende for dig og dine naboer. Derfor bør man placere udedelen, så den generer omgivelserne mindst muligt.
Ja, luft til vand-varmepumper kan uden problemer opvarme hele dit hus og dit brugsvand – det er bare et spørgsmål om at vælge den helt rigtige løsning, og det hjælper vi dig naturligvis med.
En varmepumpe af god kvalitet, som dem vi tilbyder, har typisk en levetid på 15-20 år.
Hvis du kun har en pumpe, der både styrer varmen og det varme vand, skal du ikke slukke for den, men sætte den på sommerdrift.
Du betaler naturligvis for den strøm, din varmepumpen bruger. Derudover er det nødvendigt med årlige serviceeftersyn, som der vil være knyttet en udgift til.
Tager vi udgangspunkt i et gennemsnitligt 130 m2 stort hus, regner man med et energiforbrug til opvarmning på ca. 5.700 kWh/år.
En familie på to voksne og to børn bruger cirka 4.000 kWh/år til forbrug, og derfor træder den reducerede elafgift i kræft for hele strømforbruget til opvarmning med varmepumpe. Derfor kan vi tage udgangspunkt i en elpris på 2,00 kr./kWh (efter reduceret elafgift).
Regnestykker for hvad det vil koste at varme huset op med en luft-til-vand varmepumpe ser dermed således ud: 5.700 kWh x 2,00 kr. = 11.400 kr./år.
Energiforbruget til en luft-til-vand varmepumpe afhænger af størrelsen på dit hus, hvor nyt det er, eller hvis det er et ældre hus, om det er energioptimeret.
Tager vi udgangspunkt i et gennemsnitligt 130 m2 stort hus, regner man med et energiforbrug til opvarmning på ca. 5.700 kWh/år.
Derudover kommer det generelle elforbrug, som for en familie på fire ligger på omkring 4.000 kWh/år.
En luft-til-vand varmepumpe trækker varme ud af luften udenfor og transporterer energien via kølevæske videre til en indedel. Her omdannes energien til varmt vand, der bliver sendt ud til boligens radiatorer eller gulvvarmerør. Det er også fra indedelen, at det varme vand til boligen bliver fordelt.
På varmepumpens indedel kan du holde øje med driften af varmepumpen og indstille, hvor varmt vandet skal være, når det løber ud i boligen.
Nej. Faktisk kan der være en fordel i at have en varmepumpe installeret, hvis du også bruger strøm til opladning af din elbil. Det skyldes at du kan få reduceret din elafgift på dit elforbrug over 4.000 kWh/år, hvis din bolig er elopvarmet.
En gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn i et 130 m2 hus forbruger ca. 9.700 kWh/år på forbrugsel og opvarmning med en varmepumpe. Det betyder, at den nedsatte elafgift for længst gælder for den elektricitet, du tanker elbilen op med.
Har du ikke el som varmekilde, kan du dog alligevel få refusion af elafgiften på den strøm, du bruger på at lade din bil op, hvis du har et serviceabonnement på din ladeboks.
Vær dog opmærksom på, at din husstands installation kan udfordres i spidsbelastningsperioder, når mange af husstandens elprodukter anvendes samtidigt. Fra -5 grader og koldere vil en varmepumpe yde væsentlig mere end ved plusgrader, derfor kan det være en fordel at overveje lidt nøjere, hvornår elbilen skal lades, når vejret byder på frost grader.
Der er mange ting at tage med i betragtningen, når man skal beslutte, hvor en varmepumpe skal placeres – både inde og ude. Her skal du tage højde for støjen, det visuelle og naturligvis også det funktionelle i forhold til installationen.
Den samlede pris, som du betaler for din strøm, vil være lavere med en varmepumpe, end hvis du for eksempel har fjernvarme, da du er berettiget til en reduktion af elafgiften. Dette skal du ansøge om. Når din varmepumpe er installeret og registeret korrekt, hjælper vi dig gerne med at ansøge.
Der findes forskellige puljer, du kan søge tilskud til din varmepumpe fra. Samtidig kan du, når varmepumpen er installeret, få reduceret din elafgift for det elforbrug, der ligger over 4.000 kWh.
(3)