Optimér din bolig med en luft-til-vand varmepumpe


Er du på udkig efter en energieffektiv og miljøvenlig opvarmningsløsning til din bolig? Med en luft-til-vand varmepumpe kan du både spare på varmeregningen og reducere dit CO2-udslip. Bliv klogere på, hvad en luft-til-vand varmepumpe er, og find ud af, om det er en løsning for dig og dit hjem her på siden.

Luft Til Vand Varmepumpe Grafik

Dét kendetegner en luft-til-vand varmepumpe

Teknologien i en luft-til-vand varmepumpe kan virke kompleks, men i virkeligheden er det en simpel og ret smart måde at opvarme dit hjem på.

Luft-til-vand varmepumpen fungerer ved, at den udvinder energi fra luften omkring din bolig og bruger den til at producere varme. Varmesystemet bruger derefter luften til at varme vand op, som sendes rundt i din bolig via dit eksisterende centralvarmesystem.

På den måde sørger luft-til-vand varmepumpen for både varmt brugsvand, varme i gulvet og varme i radiatorerne.

Familie foran en varmepumpe

Fordele ved at installere en luft-til-vand varmepumpe

Drømmer du om at gøre en god investering for både din pengepung og miljøet? Så er en luft-til-vand varmepumpe et oplagt valg. Varmepumpen er nemlig et økonomisk og bæredygtigt alternativ til flere andre opvarmningsformer, og varmepumpen kommer med mange fordele, som du kan nyde godt af som boligejer. Vi har samlet nogle af de væsentligste.

 • Komplet opvarmningsløsning: Den helt store fordel ved en luft-til-vand varmepumpe er, at du får en totalløsning. Den sørger nemlig både for at opvarme din bolig, hvis du har radiatorer eller vandbåren gulvvarme. Og så giver den dig det varme brugsvand, du har i hanen og i bruseren.
 • Effektiv energiudnyttelse: Luft-til-vand varmepumper er skabt til at udnytte energien optimalt. Faktisk kan den levere op til fem gange så meget varmeenergi som traditionelle opvarmningsmetoder, og det gør varmepumpen til en yderst energieffektiv løsning. Derfor giver den dig mulighed for at spare på varmeregningen.
 • Miljøbevidst valg: Med en luft-til-vand varmepumpe får du en varmeløsning, der er skånsom mod miljøet. Fordi den udnytter varmen fra luften omkring din bolig, så sparer du ikke bare penge på varmeregningen. Du reducerer også dit CO2-udslip. Og hvis du vil reducere CO2-udslippet endnu mere, så kan du med fordel dække varmepumpens strømforbrug med strøm fra vedvarende energikilder. 
 • Lydsvag drift: Er du bange for, om du kan sove om natten, hvis du installerer en luft-til-vand varmepumpe i din bolig? Det behøver du heldigvis ikke at være. Både varmepumpens udedel og indedel er nemlig designet til at være så lydsvage som muligt, og vores varmepumper er blandt de mest støjsvage på markedet.
 • Pålidelig løsning: Varmepumpetypen er kendt for at være driftsikker og have en lang levetid. Faktisk kræver den minimal vedligeholdelse, så du kan være sikker på at nyde godt af den i mange år frem.
 • Forbedret energimærke på boligen: Vidste du, at hvis du vælger at investere i en luft-til-vand varmepumpe, så forbedrer du faktisk også din boligs energimærke? Det kan vise sig at være en stor fordel på den lange bane, hvis du en dag skal sælge din bolig.

Som du nok kan se, så er der mange gode grunde til at udskifte din eksisterende varmekilde med en luft-til-vand varmepumpe. Og vi hjælper dig gerne med at få det til at ske.

Bestil din luft-til-vand varmepumpe hos os

Vi har gjort det nemt for dig at skifte din nuværende varmekilde ud med en luft-til-vand varmepumpe. Vi tilbyder nemlig en komplet løsning og hjælper dig igennem hele processen. Med vores varmepumpeløsning får du:

 • Professionel service og installation af VE-godkendt installatør
 • Tilknytning til en fast rådgiver, der kender dig og dine behov
 • En effektiv og overskuelig varmeløsning
 • En varmepumpe fra enten Vølund, Samsung, Vaillant eller Bosch
Få uforpligtende rådgivning om varmepumper
Varmepumpe i have

Vi gør det nemt at skifte til en luft-til-vand varmepumpe

At skifte varmesystem kan virke som en stor og uoverskuelig opgave, men med vores hjælp bliver det en hel del lettere. Vi har nemlig stor erfaring med at rådgive om valg af varmepumpe, installation og vedligehold af luft-til-vand varmepumper, og vi sørger derfor for, at processen bliver så simpel og overskuelig som muligt for dig.

Processen følger typisk fem skridt:

  1. Indledende møde
  2. Besigtigelse og tilbud
  3. Accept af tilbud
  4. Installation og regulering
  5. Betaling og service 

Vi ved, at en varmepumpe er en stor investering. Derfor er det vigtigt for os, at du føler dig tryg gennem hele processen.

Kvinde taler i telefon

Få personlig rådgivning

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en luft-til-vand varmepumpe er noget for dig og din bolig, eller du har spørgsmål til vores varmepumpeløsning?

Kontakt os

Sådan adskiller luft-til-vand varmepumper sig fra andre typer

Som du sikkert ved, findes der også andre typer varmepumper, men ved du helt præcist, hvordan en luft-til-vand varmepumpe adskiller sig fra de andre slags? 

En luft-til-vand varmepumpe henter varme fra luften for at opvarme vand, som bliver sendt rundt i din bolig. En luft-til-luft varmepumpe gør faktisk noget lignende, men i stedet for at opvarme vand, så blæser den varmen direkte ind i din bolig. Den kan derfor ikke give dig varmt vand i enten hanen, radiatoren eller gulvet.

En jordvarmepumpe er en tredje type varmepumpe, som adskiller sig fra de to andre ved at bruge jordens naturlige varme til at opvarme dit hus. Den kræver dog en noget større investering og installation end de to andre typer.

Alle varmepumper er energieffektive og miljøvenlige, og den bedste løsning for dig og din bolig afhænger af din bolig og dine specifikke behov.

Læs mere om varmepumper
Varmepumpe i garage

Kan en luft-til-vand varmepumpe overhovedet betale sig?

Hvis du overvejer at investere i en luft-til-vand varmepumpe, så har du sikkert også spekuleret over, om det overhovedet kan betale sig. Og det korte svar er heldigvis, at det kan det godt.

En luft-til-vand varmepumpe er nemlig langt mere energieffektiv end både elvarme og et traditionelt olie- eller gasfyr, for den afgiver op til fire gange så meget varme i forhold til dens elforbrug. Det betyder altså, at du ofte vil kunne halvere udgiften til varme ved at skifte til en varmepumpe. Og det er med garanti noget, du vil kunne mærke på pengepungen.

Vi ved godt, at startomkostningerne, som er forbundet med at installere en varmepumpe, ligger i den høje ende, og vi ved også godt, at elprisen indimellem kan være høj. Men hvis du tager et kig på den langsigtede besparelse, så vil du hurtigt kunne se, at en varmepumpe er en økonomisk smart løsning.

Hvad med finansieringen af en luft-til-vand varmepumpe?

En varmepumpe er en større investering, og den helt specifikke pris afhænger af flere faktorer – både din boligs størrelse, isolering, alder og ikke mindst dit forbrugsmønster. Jo større din bolig er, jo mere vil din varmepumpe typisk koste, da det kræver mere af varmepumpen at varme et større areal op.

Hvis du har brug for at låne penge til at finansiere din varmepumpe, så har vi et samarbejde med Totalkredit, som du kan tage en snak med for at høre mere om dine muligheder. Men faktisk er det også muligt at få reduceret din elafgift, når du har en varmepumpe. Derudover har du også mulighed for at få tilskud til din luft-til-vand varmepumpe fra Varmepumpepuljen, hvis du opfylder nogle bestemte krav.

Find ud af, om du kan få tilskud
Penge Udbetaling

Tilskud og rabatter

Udover de op til 10.000 kr., du kan få gennem finansieringen hos Totalkredit, kan du søge om økonomisk støtte gennem Varmepumpepuljen og Afkoblingsordningen.