Lån penge til din varmepumpe


Har du besluttet dig for at udskifte gasfyret eller oliefyret og investere i en varmepumpe, og har du brug for et lån for at kunne finansiere den? Det har de fleste, og vi har samlet alt, du skal vide om at låne penge til din nye varmepumpe.

Varmepumpe fra Vaillant

Har du brug for et lån til din varmepumpe?

At investere i en varmepumpe er en økonomisk opvarmningsløsning, der kan gøre, at du sparer både kroner og øre på lang sigt. En varmepumpe kræver dog ofte et lån for at dække startomkostningerne til både selve varmepumpen og installationen af den. 

Anskaffelsesprisen på en varmepumpe er i den høje ende, og den helt specifikke pris afhænger af, hvor mange kvadratmeter din bolig er. Faktisk kan prisen variere fra 130.000 til 200.000 kroner afhængigt af størrelsen på din bolig. Begge dele er høje beløb for de fleste økonomier, og af den grund må de fleste, der gerne vil udskifte deres nuværende varmeløsning med en varmepumpe, tage et lån i banken. Med den rette hjælp til finansieringen kan du hurtigt komme i gang med at nyde de mange fordele ved din nye varmepumpe.

Lån penge til en luft-til-vand varmepumpe

Hvis du har besluttet dig for at foretage energiforbedringer og få installeret en varmepumpe, så er anskaffelsesprisen en udfordring for langt de fleste. Prisen varierer for de forskellige typer varmepumper, og et lån til en varmepumpe er derfor ofte en nødvendighed. 

Prisen på en luft-til-vand varmepumpe ligger nemlig i den høje ende sammenlignet med en luft-til-luft varmepumpe. Det skyldes, at du med denne type varmepumpe får en totalløsning til din bolig, der både kan give dig varme i gulvet og varmt vand i hanen – og det er ikke tilfældet med en luft-til-luft varmepumpe. Med den får du nemlig ikke varmt brugsvand.

De fleste vælger derfor at optage et lån til en luft-til-vand varmepumpe, så de slipper for at betale hele beløbet på én gang. Selvom prisen på både anskaffelse og installation er forholdsvis høj, så skal du huske, at et lån til en varmepumpe er en investering i din fremtid, og at investeringen nok skal tjene sig hjem på sigt.

Far og datter foran varmepumpe

Sådan låner du penge til din nye varmepumpe

Vi har samlet et overblik over, hvordan låneprocessen til energirenovering typisk foregår, og hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du skal finde det rigtige lån til din varmepumpe.

Hvor meget har du brug for at låne til din varmepumpe?

Når du skal låne penge til din nye varmepumpe, er det en god idé at starte ud med at finde ud af, hvor meget du har brug for at låne. Måske har du brug for at låne hele varmepumpens beløb? Hvis du har en opsparing at gøre brug af, så kan det være, at du bare kan nøjes med at låne noget af prisen.

Hvor meget kan du låne til din varmepumpe?

Når du er blevet klar over, hvor meget du selv kan bidrage med i investeringen, er det en god idé at besøge banken. Her kan du få en grundig gennemgang af din økonomi og en vurdering af, hvor meget du har mulighed for at låne til din varmepumpe. 

Beslut dig for afregningsperioden til dit energilån

Når du har fundet ud af, hvor meget du kan låne, og ikke mindst hvor meget du har brug for at låne, kigger du og banken på afdragsperioden. Der er typisk flere muligheder for, hvor lang tid du kan bruge på at afdrage lånet. Jo hurtigere du afdrager, jo billigere bliver lånet i sidste ende. 

Bliv klar over renten på varmepumpens lån 

Renterne på dit varmepumpelån kan variere meget fra bank til bank. Det er derfor en god idé at undersøge markedet grundigt, inden du beslutter dig. Din rente afhænger blandt andet af din indkomst, din gæld og dit månedlige rådighedsbeløb. Men husk, at det ikke er en enkelt faktor, der afgør renten – det er en helhedsvurdering.

Lån penge til din varmepumpe hos Totalkredit

Vi har et samarbejde med Totalkredit, som du kan vælge at gøre brug af, hvis du køber din nye varmepumpe hos os – og har behov for at låne penge for at finansiere den. Hvis du i forvejen er kunde hos Totalkredit, kan du nyde godt af flere fordele hos Totalkredit. Du får blandt andet:

  • Mulighed for op til 10.000 kroner i kontant tilskud ved skift fra olie- eller gasfyr
  • 50% i rabat på bortskaffelse af dit eksisterende fyr
Dine muligheder som kunde hos Totalkredit
Support

Book et møde med en varmepumperådgiver

Vores varmepumperådgivere sidder klar til at tage en uforpligtende snak med dig over telefonen om, hvilken varmepumpeløsning der er den rette for dig.

Husk muligheden for tilskud til din varmepumpe

Udover at låne penge til din varmepumpe har du også mulighed for at søge om forskellige tilskud til din nye varmekilde. Det er også en god måde at lette økonomien på, og det gør finansieringen af din nye varmepumpe mere overkommelig.

Der er faktisk tre forskellige puljer, du kan søge tilskud fra:

  • Varmepumpepuljen
  • Afkoblingsordningen
  • Skrotningsordningen

Inden du går i gang med at låne penge til din varmepumpe, kan det derfor også være en god idé at undersøge, om du er berettiget til ét af de tre tilskud. På den måde kan det være med til at lette finansieringen af din varmepumpe.

Se dine tilskudsmuligheder
Kvinde taler i telefon

Du er i branchens bedste hænder

Vi er stolt af, at vi igen er kåret som branchens bedste kundeservice af Wilke 2023. Du kan derfor roligt kontakte os med alle dine spørgsmål.

Kontakt os